Skocz do zawartości
niko2003

Ustawiania Poczty Z Regu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam hosting i w cPanelu jest taki numer, że mogę sobie pocztę ustawić na komputerze poprzez odpowiednio zmodyfikowany plik *.reg (dwa kliknięcia i nie musze ruszać outlooka.

Daje przykład tego wpisu (gdyby ktoś był obeznany to można by zrobić pod wp, o2, onet, gmail) A w odpowiednie miejsca tylko

wpisywać swoje dane (raz a dobrze). Windows się instaluje często, a ustawianie poczty (może da się przenieść pliki z Identies/Microsoft/, ale jeszcze brakuje takiego wpisu (pyk klikamy i wszystko jest ustawione)

Stwórz plik poczta.reg i wpisz na poczatku to:

Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Account Manager\Accounts\nazwa twojego konta]"DCEmail"=dword:00000002"POP3 Server"="mail.nazwa domeny.pl""POP3 Port"=dword:0000006e"SMTP Server"="mail.nazwa domeny.pl""SMTP Port"=dword:00000019"Connection Type"=dword:00000003"POP3 User Name"="adres email""SMTP Display Name"="adres emaill""SMTP Email Address"="adres email""SMTP Reply To Email Address"="adres email""SMTP Organization Name"="""Account Name"="adres email""POP3 Timeout"=dword:0000003c"SMTP Timeout"=dword:0000003c"POP3 Secure Connection"=dword:00000000"Leave Mail On Server"=dword:00000000"POP3 Skip Account"=dword:00000000"POP3 Prompt for Password"=dword:00000000"SMTP User Name"="adres email""SMTP Use Sicily"=dword:00000003"SMTP Secure Connection"=dword:00000000"SMTP Split Messages"=dword:00000000"SMTP Prompt for Password"=dword:00000000

Napewno są tu osoby które będę umiały to dostosować do różnych skrzynek, potem każdy z użytkowników tylko wpisze w odpowiednie miejsca swoje dane, pstryk i outlook ustawiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle lat i :mur: pierwszy raz zauważyłem że tam piszę "ustawienia konta pocztowego" :D chyba to będzie szybsze niż ten reg.

SGJ używasz thunderbirda? Wytłumacz (mam FireFoxa), ale to jest chyba jakiś kombajn?

Ja ogólnie szukam sposobu na jak najszybsze ustawienia kont pocztowych (mam ich 5), dlatego szukam sposobów.

Dzięki SGJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thunderbird >> http://www.mozilla.com/thunderbird/

Thunderbird to nie zaden kombajn.

Z wyglądu podobny do OE. Zawiera czytnik RSS, inteligentny filtr antyspamowy. Obsługuje rozszerzenia tak samo jak Firefox.

Ustawienie profilu tak samo jak w Firefoxie. Wiec wystarczy trzymac profil na innej partycji niz system i po formacie w programie wskazac na istniejący profil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi