cavarr Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Ati Radeon X1950XTX GPU-650 MHz MEM-2 GHz DDR4The benchmarks compare ATI’s Radeon X1950XT in CrossFire against NVIDIA’s Quad SLI. The test setup used for NVIDIA’s Quad SLI is a Dell XPS 700 system equipped with an Intel Core 2 Extreme X6800, 1GB of DDR2-800 memory and two GeForce 7950GX2 graphics cards for four total GPUs. The ATI CrossFire test system is identical with the Quad SLI system except the nForce 590 SLI Intel Edition motherboard was swapped out for an early Radeon Xpress 3200 (RD600) motherboard and two ATI Radeon X1950XTX/CrossFire graphics cards. edit. zostałem poproszony, a raczej została mi zwrócona uwaga, że wprowadzam mniej doświadczonych w błąd ;) aby pisali ochy i achy na wyniki przedstawiona na fotce powyżej :lol2: więc chciałem nadmienić, że pełny konfig zestawu został podany poniżej, czyli w teście brały udział dwie karty ATI’s Radeon X1950XT w trybie CrossFire, zaś komputer z kartami nvidii był wyposażony w niedopracowany jeszcz tryb Quad SLI GeForce 7950GX2 czyli coś takiego jak poniżejhttp://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...0-quad-sli.html pozdrawiam Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 No teraz to Ati naprawde pokazalo swoje pazurki... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) o kur***wa jesli te testy sa prawdziwe to naprawde jestem pod wrazeniem :) a Oblivion w 1600x1200 8xAF az 51 klatek LOL Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez kuki1989 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Pewnie jak wyjda dobrze zoptymalizowane stery dla x1950 to bedzie jeszcze lepiej... PS. chcialbym zobaczyc ten wymiot CF na dwoch takich radkach ;) PS2. ciekawe jak wyglada z cena tej karty Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Krzychu7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ja cie pier..nicze DDR4 - cekawe jaki CL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 A ja się przyczepie :lol2: A co tam :twisted2: :wink: Testy na 1GB Ramu.... :blink: Hyhy a to dobre :D Dodatkowo testy QUAD'a... Dziwne... Wiem, że to niby najszybsze co mają zieloni, ale jest niedopracowane (a nV w ogóle to wspiera?) i czasami dwa GTX'y w SLI są szybsze niż ten wynalazek :? Tym co się tak podniecają ilością klatek to chyba trzeba przypomnieć, że to są testy CROSS FIRE tak więc cavarr jak podpisujesz obrazek to 2xAti Radeon X1950XTX GPU-650 MHz MEM-2 GHz DDR4 :wink: To tyle zrzędzenia :D OVER... :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Quad bywa wolniejszy od 2xGTX- z tym się zgodzę. Ale nigdy nie na tyle wolniejszy (z powodu błędów z driverami, cosik długo już nV nie umie napisać driverów), by 2xGTX zniwelował tą różnicę z 1szego posta. Z resztą uwag się zgadzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 O ja cie pier papier, no no ATI pokazało klase, heh ale cena to pewnie będzie z kosmosu, ciekawe tez jaka zasiłka bedzie potrzebna żeby to cacko uciagnąć, OC-owania tez jestem ciekaw B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Karta ma kosztowac do 400$ , nie wiem po ile teraz stoi dolar ,ale w zaokragleniu pewnie conajmniej wyniesie 1500zl , a znajac nasz Polski rynek bedzie to wiecej. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Krzychu7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Karta ma kosztowac do 400$ , nie wiem po ile teraz stoi dolar ,ale w zaokragleniu pewnie conajmniej wyniesie 1500zl , a znajac nasz Polski rynek bedzie to wiecej. cło + marża to będzie przeszło 2000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 zawsze kazda nowosc w pl kosztuje ponad 2000zl na poczatku, dobrze ze ciotka przyjezdza 9 wrzesnia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Karta ma kosztowac do 400$ , nie wiem po ile teraz stoi dolar ,ale w zaokragleniu pewnie conajmniej wyniesie 1500zl , a znajac nasz Polski rynek bedzie to wiecej. 1950xtx będzie kosztować do 400USD? Poproszę o linka, bo to aż śmiesznie mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 1950xtx będzie kosztować do 400USD? Poproszę o linka, bo to aż śmiesznie mało. Sorki , mialo byc OD 400$ a dokladnie 399 - 499. np http://newsroom.gery.pl/notka,13152,Pierws...__X1950XTX.html http://www.e-biznes.pl/inf/2006/17970,Pier...0XTX_-_0108.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 No fajnie że bedzie kosztowac 2000zł, fajnieze premiera będzie we wrześniu tylko że żyjemy w Polsce więc szybko tej karty u nas się nie spodziewajcie ;) A idąc do sklepu i pytając o nią zapewne zastaniecie sprzedawce ze ździwioną miną nachającego przecząco głową na boki :wink: Pozatym co do tych testów to faktycznie były przeprowadzane na małej ilości ramu ( 1GB). To praktyczne już standard więc powinni pójść nieco wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) A ja się przyczepie :lol2: A co tam :twisted2: :wink: Testy na 1GB Ramu.... :blink: Hyhy a to dobre :D Dodatkowo testy QUAD'a... Dziwne... Wiem, że to niby najszybsze co mają zieloni, ale jest niedopracowane (a nV w ogóle to wspiera?) i czasami dwa GTX'y w SLI są szybsze niż ten wynalazek :? Tym co się tak podniecają ilością klatek to chyba trzeba przypomnieć, że to są testy CROSS FIRE tak więc cavarr jak podpisujesz obrazek to 2xAti Radeon X1950XTX GPU-650 MHz MEM-2 GHz DDR4 :wink: To tyle zrzędzenia :D OVER... :lol2: pozdro może źle zrozumiałeś, ale "Ati Radeon X1950XTX GPU-650 MHz MEM-2 GHz DDR4" dotyczy foty karty, a teks The benchmarks compare ATI’s Radeon X1950XT in CrossFire against NVIDIA’s Quad SLI...............nawiązuje do foty z wynikami. wystarczy pomyśleć/przeczytać przedstawiony przeze mnie tekst, a wszystko jest jasne :] a tu ciekawe obniżki starszych kart ATI * ATI Radeon X1900 512MB CrossFire: $375, down from $500 * ATI Radeon X1900XTX 512MB: $370, down from $500 * ATI Radeon X1900XT 512MB: $310, down from $370 * ATI Radeon X1900GT 256MB: $280, down from $310 * Sapphire Radeon X1900GT 256MB: $230, down from $250 Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliss Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ta karta ceną zastąpi obecnego X1900XTX. ATI wygrywa ale wydaje mi się że to przez jeszcze niezbyt dobrze działającą konfiguracje quad SLI. I bardziej by się przydał test pojedyńczej karty :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 No dobra to jeszcze raz ja :lol: Zerknij na pierwszego posta (jak Ci wyszło podpisywanie obrazków?). Oba podpisy są na kupie i to na drugim, A NIE na pierwszym, jak sugerujesz :D Wystarczy pomyśleć i dojść do wniosku, że mężczyźni są wzrokowcami i tak podpisane rysunki są do [gluteus maximus]. Zresztą widać to po pierwszych postach :lol2: :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 a tu ciekawe obniżki starszych kart ATI * ATI Radeon X1900 512MB CrossFire: $375, down from $500 * ATI Radeon X1900XTX 512MB: $370, down from $500 * ATI Radeon X1900XT 512MB: $310, down from $370 * ATI Radeon X1900GT 256MB: $280, down from $310 * Sapphire Radeon X1900GT 256MB: $230, down from $250 Ciekawe czy X1900 cenowo pociagnie za soba w dol x1800. Oby , to napewno by wyszlo na dobre ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Wreszcie jakis "fajny" system chlodzacy (a`la montowany na HIS-ach) tylko czy cichy :| ATI zdobedzie znowu palme zwyciescy w segmecie High-end ale czy powtorzy blad z serii X1xxx? Tzn najdrozszy model jest najwydajniejszym na rynku a Mid i Low endy lepiej kupowac od NV bo za taka sama cene dostaje sie lepsza wydajnosc.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) nowe foty :) porównanie z x1900XTX ----------------------------- ----------------------------- ----------------------------- Mosfety jak widzimy X1950XTX ma "tylko" 6 mosfetów Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Co by nie gadali, to ta karta wygląda poprostu pieknie :D przypomina mi mojego 6800 Glaciera ... ale jest "trochę: szybsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Aż żal by na nią blok zakładać, tak ładnie współgra to wszystko kolorystycznie ze sobą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ehhh..ładny sprzęcior, ,,łeska,, sie w oku kręci na jej sam widok :-P :rolleyes: jak widzimy X1950XTX ma "tylko" 6 mosfetów Ja tam widze 7 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 7 ma x1900xtx a na zdjęciu x1950xtx dokładnie widac że brakuje tego "ostatniego" więc 1950 ma 6 mos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Gdzies widzialem zdjecie z lopatkami chlodzenia takimi jakie ma ice-q 3 Te chlodzenie bedzie raczej glosniejsze od ice-q 3, na co wskazuje budowa lopatek sapphiropodobna. EDIT>>znalazlem, wg mnie wyglada lepiej, a na dodatek lopatki te same co w ice-q3 czyli bedzie tez ta sama super cisza :D Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Odpowiednia karta w odpowiednich rękach: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110825 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110824 http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=85758 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 To jest dopiero kolos :o az zaluje ze nie mam kasy na niego :o ATI, a raczej AMD 2 win :D BTW. jesli chodzi wam o te czarne kwadraciki na lewo tego radiatora? czerwonego... to ja tam ich widze 7. A jesli nie o to, no to nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) BTW. jesli chodzi wam o te czarne kwadraciki na lewo tego radiatora? czerwonego... to ja tam ich widze 7. A jesli nie o to, no to nie wiem :D Bo tam sa porownane dwie karty. Wyzej jest x1900xtx(7 mosfetow) z czerwonym radiatorem na ukladach zasilajacych, a nizej x1950xtx z miedzianym radaitorem na ukladach zasilajcych. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Czyzby to oznaczało że X1950 bedzie potrzebował mniej papu od X1900?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 no na to raczej bym nie liczył :) ale może też tak być. niby pamięci gddr4 mają 45% mniejsze zapotrzebowanie na prąd, ale to nie zmienia faktu że taktowanie ich jest również wyższe o gpu nawet nie wspominając. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...