Xanagaz Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 http://www.vr-zone.com/index.php?i=3885&s=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Z głównej strony purepc.pl Dailytech opublikował PRAWDOPODOBNE wyniki testów nadchodzącej topowej karty ATI - Radeon X1950XTX. Wyniki prawdopodobne, więc nie na 100% pewne. Test na VR-Zone pokazuje jednak, że karta jest mocna jak diabli, czekamy na test CF. To natomiast w tej recenzji mnie rozbawiło: ...smallest difference observed in Oblivion which seemed rather CPU limited even with the X6800 Core 2 Duo.Najlepszy engine roku :D ! Twórcy chyba o jakiejkolwiek optymalizacji nie słyszeli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ja tam na żadne testy CF nie czekam bo i tak takie rozwiązanie mnie nie interesuje :-P , a co do wydajności karty to mamy nowego króla wydajności jak i prądożerności :) zaskakujące są dla mnie testy Clock for Clock myślałem, ze timingi w DDR4 będą ciaśniej ustawione, a co za tym idzie szybsze, ale jak widzimy chyba jest odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 http://www.hardwarezone.com/articles/view....;cid=3&pg=5 karta troszke szybsza od 1900xtx ale do gx2 jej brakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) kur**a działa wam ten link ???? ten co dał qbec Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 http://www.hardwarezone.com/articles/view....;cid=3&pg=5 karta troszke szybsza od 1900xtx ale do gx2 jej brakuje Test byl i juz go nie ma :blink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 i dobrze bo coś słabo wypadł x1950xtx w tym teście !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ale zonk test byl i sie zmyl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Ten test wciąż "wisi" ;) http://www.vr-zone.com/?i=3885&s=5 Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ten na vr-zone "wisi", ale ten na hardwarezone już nie... :roll: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Możliwe, że ATI się "zdenerwowało" bo serwis ukazał pełną moc karcioszki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Weź odejdź, bo zaraz spalą Cię na stosie :lol2: :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) E tam, nie ma chyba nikogo, kto by tu się niezdrowo podniecał tą kartą ;) Ot, taki np egz. Racucha może spokojnie uchodzić za x1950xtx, bo to tylko lekko podkręcony xtx, o czym wszyscy wiedzieliśmy. Potencjał o/c memek ogromny, ale luźne timingi raczej pokazują, że nie ma to aż takiego sensu. Dodatkowo, mimo oczekiwań- karta jest bardzo ciepła... imho nic specjalnego, choć kolorystycznie estetyczna ;) Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 jestem,jestem własciwie mam podobne odczucia ,moze za jakiś czas pobawie się RabiTem bo w mojej wer. BIOS-a CAS=11 .Trzeba by sie tym zająć co jest lepsze przepustowość czy timingi,stawiam na przepustowość , w wys. trybach z AA i AF daje popalić 7950GX2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Widać że w grach lepiej sobie radzi radek x1950xtx niż geforce 7950 ( więcej fps ) a to chyba najważniejsze :) . Ja czytałem na stronce że premiera ma być 23sierpnia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 poczekajcie na wiecej testow bo po tym co wczoraj zobaczylem to nie jestem pewnien tego testu na vr-zone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Widać że w grach lepiej sobie radzi radek x1950xtx niż geforce 7950 ( więcej fps ) a to chyba najważniejsze :) . Ja czytałem na stronce że premiera ma być 23sierpnia ?Ja słyszałem że 23 ale września :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Ja słyszałem że 23 ale września :?premiera ma się odbyć 23 sierpnia, a na półki sklepowe karty mają trafić 4 września Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 - my mistake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=3878 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 !CENA! - nieźle zachęcająca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) fajne te wykresy 1900xtx 2x szybszy od 7900gtx :lol: ciekawie to wyglada w porownaniu z tym http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...mes-gpus_7.html Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Z tego wynika że 7900GTX to karta Low Endowa przy nowym radku 0_0 Wiarygodny ten test jest? Bo coś mi się zdaje że wyniki są lekko przekłamane. No i cena 450$ = 1400 zł za wielka wodą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 czyli tyle ile kosztuje tam Gx2 CZYLI w polsce możemy się spodziewać ceny rzędy 2400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm jeden ziom ze stanów wraca w połowie października ... jakbym miał kase to .... Ehh.. cudowny świat bez podatku Vat :) Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Z tego wynika że 7900GTX to karta Low Endowa przy nowym radku 0_0 Wiarygodny ten test jest? Bo coś mi się zdaje że wyniki są lekko przekłamane. MaxAA w przypadku ati oznacza 6x multisampling, w przypadku nv 8xS (4x multi + 2x supersampling) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Radeon X1950 XTX, czyli żegnaj odkurzaczu: http://pclab.pl/art21734.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 no karta fajna ale jednak od 7950gx2 wolniejsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 no karta fajna ale jednak od 7950gx2 wolniejszaAle chyba bardziej zasadne jest porównywanie gx2 z x1950CF? Przecież gx2 to sli/dwa chipy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) no karta fajna ale jednak od 7950gx2 wolniejszaTja ale Gx2 to SLi na jednej karcie, do tego 1gb ramu vs 512 etc. Ogólnie x1950 podoba mi się :wink: tylko dlaczego w TES4 tak daje doopy? :| Poza tym wygląda na to że GDDR4 to żadna rewolucja No i jeżeli to prawda że x1900xt maja spaść z ceną do poziomu 1000 zł to chyba sie skuszę :D Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...