Gość lukas_gab Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Cześc ! Mam pytanie , czy linux może w stu procentach zastąpić mi podciwą(sic!) winde ? Chodzi mi o to , że poprzez cedege , lub inne programy , będę mógł w pełni uruchamiać gry z windowsa ? Programy - są odpowiedniki , blackboxa mam już na windzie więc się połapie , ale gry jednak bądź co bądź sa odstresowaczem , pomiędzy jakimś filmem , netem , czy nieudolnej próbie programowanie ( jestem , przy pętlach , przerobiłem tablice i funkcje , coraz lepiej ;D ) a na linuxa wciąż wychodzi mało gier , zadowolony jestem z tego , ze doom III jest na lina , ale wciąż jest problem , bo nie umiem instalować sterów nvidi ... ma ktoś pomysł ? Żeby nie było , że czekam na gotowiznę to próbowałem , według how to ale kończyło to sie zwaleniem środowiska x-windows .... i tak za każdym razem ...Więc proszę o sugestie do moich problemów , oraz jaki system proponujecie do .... wszystkiego , ale żeby gierki dobrze chodziły , nie mysi być dla początkujących jak np. mandarke , bo wszystkiego można się nauczyć ....Czekam na odpowiedzi . P.S. Jaki Linux będzie stabilnie chodził po pare dni bez reeboota ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ad. PS - każdy ;) Mysle ze Ubuntu nie powinien Ci sprawic problemów, choc jak jest ze sterownikami do Nvidii nie wiem (mam R9000). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 lukas_gab. Sluchaj, zainstaluj sobie ubuntu 6.06, a potem musisz zainstalowac program, ktory zowie sie CEDEGA. Jest to program platny, wiec wiesz co nalezy zrobic... kupic. Wiekszosc gier uda sie uruchomic, jednakze nie wszystkie. Na stronie cedegi dowiesz sie, ktore gry dzialaja pod linuksem. Co wiecej, nie potrzebujesz, aby grac, ich linuksowej wersji, po prostu uruchamiasz windowsowa wersje pod linuksem. Szczerze mowiac - daje rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 kupic.... lub sciagnac triala :) jesli takowy istnieje <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) triala to chyba nie ma, wiem ze dodawany jest do mandrivy, ale nie mam pewnosci czy do wszystkich, czy tylko do tych "komercyjnych" co sie kupuje w boxie w sklepie Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 mozna ściągnąć demo cedegi chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 NIe wiem jak jest teraz, ale kiedys platne były tylko gotowe paczki do instalacji. Mozna bylo miec cedege za darmo. Co do mandrivy to jest tylko w płatnej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Można ściągnąć źródła z cvs i samemu skompilować, ale jak sie odpowiednio postarasz to mozesz zdobyc gotowe skomilowane zrodla ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Można ściągnąć źródła z cvs i samemu skompilować, ale jak sie odpowiednio postarasz to mozesz zdobyc gotowe skomilowane zrodla ;) Czyt. kupisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jaki Linux... 2.6.17.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamesein Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 2.6.17.8Normalnie jestes super, przybij pjontke. Malo to jest ludzi, którym sie myli distro z linuksem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Teraz Ci sie juz nie pomyli. ;] Na wszystkie pytania odpowiedz zostala juz udzielona. Szkoda kisic hita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...