piotres Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Hi Revage, uczestnik fora XS.org, zamowil odemnie coolerek :) . Opcji jak to zwykle bywa bylo wiele, na poczatku mialo byc na drewnianej plycie, lecz finalnie skonczylo sie na malej , metalowej budce, uzyciu starego parownika a'la chilly1, customowego, malego skraplacza i kompresora z Vapochilla LS (i to w sensie doslownym, bowiem jest to kompres wyjety z LS'ki, ktore uleglo modowi na NL11F :wink: ), czyli Danfoss'a FR 8.5 CL :-P . Jako bonusik dorzucilem niebieska katodke i wentyl Tt LED gree. Freon to R507'ka , unit jest wystrojony na duuuuzy load, w 27*c pokoju robi -48*C unloaded, jest w stanie utrzymac 215W z "sztucznego obciazenia" (dummyload'a) przy temperaturze parownika -24*C :-P . Finalna specyfikacja : kompresor: Danfoss FR 8.5CL (wyjety z Vapochilla LS) parownik: chilly1 clone z czarna zapinka XV: kapilara 0.8 mm, ok. 270 cm skraplacz: custom made 165 x 140 x 60 mm , alu-cu, 0.312 kW, chlodzony Sunonem 120/38 mm (zasilany 12V) czynnik chlodniczy : R507 obudowa: Metalowa obudowa 49 x 21 x 23 cm, czarny, blyszaczacy lakier inne: Desuperheater z rurki 1/4', niebiska zimna katoda, Tt Thunderblade green + grill z tylu obudowy Pusta budka (sorka za zdjecie :mur: ) . Strojonko pod 215W :D . Koniec roboty :D . W 30*C pokoju, parownik mial -38*C idle i -34*c w stressie na 3103 Mhz/1.78v A64 Venice :) . Teraz ukladzik jest juz w domku wlasciciela, chwalil on mi sie na PW ze na Dothanie M780 parownik ma w stressie -40*C :wink: . Sadze ze Revage bedzie mial pozytek z coolerka :lol: . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Bardzo ładny prosty unit bez żadnych udziwnień -a co najważniejsze dobrze trzyma load. No i mieszkanko niczego sobie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Skad wiesz, ze ten skraplacz ma dokladnie 0.312 kW, skoro jest to custom :-P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Wygląda miodnie ... bardzo podoba mi sie ta jakość wykonania w każdym szczególe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ile to kosztowało? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 mnie bardziej interesuje gdzie i za ile wykonales te bude Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 No własnie buda, skad i za ile? :P Ładne tempy jak na takie obciążenie, i na stosunkowo mały kompresor i skraplacz (czy przypadkiem ten voltcraft Ci sie nie rozstroił? :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Obudowa piękna, czarne lusterko. Razem z ukladem to już całkowity miód, cud. Ciekawi mnie(i nie tylko mnie) ile Revage za to zapłacił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Napewno było go stać na tą zabawke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Skad wiesz, ze ten skraplacz ma dokladnie 0.312 kW, skoro jest to custom :-P ? Bowiem jest on robiony pod moje zamowienie, w firmie ktora zajmuje sie produkcja i projektowaniem tego typu urzadzen, dostalem do niego cala dokumentacje, jest tam nawet kilka bardziej szczegolowych danych typu predkosc przeplywu czynnika przy danej temperaturze itp. itd. :D mnie bardziej interesuje gdzie i za ile wykonales te bude Budke wykonalem w zakladzie w ktorym pracuje szwagier mojego kolegi ...zajmuja sie cieciem i gieciem blach stalowych :) . Odrazu powiem ze dostalem "surowa" bude : i by doprowadzic ja do stanu koncowego potrzebowalem okolo 20-25 godzin pracy :-| Musialem przyspawac nakretki by przykrecic boki, spasowac boki (bowiem nie schodzily sie idealnie :oops: :mad:), wyciac dziure na plexi, wyszlifowac, pomalowac podkladem, pomalowac lakierem ...wszystko to zrobilem sam, mialem tylko "stan surowy" :wink: . No własnie buda, skad i za ile? :P Ładne tempy jak na takie obciążenie, i na stosunkowo mały kompresor i skraplacz (czy przypadkiem ten voltcraft Ci sie nie rozstroił? :P ) Nie, volt dziala OK :wink: . Nie oszukujmy sie, -48*c to raczej "wysoka" temperatura unloaded (co prawda kompresor ma raptem 8.5 ccm i 1/4 HP :? ), za to uklad dobrze znosi nawet duuuze loady . Cenki powysylalem na PW (jak ktos chce wiedziec, to slac mi PW :wink: ) . pozdrawiam Piotres Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Bowiem jest on robiony pod moje zamowienie, w firmie ktora zajmuje sie produkcja i projektowaniem tego typu urzadzen, dostalem do niego cala dokumentacje, jest tam nawet kilka bardziej szczegolowych danych typu predkosc przeplywu czynnika przy danej temperaturze itp. itd. :D Budke wykonalem w zakladzie w ktorym pracuje szwagier mojego kolegi ...zajmuja sie cieciem i gieciem blach stalowych :) . Odrazu powiem ze dostalem "surowa" bude : i by doprowadzic ja do stanu koncowego potrzebowalem okolo 20-25 godzin pracy :-| Musialem przyspawac nakretki by przykrecic boki, spasowac boki (bowiem nie schodzily sie idealnie :oops: :mad:), wyciac dziure na plexi, wyszlifowac, pomalowac podkladem, pomalowac lakierem ...wszystko to zrobilem sam, mialem tylko "stan surowy" :wink: . Nie, volt dziala OK :wink: . Nie oszukujmy sie, -48*c to raczej "wysoka" temperatura unloaded (co prawda kompresor ma raptem 8.5 ccm i 1/4 HP :? ), za to uklad dobrze znosi nawet duuuze loady . Cenki powysylalem na PW (jak ktos chce wiedziec, to slac mi PW :wink: ) . pozdrawiam Piotres czemu ja nie dostalem cennika ?;] ehh widocznie musze dobic wiecej gazu do ukladu, bo load >200W juz kiepsko trzyma a komponenty raczej mam lepsze jak twoje w tym fc ;) aha, w ktorym miejscu znajduje sie czujka ? bo to tez wazne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Load powala jak na takie czesci :D Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Load powala jak na takie czesci :D I to bez slhx ;) PS Ja tez poprosze cenke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Boska robota z tą obudową! Mistrzostwo fachu wręcz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Piękne !!!! Cudo :D wszystko 100%profesional ! Chyba zrobie coś podobnego albo spytam o cennik......... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ciesze sie ze sie podoba :D . Zapomnialem tylko o jednej zajebiscie waznej rzeczy przy tym agregacie - zapomnialem nakleic naklejki "build by piotres" :lol: ...po prostu totalnie mi to wypadlo z glowy, wczoraj sobie o tym przypomnialem ...to sie nazywa spierd**** robote :oops: :lol: . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ciesze sie ze sie podoba :D . Zapomnialem tylko o jednej zajebiscie waznej rzeczy przy tym agregacie - zapomnialem nakleic naklejki "build by piotres" :lol: ...po prostu totalnie mi to wypadlo z glowy, wczoraj sobie o tym przypomnialem ...to sie nazywa spierd**** robote :oops: :lol: . pozdro piotres Uuuu... Taka robota bez wykonawcy.. To boli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Doslij naklejke nowemu wlascicielowi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 poproszę cenkę na PW :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Ja również poproszę o "wykaz uczestników dramatu" wraz z listą płac... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 dużo dają te maty tłumiące ? (one są do drzwi samochodowych?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 dużo dają te maty tłumiące ? (one są do drzwi samochodowych?) Jak wykleisz nimi cala obudowe od srodka to cos daje ... :-P Tak, to maty bitumiczne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Buda jest niesamowita, widac ze to byla mordercza praca (wiem jak ciezko jest cokolwiek TAK pomalowac, a co dopiero taka powierzchnie), samo przygotowanie do malowania jest straszne :/ blacha 1mm? Ile wazyla calosc w stanie surowym? (poprosze cenki na pw, jezlei mozna jeszcze ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Buda jest niesamowita, widac ze to byla mordercza praca (wiem jak ciezko jest cokolwiek TAK pomalowac, a co dopiero taka powierzchnie), samo przygotowanie do malowania jest straszne :/ blacha 1mm? Ile wazyla calosc w stanie surowym? (poprosze cenki na pw, jezlei mozna jeszcze ;) ) Akurat malowanie to dla mnie najprzyjemniejsza czesc, za to wycinanie tych wszystkich otworow dremelem/szlifierka, potem szlifowanie i wiercenie otworow - to byla mordega :mur: . Akurat ten egzemplarz budy jest rzeczywiscie z blachy 1.0 mm, co do wagi - kojarzy cos mi sie ze ok. 6 kg, ale glowy juz za to nie dam teraz :oops: . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Jestem ciekaw ile kosztowało cię w przybliżeniu takie cudo? Ile kosztował cię kompresor (w przybliżeniu), to mnie szczególnie interesuje :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Ty wreszcie przestaniesz powielać już istniejące wątki ?? Daj znać na PW piotresowi, a nie zaśmiecasz temat sprzed 2 lat.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Muszę czasem patrzeć na datę napisania postu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 sorki dawno mnie tu nie bylo :oops: kompresor kosztowal 50 eur (uzywka wyjeta z vapochilla LS) A caly uklad ok 1300 zl z tego co pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...