JacekN8 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Mamy już pierwsze DFI pod nowy socket AM2. Aktualnie możemy ją nabyć tu. Typ Procesora: AMD Athlon 64 X2 / Athlon 64 FX / Athlon 64 / Sempron Typ gniazda procesora: AM2 Producent chipsetu: AMD Chipset: Nvidia nForce4 Ultra Częstotliwość FSB: 2000MT/s HyperTransport interface Rodzaj pamięci: DDR2 Liczba gniazd DDR2: 4 szt. Typy pamięci: DDR2-533, DDR2-667 Maksymalna wielkość pamięci: 4 GB Obsługa technologii Dual DDR: Tak Zintegrowana karta dźwiękowa: Realtek ALC850 8-channel AC'97 audio CODEC Zintegrowany kontroler FireWire: Tak Zintegrowana karta sieciowa: Marvell 88E1115 Gigabit LAN Kontroler RAID: Tak (SATA) Interfejs dysków IDE ATA: ATA/133 Maksymalna ilość urządzeń ATA: 4 Interfejs dysków Serial ATA: SATA/300 Maksymalna ilość urządzeń Serial ATA: 4 Ilość złącz PCI-E 16x: 2 Ilość złącz PCI-E 1x: 1 Ilość złącz PCI: 3 Ilość złącz USB 2.0: 4 szt. + 2 szt. Typ złącza zasilania ATX: 24 pin Cena według mnie jak na początek nie jest zbyt wysoka, ale zapraszam do komentowania. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosu001 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 należy dodać że obsługuje także pamięci 800Mhz >KLIK< tutaj testy tej płyty: >KLIK< pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Edytowane 14 Maja 2007 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 grzesiu, juz sie nie mogę doczekac. Aktualnie zbieram kase na to dfi, bo asrock daje rade tylko do 290. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zainstalowalem wlasnie SmartGuardiana, CPU ma niską temp, ale chipset...55c o_O i faktycznie bardzo gorący radiator. Będe musiał coś z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 należy dodać że obsługuje także pamięci 800Mhz pozdro a co ma płyta do obsługi pamięci w amd? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 OCuj! OCuj! OCuj! My chcemy zobaczyć OC!! :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Teoretycznie nic ale w praktyce może mieć dużo: Jeśli bios nie będzie dawał możliwości ustawienia 667MHz, albo będzie źle zrobiony, przez co system na 667MHz będzie niestabilny, (jak np. Asus M2N-E) to po prostu 667MHz nie będzie działać. :) Również czekam na testy płyty. Blah. hary mnie wyprzedził. ;-) Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ustawiłem własnie memki na 667 1T, bez problemu wstała płyta, SPi liczy. W biosie jest ustawienie DDR2 533/DDR2 677/DDR2 800 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ja też zbieram kase na to DFI, proca kupie jakiegoś A 3800+ i bedzie OK. Może jakieś LanParty wyjdzie. Szczerze powiem że jak zobaczyłem to DFI pierwszy raz na esc to myślałem że widze Epoxa :huh: :lol2: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zainstalowalem wlasnie SmartGuardiana, CPU ma niską temp, ale chipset...55c o_O i faktycznie bardzo gorący radiator. Będe musiał coś z tym zrobić. radiator? czy wentylator? i glosny on jest (wiatrak)?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Standardowy wentyl jak na dfi nf4 inf, podejrzewam ze suszara (takie opinie slyszałem), mam takiego ale nigdy zaznał prądu, odrazu wrzucilem zalmka, a wentyl do pudełka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) radiator? czy wentylator? i glosny on jest (wiatrak)?:) Wentylator. Nie wiem czy jest głosny, bo w budzie mam tyle wentylatorow ze wszytko zlewa się w jednolity szum :P i chipset nie jest goracy? bo u mnie na asrocku am2-xli parzy:( i myslisz, ze to sie na to infinity zmiesci?:) Chipset jest gorący, radiator także ;] Chipset w tej chwili ma 54c na 75% obrotów wentylatorka. BTW, ledwo grafe włozyłem, między jednym kondensatorem mojego GF a chłodzeniem chipsetu jest jakies 2mm przerwy :/ Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 i chipset nie jest goracy? bo u mnie na asrocku am2-xli parzy:( i myslisz, ze to sie na to infinity zmiesci?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 i chipset nie jest goracy? bo u mnie na asrocku am2-xli parzy:( i myslisz, ze to sie na to infinity zmiesci?:) U mnie jest dosc cieply ale nie parzy, ale ja mam nawiew AC fan@5V ;] IMO w tego nowego zalmana to bez sensu sie pakować za tą cene... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 wiekszy jest... a jak ktos nie ma dodatkowego wentylatora to moze sie przydac... choc za roznice mozna jakis wentylatorek kupic:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak na dziś to lipa z kręcenia. Procek słabizna. 2610Mhz @1.55v nie mógł zrobić w SP2004 stabilnie, jutro wezme innego proca to zobacze. Jak narazie 2430MHz @ def vcore...nie tykam procka co nie robi 2.6ghz na 1.35v. BTW, memki tez jakies dziwne mi sie trafiły, wyglądają jak DDR1 (mają taki kształ kości o_O), ale sa DDR2... Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) e, to tyle to asrock robi:) i moze pamiatki masz slabe? choc chyba ludzie wyciagali na nich pc800... Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez homzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 jak z SLI na tej płycie bo mnie kusi :P:D myślicie ze da sie odblokowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) e, to tyle to asrock robi:) Daj mi lepszego procka to Ci pokaze czego Asrock nie robi. Napisalem, ze jutro będzie inny proc (jak nie bedzie juz athlonow w magazynie to mozliwe ze semp), to sobie pokręce...:] i moze pamiatki masz slabe? choc chyba ludzie wyciagali na nich pc800...Pamięc nie ma nic do tego, była ustawiona ponizej default mhz. jak z SLI na tej płycie bo mnie kusi :P:D myślicie ze da sie odblokowac ? Da się odblokować, bynajmniej tak pisali na xtremesystems. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) no przeciez zartuje sobie i sie drocze:) a ht/htt i mnoznik jaki dales? i napiecia? Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez homzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 no przeciez zartuje sobie i sie drocze:) a ht/htt i mnoznik jaki dales? i napiecia? homzik, to nie jest mój pierwszy proc K8 i płyta, także jak się podkręca to ja wiem ;) :P Zaraz się pobawie alphami, bo mozliwe ze kontroler mem siada, ale najpierw to musze je odszukać, bo w biosie jest tyle ustawien pamięci ze szok :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ehh, szkoda ze trafił ci się proc słaby, mam nadzieję ze nastepny bedzie ok i szybko pokazesz testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Faktycznie słaby cep. Mnie na MSI K9N SLI Platinum( baaardzo zła płyta) udało się bezproblemowo 2900 zarówno na 3500+ jak i na X2 3800+ wyciągnąć. AC ofc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Faktycznie słaby cep. Mnie na MSI K9N SLI Platinum( baaardzo zła płyta) udało się bezproblemowo 2900 zarówno na 3500+ jak i na X2 3800+ wyciągnąć. AC ofc. Athlon to był zły pomysł :P Jutro zamienie na Semprona 3000+/albo kolejnego Athlona a za róznice w cenie kupie cooler. BTW, memki tez mi się trafiły jakies niemrawe, albo nie ogarniam płyty... :/ Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Czekamy, czekamy. :) I trzymamy kciuki ofkoz. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Czekamy, czekamy. :) I trzymamy kciuki ofkoz. ;-) :) Pojade z rana, więc pewnie o 12-13 będe miał procka w domu. Gorzej jak znów trafi mi się jakis szrot, wtedy to juz chyba pozostaje :mur: . Ponownie będe się bawił w selekcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A sprawdzales jakie max htt ta DFI? Do tego nie trzeba chyba dobrego procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A sprawdzales jakie max htt ta DFI? Do tego nie trzeba chyba dobrego procka Sprawdzę jeszcze dziś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Dziś znalazłem... i chyba sobie na TO poczekam :D . LanParty na AM2 ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...