Skocz do zawartości
JacekN8

Dfi Infinity Nf Ultra Ii-m2 - Pierwsze Dfi Pod Am2

Rekomendowane odpowiedzi

tomos napisał(a):

zarzucaj zarzucaj.

ja znajac zycie bede bral sempa 2800... wysokie htt przyjdzie tu z pomoca. ;)

czy popularny niebieski zalman poradzi sobie z chlodzniem tego chipsetu (bez/z nawiewem?)?

Niestety popularny, niebieski zalman będzie uniemożliwiał instalację karty graficznej, kiedy go założysz. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lobo0 napisał(a):

coż 377 MHz HTT to wcale nie jest jakiś nadzwyczajny wynik... tyle to ja na M2N-E robie :)

czekam na jakieś wyniki w OC...

Poka scr.

Pozatym te 377MHz na HTT jest i tak sycące, na antku 3k+ pozwala na zrobienie 3,4GHz, no i jak już ipsałóem o możliwościach OC świadczy nie tylko HTT, tak samo jak o jakości płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomos napisał(a):

zarzucaj zarzucaj.

ja znajac zycie bede bral sempa 2800... wysokie htt przyjdzie tu z pomoca. ;)

czy popularny niebieski zalman poradzi sobie z chlodzniem tego chipsetu (bez/z nawiewem?)?

Nie kręciłem w końcu tego semprona, bo komp w którym był coś niezbyt działa (chyba mobo zdechła), więc wolałem nie tykać.

lobo0 napisał(a):

coż 377 MHz HTT to wcale nie jest jakiś nadzwyczajny wynik... tyle to ja na M2N-E robie :)

czekam na jakieś wyniki w OC...

Po pierwsze ten wynik był bez podnoszenia napięcia chipsetu, po drugie, na xtremesystems ktoś zrobił 430MHz...Zresztą, nawet jakby Asus robił lepsze htt, to i tak bym nie wziął, ta płyta to jeden wielki bug.

Sysak napisał(a):

Niestety popularny, niebieski zalman będzie uniemożliwiał instalację karty graficznej, kiedy go założysz. :(

No niestety, chyba ze włozyć karte w dolny slot, ale to też niezbyt...

hary86 napisał(a):

Poka scr.

Pozatym te 377MHz na HTT jest i tak sycące, na antku 3k+ pozwala na zrobienie 3,4GHz, no i jak już ipsałóem o możliwościach OC świadczy nie tylko HTT, tak samo jak o jakości płyty.

Dokładnie ;)

BTW, możliwe, że w czwartek będe miał a-daty 667, wtedy zacznie się prawdziwe o/c :D Jak narazie 2700MHz @ 1.48v i SETI liczył pół dnia bez resa/freeza :)

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

homzik napisał(a):

ech, a ten wiatraczek na chipsecie rzeczywiscie nie jest taki glosny? bo ponoc ma jakas regulacje obrotow, wiec moze nie powinien?

Ma płynną regulacje obrotów tak jak wiatrak na CPU i jeszcze jeden wiatrak który mozna dołaczyć do płyty (gniazd jest więcej, ale tylko jeden dodatkowy moze miec regulacje). A czy jest głosny to jak narazie nie powiem, bo mój komputer seryjnie chodzi jak suszarka/odkurzacz :] Jutro pobawie się Cool ' n ' Quiet więc posłucham, bo teraz jak zmienie obroty z 3k na 6.2k rpm to róznicy nie słychac :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

homzik napisał(a):

to co Ci tak w tym kompie wyje?:)

Delta 120x120x38mm @ 5v, 92x92mm @ 5v, 2x80mm @ 12v, GF7600GT box, chieftec, boxowy cooler amd, coolerek DFI :> Przybędzie troche gotówki (jak narazie to dziś nie miałem na bilet aby pojechać po kolejnego procka, musiałem od mamy pozyczyc :lol2:), to wycisze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hary86 napisał(a):

Poka scr.

ja wiem że to o niczym nie świadczy, zresztą na codzień i tak mam mniejsze

proszę bardzo:

Dołączona grafika

grzesiu napisał(a):

Po pierwsze ten wynik był bez podnoszenia napięcia chipsetu, po drugie, na xtremesystems ktoś zrobił 430MHz...Zresztą, nawet jakby Asus robił lepsze htt, to i tak bym nie wziął, ta płyta to jeden wielki bug.

no ja też nie podonosiłem napięcia na chipsecie bo nie mogę :) a po drugie to nie chwaląc się dostałem chyba jakiś wyjątkowy egzemplarz tej płyty bo żadnych problemów mi nie sprawia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu napisał(a):

Ma płynną regulacje obrotów tak jak wiatrak na CPU i jeszcze jeden wiatrak który mozna dołaczyć do płyty (gniazd jest więcej, ale tylko jeden dodatkowy moze miec regulacje). A czy jest głosny to jak narazie nie powiem, bo mój komputer seryjnie chodzi jak suszarka/odkurzacz :] Jutro pobawie się Cool ' n ' Quiet więc posłucham, bo teraz jak zmienie obroty z 3k na 6.2k rpm to róznicy nie słychac :lol2:

Czyli regulacja działa. Owszem na nf4-x też była, ale niestety na chipsecie nie działała. Jeśli wiatrak jest identyczny z tym z nf4-x, to jego głośność jest nie do przyjęcia. Miałem boxa spowolnionego poniżej 2k i freezone'a na 5V. Chłodzonko mostka było nawet słychać po skręceniu na minimum <_< .

Edytowane przez honor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hary86 napisał(a):

Z tymże epox mniej do OC niż DFI ;]

Pozwolicie ze nie beda komentowal :D (Epox rulzzz :D)

To Infinity calkiem fajnie wyglada, fajny layout, niezle opcje napiecia, tylko co tam robia plastikowe kolki w mocowaniu koszyka? :blink: Zobaczymy co bedzie jak wiecej osob ja zakupi :D

Edytowane przez ent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ent napisał(a):

Pozwolicie ze nie beda komentowal :D (Epox rulzzz :D)

Czas się z tym pogodzić że Epox jest mniej do OC niż DFI :D

Edit:

DaRoN napisał(a):

lobo0

miało być 377 nie 375 :lol:

To samo chciałem napisać, ale stwierdziłem że się już nie będe czepiać :lol: Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu napisał(a):

Piękne, prawda ;) ?

co za kusiciel :P

hehhe

co do tej dfi to mobo wydaje się być dość ciekawą propozycją pod m2 na dzień dzisiejszy ;-), choć mi nie podobaja sie te kolki plastikowe przy sokecie - co ich na sruubki nie stać :P co oni sie z g bajtem z kumali ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2:

Mam nadzieję, że u mnie tak będzie sobie stało w poniedziałek, ale znając życie to później. :)

O, widzę że masz 7600... dałoby się to założyć prostopadle do karty?

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VIRU$ napisał(a):

co za kusiciel :P

hehhe

co do tej dfi to mobo wydaje się być dość ciekawą propozycją pod m2 na dzień dzisiejszy ;-), choć mi nie podobaja sie te kolki plastikowe przy sokecie - co ich na sruubki nie stać :P co oni sie z g bajtem z kumali ?

Ja tam do kołków nic nie mam, póki trzymają :P A trzymają całkiem niezle. Do większych coolerow typu BT dostajemy mocowania od producenta coolerka więc nie ma problemu :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaaban napisał(a):

grzesiu i jak tam nie powiesz nam już nic o dfi? Jakieś nowe spostrzeżenia? Bo mam na nią chrapkę ale czekam co jeszcze o niej powiesz ;)

Narazie to proc sobie siedzi na 2.7ghz i nie miałem czasu żeby go bardziej kręcić, zresztą mam box chłodzenie. Czekam na nowe pamięci (jeszcze się zastanawiam, ale chyba wezme A-data vitesta 800) + nowe chłodzenie, wtedy zaczne prawdziwe o/c. Możliwe tez, że po drodze sobie zamienie na innego 3000+ : >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaz!o napisał(a):

Spotkalem sie ostatnio z opcja Wake-on-Keyboard. Czy to DFI ma taka opcje? + jak ta opcja dziala? Wciska sie jakis klawisz (ktory) i komp startuje (pewnie tak :rolleyes: )

Wake-on-Keyboard to miał mój shuttle na kt266a :lol: Ma taka opcje ta DFI. Wszystkie płyty mają taką opcje :P A jaki klawisz to sobie ustawiasz w biosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi