Skocz do zawartości
JacekN8

Dfi Infinity Nf Ultra Ii-m2 - Pierwsze Dfi Pod Am2

Rekomendowane odpowiedzi

dfi.pl > pobierz > BIOS/Drivers/Manual- wybierasz model płyty przy jednym z trzech napisów i możesz ściągać :)

Czasami warto googlować i oglądać cudze avatary ;) :P

Nie o taką odpowiedź mi chodziło. Jakie są najbardziej wydajne sterowniki np. z guru3d ostatnie są: 6.86

http://downloads.guru3d.com/download.php?id=19 a na stronie producenta takie nijakie, wszystko osobno? Są jakieś ciekawe remixy?

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie temperatury chipsetu? U mnie cos wysoka jest i nie wiem dlaczego...

W idle SmartGuardian pokazuje chipset 57'C !!! Kiedy CPU jest 23 a System 29 ... Co jest grane?

...jakbys przeczytał kilka stron tego tematu, dowiedziałbyś się, że taka temperatura na tej płycie jest normalna, a to z powodu małego coolera który chłodzi chipset. Jak go zmienić/na co go zmienić? Odpowiedzi szukaj w dziale "Chłodzenie konwencjonalne".

odpalal ktos pamieci PC8000 (1000MHz) na tej plytce? byly jakies problemy??

Ja kręciłem Patrioty LLK na 1100MHz i działały bez problemów, wiec seryjne pamieci 1Ghz tez będą działać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jakbys przeczytał kilka stron tego tematu, dowiedziałbyś się, że taka temperatura na tej płycie jest normalna, a to z powodu małego coolera który chłodzi chipset. Jak go zmienić/na co go zmienić? Odpowiedzi szukaj w dziale "Chłodzenie konwencjonalne".

Ok... ale czy to moze miec wplyw na to, ze co jakis czas gry mi zamarzaja na dobre kilka sekund oraz ze sa problemy z dzwiekiem w Trackmania Sunrise? (problemy = przy jakims wiekszym "wysilku" dzwiek sie zalamuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Właśnie stałem się posiadaczem płytki dfi

problem polega na tym iż chyba trafiłem na szczególnie słabego proca:((

cfg to : A 3200+ , pamięci to 2x1gb elixir ddr2 800mhz. zasiłka 400w szefa , bios płyty najnowszy

htt ustawione na 800mhz,pamięci przykręcone do 533, wiatrak na chipsecie wymieniony na radiator zalmana.

temperatura procka w stresie to max 50 stopni chipset 48-49st

procka puszczam na 10x260 1,62 V!!! i wywala w połowie super pi 16mb (temp dochodzi do 50stopni wtedy )

procek na default vcore robi 2300mhz:((((

macie jakiś pomysł ? myślę nad wymianą na 3000+ bo jest (podobno) większe prawdopodobieństwo iż trafię na dobrą sztukę (2,9ghz)

Edytowane przez Abaddon+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok... ale czy to moze miec wplyw na to, ze co jakis czas gry mi zamarzaja na dobre kilka sekund oraz ze sa problemy z dzwiekiem w Trackmania Sunrise? (problemy = przy jakims wiekszym "wysilku" dzwiek sie zalamuje)

Nie, ta temperatura jest normalna i nie ma wpływu na to...jezeli korzystasz ze zintegrowanej dzwiekowki, to sprawdz czy te problemy wystepuja na oddzielnej karcie dzwiekowej.

witam

Właśnie stałem się posiadaczem płytki dfi

problem polega na tym iż chyba trafiłem na szczególnie słabego proca:((

cfg to : A 3200+ , pamięci to 2x1gb elixir ddr2 800mhz. zasiłka 400w szefa , bios płyty najnowszy

htt ustawione na 800mhz,pamięci przykręcone do 533, wiatrak na chipsecie wymieniony na radiator zalmana.

temperatura procka w stresie to max 50 stopni chipset 48-49st

procka puszczam na 10x260 1,62 V!!! i wywala w połowie super pi 16mb (temp dochodzi do 50stopni wtedy )

procek na default vcore robi 2300mhz:((((

macie jakiś pomysł ? myślę nad wymianą na 3000+ bo jest (podobno) większe prawdopodobieństwo iż trafię na dobrą sztukę (2,9ghz)

No coż, takie sztuki się zdarzają. Miałem w domu jednego proca 3000+ który krecił się podobnie jak Twój. Wymiana na nizszy/wyzszy model nic nie pomoze, wszystko jest na tym samym rdzeniu więc to po prostu zalezy od szczescia. Jezeli chcesz lepszą sztuke, to poszukaj selekta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli dobrze zrozumialem to mnoznik HT masz na x4? zmien na x3 i sproboj krecic dalej.

pamieci chodza na 1T czy 2T?

btw. jaka temperature chipsetu masz z tym radiatorem zalmana (masz ten niebieski)? dales na niego dodatkowy nawiew?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra... kto mnie oswieci co robie zle?

Mam athlona 3200 i pamieci twinmosa 800mhz ...

Daje htt na 220, ht na 4x, pamieci maja wtedy 880mhz (ale daje im napiecie 2V zamiast 1,8) ... i nadal superpi nie przechodzi... pisze not exact in round... co ciekawe jak dam pamieci na 667 - czyli tam 7xx mhz wychodzi... to nadal to samo... prockowi jak zmienie napiecie na 1.45 to tez nic nie daje... w czym w takim razie jest problem? czyzby ten procek to byla TOTALNA padaka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra... kto mnie oswieci co robie zle?

Mam athlona 3200 i pamieci twinmosa 800mhz ...

Daje htt na 220, ht na 4x, pamieci maja wtedy 880mhz (ale daje im napiecie 2V zamiast 1,8) ... i nadal superpi nie przechodzi... pisze not exact in round... co ciekawe jak dam pamieci na 667 - czyli tam 7xx mhz wychodzi... to nadal to samo... prockowi jak zmienie napiecie na 1.45 to tez nic nie daje... w czym w takim razie jest problem? czyzby ten procek to byla TOTALNA padaka?

:evil: Odpisałem Ci w poprzednim topicu - USTAW HT x3, pamieć 2T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli dobrze zrozumialem to mnoznik HT masz na x4? zmien na x3 i sproboj krecic dalej.

pamieci chodza na 1T czy 2T?

btw. jaka temperature chipsetu masz z tym radiatorem zalmana (masz ten niebieski)? dales na niego dodatkowy nawiew?

Ja mam zamontowanego tego Zalmanka. Paste dałem Arctic MX1 w stresie nie przekracza 47C. Nie mam dodatkowego nawiewu na radiator, ale dobrze wentylowana bude Thermaltake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstepnie sobie przegladlem temacik... :P

1. Kazde mobo robi "choc" 375 HTT :?: / sa spore szanse na 400+ :?: (widzialem tylko u jednego forumowicza 410 :P)

2. Standartowy bloczek na chipset bedzie pasowal :?:

3. Jak wyglada stabilizacja napiecia CPU przy duzych V :?:

4. Programowe SLI w koncu chodzi czy nie :P :> :?:

5. Plyta ma jakies swoje widzimisie; jakies dziwne odchyly czy wszystko OKi :P :> :?: (z dziwactw jak na razie jedyne co zauwazylem to problemy z niektorymi pamiecmi...:?: :P)

Jak trafie procka ktory bedzie robil tyle MHz co stary sep 939 to juz bede bardzo zadowolony...

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie

Płyta po ok 6h pracy , padła , jedyne co widze to czarny ekran , płyta nie wydaje żadnych pisków -wentylatory się kręcą..........porażka

W momencie padu proc brykał na 2500mhz....temp chipsetu nie przekraczała 50stopni.........(niebieski zalman + nawiew)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI rev. A

Dołączona grafika

DFI rev. G

Dołączona grafika

Z roznic to inny kolor portu LPT cos jeszcze :?: - mozna powiedziec ze ktoras rev jest lepsza :?:

Ktos pisal ze ma uniemozliwony mod na sli ze wzgledy ze cos tam jest zaklejone a inna osoba pisala ze spokojnie mozna "mazac" i bedzie sli moze to ma cos wspolnego co do rev :?:

"A" chyba wszyla jako pierwsza :?:

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z roznic to inny kolor portu LPT cos jeszcze :?: - mozna powiedziec ze ktoras rev jest lepsza :?:

Ktos pisal ze ma uniemozliwony mod na sli ze wzgledy ze cos tam jest zaklejone a inna osoba pisala ze spokojnie mozna "mazac" i bedzie sli moze to ma cos wspolnego co do rev :?:

"A" chyba wszyla jako pierwsza :?:

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2403792

W tym poście jest nawet fotka nowej rev. płyty. Jak dla mnie jasno wynika, że mod jest bardzo utrudniony/niemożliwy

Pozostaje soft-mod...

Edytowane przez klami85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi