FanEk Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) po @ procka na 2200Mhz mam 65-68C podczas pracy kompa, po podkręceniu na 2300/2400Mhz skacze do 70C i komp się resetuje a chciałbym @ do 2600Mhz około (w biosie ustawiłem na 70C bo więcej nie chce wiedzieć ;)) więc szukam czegoś co rozwiąże problem...bardzo prosze o pomocnapisz jakie teraz masz. z tymi tempami masz coś nie tak, to dziwne, może zapomniałeś o paście albo coś sie poluzowało, lepiej to sprawdz, bo takie tempy bez podnoszenia voltow są 0_0 Mikelos dzieki za zainteresowanie :) bede walczył :) Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 przepaszam jakto zpaomnialem o pascie? ;) mowie o temperaturach NB, nie procka :) cooler nie ruszany wogole od nowosci 9DFI ten plaski gowniany) i o niego mi chodzi i to NB dochodzi do 70C przy FSB 230/240, chyba kupie Thermaltake Extreme Spirit II, kosztuje 50zł ale sprawuje sie w testach bardzo ladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponx Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ustaw prędkość coolera NB na 100% w BIOSie (Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś:) ) Jeżeli mimo to są tak duże temp. to może masz podniesione napięcie NB? Albo w całej budzie jest bardzo gorąco... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Po raz kolejny, coś dziwnego się dzieje z DFI :? Temp chipsetu nawet >60stopni!!! Pentagramik nie był ruszany, leży jak należy... Radiator prawie że zimny :? Może czujnik szlag trafił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 hehe cene w ESC dla SLI podniesli wlasnie do 335zł z 299 :] ultra jest po staremu :] ale rozumiem ze to jedna i ta sama mobo z innym biosem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 to mi sie udalo :D kupowalem rano jeszcze za 299 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) hehe cene w ESC dla SLI podniesli wlasnie do 335zł z 299 :] ultra jest po staremu :] ale rozumiem ze to jedna i ta sama mobo z innym biosem ?? Tak; mam obydiwe ale bios to mają taki sam :P Do mnie wczoraj z esc przyszła... pudełko ma dziure 2x2cm <_< :P Po 2h stressu core poniżej 20 :lol: Ten Brisbane szczególnie fajny to nie jest... KLIK Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zius Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) to mi sie udalo :D kupowalem rano jeszcze za 299 :Dtak jaki bios miala ta dfi brisbane ci ruszyl Tak; mam obydiwe ale bios to mają taki sam :P Do mnie wczoraj z esc przyszła... pudełko ma dziure 2x2cm <_< :P Po 2h stressu core poniżej 20 :lol: Ten Brisbane szczególnie fajny to nie jest... KLIK Spookie tez ci brisbane ruszyl bez update biosu ? bo juz sam nie wiem czy brac abit kn9 czy dfi na ktorej nie wiem czy mi brisbane ruszy a 0.90 proca do flasha nie mam co do podwyzek to zmowa cenowa z gral.pl Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez zius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Odpisałem w drugim temacie. Aktualnie mam bios: 2007/02/26 http://eu.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=A&SITE=PL A tutaj: http://eu.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=A&SITE=PL jest nowsza wersja 2007/04/03 tylko jest jedne problem mianowicie jest tylko wersja "EXE" tj taka aby rozpakować to na floppa a niestety nie mam FDD a na www dfi nie widze wersji *.zip aby to wgrać WinFlaschem, jakieś pomysły :?: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Odpisałem w drugim temacie. Aktualnie mam bios: 2007/02/26 http://eu.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=A&SITE=PL Ja też.Połowiczne dzielniki zmieniaja tylko estetykę ,a inne są wskazania napięć na płycie.Zwłaszcza 5V.Co ciekawe mierniki(drogi i tani) pokazują jasno ,że nic się nie zmieniło,Różnice wskazań nie są duże ale wyraźne.O ja durny -to do wersji G...Chodziło mi o najnowszy do Ultry "nie G" :oops: Spookie -wrzuć u kogos pliki na dyskietkę, a z niej na płytkę CD/DVD -powinno chyba zabootować(?) jak z niej wystartujesz. Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 ale rozumiem ze to jedna i ta sama mobo z innym biosem ??Nie, to są dwie z takim samym biosem ale jedna ma neipołączone niektóre mostki na chipsecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Jak mam zasiłke 20 pin to które 4 pin zostawiamy wolne te na dole czy na górze :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Da sie włożyć tylko w jeden sposób, a jakbys byl taki zdolny ze uda ci sie wlozyc i tak i tak to zostawiamy te po prawej jak patrzymy na gniazdko od strony zatrzasku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Chyba mam jakąś niesamowicie głupią DFI :angry: Otóż po podkręceniu proca do 8x266Mhz pamięci niby działają przy timingach 5-5-5-15 z szybkością 851MHz (napięcie 2V). SPI działa, przechodzi próbki, ale jest bardzo dziwnie, ponieważ widzi mi tylko jedną kość pamięci (programy do oczyszczania pamięci też pokazują, że mam niby 512MB RAMu). W CPU-Z za to pokazuje, że dwie kości są wsadzone. Po zwiększeniu napięcia do 2,1V dalej to samo :mur: Ma ktoś jakiś pomysł ? <_< Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Valentine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 moze zmien sobie kosci na dwie jednakowe bo z siga wnioskuje ze masz dwie rozne i w tym moze lezec problem ze sie gryza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MieH_M Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Kupilem DFI z esc.pl teraz i jak odpalam kompa to sie nie odpala(nie ma pykniecia z glosniczka) - procek to Brisbane Czy musze wsadzic jakiegos starszego proca, zeby zrobic aktualizacje biosu? A moze odpowiednio nagrana dyskietka, z parametrami, co automatycznie zaktualizuje bios, da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 bez proca nic nie zrobisz :] chyba ze kostke programatorem potraktujesz :] ale nie wiem czy to wina brisbane - nie znam DFI :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Z tego co pisali w temacie o Brisbane to podobno DFI aktualizują gdzieś tam za free... bez innego procka jak napisał kolega wyżej możesz co najwyżej bawić się programatorem (powodzenia) [; btw nie przeczytałeś tych xx postów na temat dfi+brisbane w temacie o tym x2? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 w ESC aktualizuja za free tylko trzeba im o tym napisac przed kupnem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Trzeba bylo czytac uwazniej forum; pisalem o tym przynajmniej 2 razy :P Trzeba starszego procka lub programator. A ogolnie ten Brisbane to sredni... np. w PI mam gorszcze czasy od sepa... w grach tez nie jest lepiej, mowie o obydu prockach po o/c :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 z innej beczki: wlasnie po.. pol roku posiadania dfi zabralem sie w koncu za zamontowanie zalmana na chipset :P temperatura poki co super w porownaniu do starego brzeczacego coolerka - 46* podczas liczenia spi (poprzednio 60*). na zalmana wieje tylko lekko pentagram z karty graficznej. pasta as5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 z innej beczki: wlasnie po.. pol roku posiadania dfi zabralem sie w koncu za zamontowanie zalmana na chipset :P temperatura poki co super w porownaniu do starego brzeczacego coolerka - 46* podczas liczenia spi (poprzednio 60*). na zalmana wieje tylko lekko pentagram z karty graficznej. pasta as5. jaki zalman ZM-NBF47 ZM-NBF47j wentyl od dfi latwo zszedl co za glut tam daja na chipset jako paste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zastanawiam się właśnie czy może założyć blok na NB... Zawsze to temp były by "lepsze" :) Czy któryś z Forumowiczów "zamknął zegar" HTT? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Czy któryś z Forumowiczów "zamknął zegar" HTT? :wink: Stable czy nie? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 jaki zalman ZM-NBF47 ZM-NBF47j wentyl od dfi latwo zszedl co za glut tam daja na chipset jako paste nb47j - stary poczciwy niebieski zalman. na chipie byl jakis rozowy glut (bardziej jak klej niz pasta :P), ale prawie caly zostal na radiatorze, dosc latwo sie odkleil. jestem pozytywnie zaskoczony po tej zmianie. nie dosc, ze 15* chlodniej to jeszcze passive :) jak sie as5 wygrzeje to moze jeszcze troche spadnie temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 kretfr, nawet unstable :wink: Sam bym powalczył, ale brak C'n'Q uniemożliwia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 kretfr, nawet unstable :wink: Sam bym powalczył, ale brak C'n'Q uniemożliwia... Jak dostane mobo, to moze pożyczę bloczek na chipset i coś tam powalcze ;) A na razie jak widać - 433MHz (chyba prowadze, ale poczekamy aż spookie zrobie FAQ i tam się ranking zrobi ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Widze ze temat o naszej DFI troche przygasł.Dzis mialem troche czasu wiec postanowilem troche pomeczyc mojego Athlonika. Jak widac na screenie. Vcore 1.5V, przeszedl 3D Marka05 pozniej wlaczylem SP2004. Mysle ze ze jest w pelni stabilny. Nie wiem czy to dobry wynik ale wydaje mi sie ze nie kazdy 3200 tyle zrobi. Chlodzenie procka to Freezer 64 + otwarta obudowa (przy zamknietej mialem jakies 3C wiecej czyli ok 52C). Temp otoczenia ok. 23-24C (chyba wszedzie dzis tak gorąco) do tego caly czas mialem odpalone stronki www i winampa. CPU-Z Validation: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=191869 Screen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MieH_M Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Witam Mam problem z DFI Infinity NF SLI-M2 Plytanie nie bootuje powyzej HTT 240. Nie wiem w ogole o co chodzi.... Proc to Brisbane, ram 2gb A-daty 667, zasilacz Chiegtec 360-DF A CoreTemp pokazuje mi -3 i 4 stopnie dla rdzeni... Mnoznik obnizalem i dalej to samo... zasilacz nie wyrabia? mnoznik HT ustawiony na x3 ramy na 533 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) Ustaw ręcznie timingi dla A-dat. Daj 4-5-4-12-21. Wszystkie TRFC 192, no i V jakieś 2.2V :D To moje wpełni stabilne i bezpieczne ustawienia dla ~450-460MHz :wink: Twój problem to na 99% timingi... Daj procowi 1,4V :) Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez arek1313 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...