Gość dwaIP Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 @MILANS Może kupiliście takie płytki: http://eu.dfi.com.tw/Upload/Product_Picture/nfiim2B.jpg Jeśli tak to nic dziwnego że HTT nie ciągną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) @MILANS Może kupiliście takie płytki: http://eu.dfi.com.tw/Upload/Product_Picture/nfiim2B.jpg Jeśli tak to nic dziwnego że HTT nie ciągną. Sory, ale czym to się różni od "zwykłej" DFI? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « :lol: @Milans: Przekonamy się: w przyszłym tygodniu mam dostać nową DFI. Edytowane 10 Maja 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Sory, ale czym to się różni od "zwykłej" DFI? Właśnie w tym rzecz że jest wizualnie bardzo podobna ale nie jest to Infinity Nf Ultra Ii-m2 tylko coś takiego INFINITY NFII-M2. http://eu.dfi.com.tw/Product/xx_product_sp...ITY&SITE=PL Skoro mowa o innych modelach to chętnie bym wypróbował coś takiego jak INFINITY C51PV-M2/G ze względu na pasywnie chłodzony chipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Właśnie w tym rzecz że jest wizualnie bardzo podobna ale nie jest to Infinity Nf Ultra Ii-m2 tylko coś takiego INFINITY NFII-M2. http://eu.dfi.com.tw/Product/xx_product_sp...ITY&SITE=PL Skoro mowa o innych modelach to chętnie bym wypróbował coś takiego jak INFINITY C51PV-M2/G ze względu na pasywnie chłodzony chipset. http://www.nvidia.pl/page/nforce4_family.html Sugerujesz, że oni mają zwykły NF4, a my NF4 Ultra/SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Milans, jakie były objawy po nieudanym flashu? Płyta pikała? Chcę się dowiedzieć, czy u mnie padł bios... Szkoda, że dopiero teraz ktoś się znalazł do hot flasha :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 http://www.nvidia.pl/page/nforce4_family.html Sugerujesz, że oni mają zwykły NF4, a my NF4 Ultra/SLI? DFI produkuje dwa rodzaje identycznie wyglądających płyt (ultra i zwykłą) poza napisem na laminacie i o pomyłkę nie trudno skoro nie dostrzegłeś różnicy na obrazku. Jak się sprawuje nowy bios z kwietnia? http://eu.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=A&SITE=PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 DFI produkuje dwa rodzaje identycznie wyglądających płyt (ultra i zwykłą) poza napisem na laminacie i o pomyłkę nie trudno skoro nie dostrzegłeś różnicy na obrazku. Faktycznie. Brakuje napisu u samej góry płyty. Wreszcie znaleźliśmy powód małego HTT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Faktycznie. Brakuje napisu u samej góry płyty. Wreszcie znaleźliśmy powód małego HTT Wg mnie to nie to :P Miałem tą "z napisem jak i bez" W sumie miałem już 3 DFI - 2 ultry i jedną sli ultry; pierwsza z samego początku produkcji następna gdzieś z końca 2006 i teraz mam SLi kupioną pare tygodni temu wszystkie chodzą na HTT 350+ i HT 1400+ :P Wszystkie płyty były praktycznie takie same pozatym że wersja SLi ma mostek dodatkowo, przyglądałęm się każdej mobo dokładnie i tam róznic za bardzo nie dostrzegłem, poza takimi drobnostkami jak: są tylko 2 lub 3 wersje pudełęk i w różnych odcieniach; różne ułożenie zwojów na cewkach :lol2: Macie tu troche fotek SLi i Ultry: 2605646[/snapback] Milans, jakie były objawy po nieudanym flashu? Płyta pikała? Chcę się dowiedzieć, czy u mnie padł bios... Szkoda, że dopiero teraz ktoś się znalazł do hot flasha :-| Jakbyś nie wysłał to by sie może coś zrobiło... :P Dziś już mam czas :P DFI produkuje dwa rodzaje identycznie wyglądających płyt (ultra i zwykłą) poza napisem na laminacie i o pomyłkę nie trudno skoro nie dostrzegłeś różnicy na obrazku. Jak się sprawuje nowy bios z kwietnia? http://eu.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=A&SITE=PL Taki sam jak z lutego :P - ma pare błędów - np. niepoprawne wyświetlanie MHz / mnożnika CPU - choć czasami jest OKi Co do biosów to można wgrywać wszystko jak leci ze strony DFI tzn. do wersji non sli mozna wgrać "sli" i odwrotnie :P Edytowane 10 Maja 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Niech Milans powie, czy miał Ultra, czy no-Ultra :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 @MILANS Może kupiliście takie płytki: 2605646[/snapback] Milans, jakie były objawy po nieudanym flashu? Płyta pikała? Chcę się dowiedzieć, czy u mnie padł bios... Szkoda, że dopiero teraz ktoś się znalazł do hot flasha :-| Heh.. ano szkoda. Ty wystawiałeś tę płytę na allegro? był ktos taki, chciałem do niego napisać ale jakoś tak.. staminy zabrakło ;) a objawy są następujące - wentyle sie świecą, diody też, z głośnika ciagły pisk (chyba ale juz nie pamietam dokładnie) i non stop migająca dioda od napedu DVD :/ Faktycznie. Brakuje napisu u samej góry płyty. Wreszcie znaleźliśmy powód małego HTT Nie zupełnie. NF4 od NF4 ULTRA różnił się chyba tylko dwoma niepołaczonymi mostakmi, które odpowiadało o ile dobrze pamietam za SATA ;) Nie powinno to mieć raczej wpływu na OC. Mobo leży w kartonie i sie marnuje - jak ktoś chce to moge podesłać do przetestowania - może po prostu ja coś zrobie (chociaż to chyba najmniej rpawdopodobna wersja ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Wg mnie to nie to :P Miałem tą "z napisem jak i bez" W sumie miałem już 3 DFI - 2 ultry i jedną sli ultry; pierwsza z samego początku produkcji następna gdzieś z końca 2006 i teraz mam SLi kupioną pare tygodni temu wszystkie chodzą na HTT 350+ i HT 1400+ :P Wszystkie płyty były praktycznie takie same pozatym że wersja SLi ma mostek dodatkowo, przyglądałęm się każdej mobo dokładnie i tam róznic za bardzo nie dostrzegłem, poza takimi drobnostkami jak: są tylko 2 lub 3 wersje pudełęk i w różnych odcieniach; różne ułożenie zwojów na cewkach :lol2: Tyle że DFI ma tutaj 5 rodzajów płyt nf-4 http://eu.dfi.com.tw/Product/product_searc...AM2&SITE=PL W tym 3 bez SLI. Te bez SLI to jedna Ultra i dwa rodzaje bez ultra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Mobo leży w kartonie i sie marnuje - jak ktoś chce to moge podesłać do przetestowania - może po prostu ja coś zrobie (chociaż to chyba najmniej rpawdopodobna wersja ;) ) Wysyłaj - płyta zostanie przetestowana w podziemnych labolatoriach serwisu Overclock.pl :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 .. Nie zupełnie. NF4 od NF4 ULTRA różnił się chyba tylko dwoma niepołaczonymi mostakmi, które odpowiadało o ile dobrze pamietam za SATA ;) Nie powinno to mieć raczej wpływu na OC. ... Tak było że sata różniło ale w nowszych wersjach nazwanych 500 sata jest identyczne a rożnica jest określana przez producenta jako wydajne kontra oszczędne http://www.nvidia.pl/page/nforce5_specs_amd.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Tak było że sata różniło ale w nowszych wersjach nazwanych 500 sata jest identyczne a rożnica jest określana przez producenta jako wydajne kontra oszczędne http://www.nvidia.pl/page/nforce5_specs_amd.html O wszystkim przekonamy się w przyszłym tygodniu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubi4 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Forumowicze stało mi się coś niedobrego. Znudził mi się asus m2n-e i kupiłem DFI w wersji SLI. Zabrałem ze starej płyty procka X2 3800 EE i pamiątki goodramy 667 . Po włożeniu w tą płytę piśnie raz jakby startował, pojawia się kawałek info o procku i pamiątkach i reset. Wyjmowałem baterię, czyściłem cmos. Na nic moje męczarnie. Na starej płycie działało wszystko bez OC bez zarzutu a tu zonk. Komp po odpaleniu 3 razy się resetuje czasem 5 i się wyłącza - mam już dość . Z kiedy bios to nawet zobaczyć nie mogę bo się resetuje. Płytkę kupiłem na początku tego tygodnia w ecs. Czyżby była uwalona ? Czy może pamięci z tą płytą nie chcą pracować ? proszę o pomoc bo jestem w kropce. Aha - nic nie było nigdy kręcone - zasilacz w kompie chieftec 450 ............ Edytowane 10 Maja 2007 przez kubi4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Forumowicze stało mi się coś niedobrego. Znudził mi się asus m2n-e i kupiłem DFI w wersji SLI. Zabrałem ze starej płyty procka X2 3800 EE i pamiątki goodramy 667 . Po włożeniu w tą płytę piśnie raz jakby startował, pojawia się kawałek info o procku i pamiątkach i reset. Wyjmowałem baterię, czyściłem cmos. Na nic moje męczarnie. Na starej płycie działało wszystko bez OC bez zarzutu a tu zonk. Komp po odpaleniu 3 razy się resetuje czasem 5 i się wyłącza - mam już dość . Z kiedy bios to nawet zobaczyć nie mogę bo się resetuje. Płytkę kupiłem na początku tego tygodnia w ecs. Czyżby była uwalona ? Czy może pamięci z tą płytą nie chcą pracować ? proszę o pomoc bo jestem w kropce. Aha - nic nie było nigdy kręcone - zasilacz w kompie chieftec 450 ............ A zalicza test pamięci? Jeśli tak, to winę ponosi kontroler ATA/SATA. Spróbuj inaczej napędy i dyski popodłączać. Edytowane 11 Maja 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Spróbuj inaczej napędy i dyski popodłączać.tz. jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 tz. jak? Podlącz tylko dysk/cd-rom, nie podlaczaj wcale, podlacz do innego gniazda itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Czy mi się wydaje, czy twierdzicie że nf4 SLI osiąga niższe htt niż nf4 ultra? :huh: A czy dfi z sli na 939 osiągało niższe htt od tych bez sli? Nie <_< Ale dorobiliście teorię... przecież nf4 zwykłego można było zmodować na ultra i na sli więc nie rozumiem podstaw waszego twierdzenia że to wszystko przez to :-| Chyba że coś źle zrozumiałem ->w sumie to z każdego posta wynika co innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Jest to bardzo wątpliwe, ale przecież musimy się trzymać jakiejś teorii :wink: W przyszłym tygodniu przekonamy się co jest nie tak z mobo milans'a oraz czy nowe DFI kręcą się gorzej od innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubi4 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 @kretfr udało mi się złapać ekran przez guzik PAUSE jednak pamięci nie zlicza. Te moje nieszczęśliwe goodramy 667 na tej płycie nie działają w dualu - tylko single Na asusie te pamiątki chodziły na 800 w dualu Nic goodramy opycham i już na allegro kupiłem geile cl4 - zobaczę jak będzie na nich pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 @kretfr udało mi się złapać ekran przez guzik PAUSE jednak pamięci nie zlicza. Te moje nieszczęśliwe goodramy 667 na tej płycie nie działają w dualu - tylko single Na asusie te pamiątki chodziły na 800 w dualu Nic goodramy opycham i już na allegro kupiłem geile cl4 - zobaczę jak będzie na nich pozdrawiam Spróbuj powsadzać memki w sloty w różnych kombinacjach (1 kostka w czarny slot, 1 w niebieski, wsadz tylko 1 kostke itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubi4 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 @kretfr tak właśnie zrobiłem te memki nie chcą działać w dualu - w singlu jako tako ......... a następne pytanie chociaż kiedyś coś tu widziałem na temat czym się różni INFINITY NF SLI-M2 od INFINITY NF SLI-M2/G co to jest to G ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 czym się różni INFINITY NF SLI-M2 od INFINITY NF SLI-M2/G co to jest to G ? pozdrawiam G to inna rewizja. Różni się tym, że ma zalakierowane mostki na chipsecie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubi4 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Dziękuję @kretfr. Dzisiaj może kostki dojdą do się pobawię trochę :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 wlasnie uwalilem bios w swojej dfi - identyczna sytuacja jak u usera "MILANS" Da sie zrobic hot flascha ale nie majac drugiej identycznej mobo, jezeli tak to jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Serdecznie dziękuję obsłudze sklepu PcProjekt za oddanie mi mobo z gwarancji. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Szkoda tylko, że uszkodzonej :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Jesteś na 100% pewien że to mobo :?: Jeżeli tak to naprawde przykra sytuacja :mur: A mnie się udało zrobić "hot flascha" - można nawet na innej mobo niż DFI :) Podziękowania dla usera MILANS za chęć "przeflaschowania" za free. Edytowane 14 Maja 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Szkoda tylko, że uszkodzonej :mur: :mur: :mur:Hah, miałem dokładnie tą samą sytuacje kiedyś :mur: taki pcprojekt jest neistety :/ btw. mam pytanko, czy ktos flasciach!e na tej mobo biosy winflashem czy wszyscy z floppa jadą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 ja uzywalem winflasha z ciekawosci i nawet dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...