kubi4 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 @szczepan - u mnie też był problem z goodramami - jak jest włożyłem do pracy w dualu to płyta nie startowała - po włożeniu jako single bez problemu pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Mam singla.Ładna lipa nikt nie chce sie podjac wymiany BIOS-u.Mówie im ze chce zmienic Bios a oni mi kompa całego na czesci rozkładaja by stwierdzic na koniec ze płyta głowna jest uszkodzona.A jesli taka kolej rzeczy to boja sie wkładac innego proca.No i teraz nie wiem co robić kupywac innego proca lub plyte czy odsyłac i czekac 2 tyg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubi4 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) ja bym na Twoim miejscu starał się pożyczyć z jakiegoś źródła procka am2 (byle nie brisbane ) i wtedy płyta ruszy - flesznąć go nowym biosem i ruszy na Twoim procku. pozdrawiam może jakiś serwis (czy też sklep) albo bliski kolega pożyczy Edytowane 22 Maja 2007 przez kubi4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Dla szukających DFI w niskiej cenie polecam tą aukcje : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=197756639 . Pomimo narzekań na arche z poprzednich stron zdecydowałem się na zakup , bo mieli jeszcze w ofercie zasiłke na którą miałem ochote , a w jednej paczce wysyłka zawsze taniej . Płyte zamówiłem w poniedziałek a dzisiaj została mi dostarczona . Niestety płytka sobie poleży jeszcze z 2 tygodnie czekając na reszte sprzętu :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 hmm... to jest rev bez /G? w sumie zadna różnica praktycznie chyba, ale tak się pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumin027 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Ja swoją dfi nabyłem u archego ale troszkę źle zrozumiałem jego aukcję bo owszem płyta supportuje brisbane ale jak sobie samemu załaduje się najnowszy bios :( po wlozeniu procka,na plycie sie swieciła tylko dioda power i kreciły sie wiatraczki żadnych "pipczeń" W serwisach i sklepach raczej problemu nie było z fleshem jak tłumaczyłem dokładnie o co chodzi bo jak mówiłem tylko że chce wgrać najnowszy bios to myśleli ze padnięty jest i zaraz programator i takie tam. Najgorzej ze nie od ręki chcieli ale jeden się trafił serwis że moment zrobili i 30zł wzieli ufff i płytka ożyła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Najgorzej ze nie od ręki chcieli ale jeden się trafił serwis że moment zrobili i 30zł wzieli ufff i płytka ożyła :)Taniej byłoby chyba sempka najtańszego kupić, flashnąć biosa i odsprzedać, albo znaleźć sklep gdzie można zwrócić towar przez ileś tam dni bez podania przyczyny. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 hmm... to jest rev bez /G? w sumie zadna różnica praktycznie chyba, ale tak się pytam. Na naklejece na LPT jest G na końcu , kurde w sumie też myślałem że będzie miała najnowszego Biosa :-| , ale jakiś czas temu składałem sąsiadowi piętro wyżej kompa jeszcze na Athlonie X2 w starszej wersji , to bede musiał pożyczyć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumin027 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Taniej byłoby chyba sempka najtańszego kupić, flashnąć biosa i odsprzedać, albo znaleźć sklep gdzie można zwrócić towar przez ileś tam dni bez podania przyczyny. :lol: Może i tak ale ze sklepami róznie bywa i wole nie ryzykowć, ze sprzedaniem tez problem, wszyscy znajomi z komputerami siedzą jeszcze na socket A i nie zamierzają zmienić platformy.Z anonsami czy allegro to mogło by potrwać :-| a pozatym w akcie desperacji 30zl to nie tak dużo :lol: koniec offtopa. Jakie macie temp tego brisbane procka/rdzeni na dfi bo mi sie wydaje że płytka nie robi takich jaj jak na abicie kn9 u mnie w idle proc 31 rdzenie 17/14 witrak to pentagram HP-100 obroty 2000. Po wyłączeniu obrotów całkowicie na pentagramie podstawa zaczynala byc coraz bardziej ciepła (sprawdzałem organoleptycznie ;) ) a obserwowane temperatury w bios rosły. Po tym eksperymencie wydje się że płyta podaje je prawidłowo.Test robiłem na takich ustawieniach jak w screenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=229719&st=700 post #742 BOX i core na minusie z pewnością realne przy ponad 20 stopniach w pokoju :lol2: Na WC potrafi się zagrzać do ponad 50 stopni (V core ~1,5V)... Generalnie część Brisbane ma chyba jakieś "niepełnosprawne" czujniki i dlatego chyba to tak wygląda... na tym samym chłodzeniu i płycie różnica temp może sięgać nawet 10 stopni przy teoretycznie takich samych prockach :? (częściowo może za to odpowiadać krzywa czapka ale znowu nie zwalajmy wszystkiego na to...) Edytowane 23 Maja 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PKS13 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Witam , chciałem sie zapytać z ciekawości czy używacie dodatkowego gniazda zasilającego pci-e FDD link - http://img267.imageshack.us/my.php?image=getphotophpmu7.jpg Edytowane 24 Maja 2007 przez PKS13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Witam , chciałem sie zapytać z ciekawości czy używacie dodatkowego gniazda zasilającego pci-e FDD Nie. Przy normalnych kartach to nic nie da :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 W instrukcji napisali coby podłączyć to podłączył ja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Mam problem z RAMem(?) na płycie.Do poniższego z sygnaturki dokupiłem G.Skille 2x1GB 800tki 5-5-5-15.Wspólnie całość buja tak jak w sigu.I...dźwięk się kaszani.Mam SB Liva i jak zaczynam grać w np.Splinter Cella DA to pierdzenie/buczenie nieco się zmieniające przy ruchu.Na integrze póki co próbowałem i jest ok.Czy RAM może się gryźć z kartą dźwiękową?Przerwania ok.Zero wykrytych konfliktów sprzętowych...Stery w te i we wte nie pomogły do SB.Czy chodzi o linię w zasilaczu?Może siada V na niej ,bo 12Vwa wysysa moc?Integra chyba mniej zasysa ale to przecież niuanse obciążeniowe...Pomożecie panowie?Gry chodzą bez zwiech adekwatnie do całego konfigu.Marki wychodzą nieco lepiej niż w sigu(w zasadzie to 06).Tylko dźwięk się wali -nic innego.Nie mam jak przełożyć karty dźwiękowej do kumpli ,bo robię dużo i ciężko chwilowo więc jak wrócę to na pysk jak Pluto padam...i jeszcze inne pytanie -jakie Trfc ustawić dla tych pamięci w komplecie?Może i jest gdzieś w wątku ale przy mojej formie i jego rozmiarze... :cry: .Patrioty chodziły same na 105.Nie chcę aby zalegały półkę ,a na kupca trudno liczyć obecnie.Więc póki co będzie 3GB i chciałbym optymalnie dobrać im parametry, a moja wiedza jest tu akurat(Trfc) niewystarczająca :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Trfc 127 lub 192 Co do karty muzycznej to zobacz w innym slocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Trfc 127 lub 192...Dla wszystkich czy ustawiać je "niewspółczulnie"?I która wartość byłaby lepsza.Z kartą sprawdzę oczywiście jak dociągnę z FTPa bzdety... Edytowane 24 Maja 2007 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Przyszła dzisiaj do mnie właśnie ta płyta. Arche juz ma najnowsze BIOSy bo u mnie odrazu obsłużyła procka :) Po otwarciu i ogólnym oglądnieciu płyty "wyrzuciłem" wyjca z chipsetu i założyłem niebeskiego Zalmana. Jest błoga cisza :D Jak znajde chwile to wrzucę zdjęcia jak sprawa wygląda :) EDIT Zdjęcie mostka: Jak widać mostek zalany jest lakierem. Jak narazie temp na samym Zalmanie nie przekroczyła 60 stopni. Trzyma się w granicy 55. A tu już wsadzona i wyposażona we wszystko :) Na razie się wszystko wygrzewa :) za jakiś czas biorę się za OC :) Edytowane 25 Maja 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Dla wszystkich czy ustawiać je "niewspółczulnie"?I która wartość byłaby lepsza.Z kartą sprawdzę oczywiście jak dociągnę z FTPa bzdety... trfc dajesz po 127 na kazda pamiec z osobna ;) bynajmniej na abicie tak jest [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Tu też można osobno ale mi chodzi o to ,że te pamięci się jednak różnią w standardzie(dwie firmy, inne timmingi itp.) i może potrzebują różnego trfc...To się praktykuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) trfc dajesz po 127 na kazda pamiec z osobna ;) bynajmniej na abicie tak jest [; Tu jest tak samo; konkretniej tą wartość ustalamy dla każdego slotu :) Tu też można osobno ale mi chodzi o to ,że te pamięci się jednak różnią w standardzie(dwie firmy, inne timmingi itp.) i może potrzebują różnego trfc...To się praktykuje? Ta wartość jest uzależniona nie od firmy/timingów/szybkości tylko od pojemności generalnie teoretycznie mniej = lepiej; ale co do różnic w wydajności to jakoś nie stwierdziłem... Edytowane 24 Maja 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Dla szukających DFI w niskiej cenie polecam tą aukcje : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=197756639 . Pomimo narzekań na arche z poprzednich stron zdecydowałem się na zakup , bo mieli jeszcze w ofercie zasiłke na którą miałem ochote , a w jednej paczce wysyłka zawsze taniej . Sorry za offtopa ale trzeba uświadomić innych. Też mi się wydawało ze jest taniej ale TAK NIE JEST.Najlepiej kupować w sklepach internetowych np.w Apollo jest o 30-50 zł TANIEJ a to robi wielką różnice jak sie składa całego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Sorry za offtopa ale trzeba uświadomić innych. Też mi się wydawało ze jest taniej ale TAK NIE JEST.Najlepiej kupować w sklepach internetowych np.w Apollo jest o 30-50 zł TANIEJ a to robi wielką różnice jak sie składa całego kompa. Serio ? B-) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Nie jest tanio?? To znajdź mi sklep gdzie dostałbym tą płyte z przesyłką za 304 zł?? Jak znajdziesz to daje konia z rzędem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 A czy ja zaprzeczylem ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 A czy ja zaprzeczylem ? :blink:Ja do szczepana to mówiłem ;) Sory Wodnik że tak to odebrałeś :) A tak wogóle to jaką macie temp na niebieskim Zalmanie bez dodatkowego nawiewu?? U mnie leci orthos i mam 51 stopni :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 cos nisko masz, u mnie niebieski zalm z fanderem 120 na 500rpm 47 stopni mam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Czy jest sens kupowania tej DFI, zamiast Kn9? Czy w sumie nie ma dużych rożnic? W w kwestii różnic interesuje mnie oprócz stabilności, OC, to jakość integry dźwiękówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ja kupiłem właśnie DFI z powodu bezproblemowego OC. Jak na razie bez wielkiego grzebania w BIOSie testuje czy x2 3600+ Brisbane na def V przeliczy Orthos przez 4h. Jak chcesz płyte do berproblemowego OC to tylko DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Ale co rozumiesz przez bezproblemowy OC? Ile podkręciłeś tego 3600? Czy rzeczywiście jest taka różnica w DFI, jeżeli chodzi o OC? Edytowane 26 Maja 2007 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Na razie jedzie Orthosa już 1h 51 min z 2760MHz na def V więc może być. Pogadamy za 2 godzinki czy się nie wysypie. Poczytaj na egiełdzie test płyt pod AM2. Jesl;i chodzi o OC nic lepszego nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...