M-Power Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Też jestem zdania że nie potrzeba zworek, ale człowiek co kupił tą DFI twierdził że przez ten brak zworek nie miał dźwięku, później się niby naprawiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 masz panel- nie trzeba zworek bo on złacza te 2 styki kiedy nie ma nic podłaczonego z przodu nie masz panelu- zworki potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 a ja mam takie troche durne pytanie. dziala c'nq przy oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 działa ale jak raz obniży zegar to już potem nie wróci do tego podkręconego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrlaz Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Ale jak się tylko lekko podkręci to działa normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofPL Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Witam właśnie dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem Windsora F3 3800+ . Własnie pożegnałem Brisbana ( 3600+ który szedł na 2.8 ghz przy 1.5 v , jeśli ktoś chce to sprzedam, jest na gwarancji jeszcze ponad 2 lata) . Wracajac do mojego F3 pracował tylko 5 minut na standardowym taktowaniu , odrazu ustawiłem go na 333x9 co dało 3 ghz przy 1.425v , pamieci to 2gb (2x1gb) Adata Vitesta Extreme Edition 800 mhz cl4, obecnie pracuje na 667 przy CL3-3-3-9 i Comand Rate 1T . Wyniki satysfakcjonujące jak narazie :D jeśli ktoś chce screeny z everesta to mogę zamieścić . Bede musiał sobie kupić nowe chłodzenie, bo idzie lato , juz teraz cieżko go schłodzić... Pozdrawiam i życzę wszystkim wesolych świat...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Nie lepiej dać 300x10, myślę że przy 333x9 nie ma przyrostu wydajności? u mnie na 300x10 potrzebował 1,25V ale nie było to w pełni stabilne, 3,0 full stable ma przy 1,3V. Swoje osiągnięcia proponuję opisać w dziale o F3, a nie DFI Pozdrawiam :) Edytowane 21 Marca 2008 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 a ja mam takie troche durne pytanie. dziala c'nq przy oc?działa ale max napięcie jakie można podać (u mnie) to 1,35V (CPU-Z pokazuje 1,37) w rmclock jak i crystalCPUID(w tym jak dam nawet 1,55V to jest 1,37). U mnie działa regulacja mnożnika i napięcia w górę i w dół. Trzeba jednak pamiętać ze aby sie napięcie zmieniało to w biosie musi być napięcie "Auto" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofPL Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Oczywiście, ze można, ale nie uważasz, że wtedy nie bede miał pamięci 3-3-3-9 1T, próbowałem, i wiem, że na tym ustawieniu mam najwyższe jak dotąd wyniki w kwestii benchmarków typu everest i podobnych . Poza tym mam go dopiero od kilku godzin i nie miałem czasu na wieksze zabawy . Widzę, że niektórym pomógł zmodowany bios , który udostępniłem na .......... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 działa ale max napięcie jakie można podać (u mnie) to 1,35V (CPU-Z pokazuje 1,37) w rmclock jak i crystalCPUID(w tym jak dam nawet 1,55V to jest 1,37). U mnie działa regulacja mnożnika i napięcia w górę i w dół. Trzeba jednak pamiętać ze aby sie napięcie zmieniało to w biosie musi być napięcie "Auto"a u mnie nie chce dzialac... napiecie cpu, ht, c'n'q, mnoznik na auto, jakies stery zainstalowane >link< (trzecie od dolu) - mnoznik i napiecie ani drgnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Warto założyć radiatory na układ zasilający? Do tej pory miałem radiatorki (patrz 2 foto), przy mocniejszym O/C 3,4ghz 1,6V, orthos latał 20min dotknąłem radiatorów i się przestraszyłem bo strasznie parzyły. Na co dzień miałem procka na 2,37ghz 1,15V i ram 946mhz i wszystko było chłodne. przed chwilą zdjałem radiatorki i jest tak samo gorąco więc jest sens je trzymać? Może jakiś nawiew by się przydał, chociaż fryzjer coś dam dmucha... Edytowane 22 Marca 2008 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Czy ja dobrze widzę - zakładałeś radiatory na cewki? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 myślałem że to coś pomoże... ach tak to jest jak się chce ulepszać na siłę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 jak juz, to ja bym je o 90' obrocil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 W sumie trochę mi zostało tych radiatorków, to może na mosfety? na 8X stronie było to poruszane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 i się przestraszyłem bo strasznie parzyły Tranzystory maja pewnie max temperature w okolicach 100C* i jak nie dajesz 2V na CPU, to po co zakładać? :P Radiatory na cewkach roxują :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Zapinki to raczej zawsze są w komplecie, jeśli dedykują do AM2. Zdaje się, że nie napisałeś do jakiego procka ma być ten cooler, no i czy będziesz mocno kręcił? Jak patrzę na mojego Actica Freezone 64 PRO to na pewno by nie kolidował z twoją kartą, bliżej PCI-E są sloty pamięci. procesora jeszcze nie mam, ale bedzie to jakis X2 pomiedzy 3800+ --- 4800+. zalezy co mi wpadnie okazjonalnie w rece. co do krecenia to nie bedzie to na pewno extremalnie, ale cos tam chcialbym podciagnac, chce tez miec cisze no i przy wymianie procka w przyszlosci dobrze by bylo zeby radiator zostal. natomiast co do tego thermala Ultra-90 to widzialem na allegro za 69 zl ale niestety trzeba jeszcze dokupic zapinki pod AM2 (jakies 25 zl). no i jakis wentyl. a czy mial ktos stycznosc z wiatrakami ACUTAKE 120x120mm ? pisza o nich ze halas to 14,9 dBA, naprawde takie nieslyszalne? sa dosc tanie okolo 13-17 zl - moze bym polaczyl je z jakims wydajnym radiatorem. a czy ktos uzywa chlodzenia SCYTHE MINE ? jesli tak to prosze powiedziec czy zmiesci sie razem z ta karta graficzna GIGABYTE ? (fotki karty i opis jej gabarytow kilkanascie postow wczesniej). i jeszcze jedno pytanie w zasadzie na przyszlosc, czy ta plyta pociagnie Phenoma ? z gory dzieki, pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2008 przez Mila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Hmm "pojawiło się światełko w tunelu" dla naszego DFI + 4 core :?: http://www.csd.dficlub.org/forum/showthread.php?t=5955 http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=B&SITE=US Mi się "wydaje" czy "oni" AMD 21xx uznali za procki AM2+ :blink: :?: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=288773&st=1380 #1408 Bliźniacza konstrukcja Inf na nf570 SLi już wspiera Phenomy :) http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=A&SITE=US Tematowe DFi jak na razie ma nowy bet bios dla "Sempow 2 core" mam nadzieje że w końcu się doczekamy biosu który będzie wspierał 4 core... Na dniach w sumie ma sie pojawić 4 core za hmm ~400 zł... jakby to się jeszcze dobrze kręciło to Phenom 9100e/9150e wydawałby się względnym CPU... :] http://www.pierdupierdu.com/czterordzeniow...le_370_zlo.html http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?showtopic=10478 Może spróbujemy zmobilizować e-mailami producenta aby postarał się wypuścić jak najszybciej odpowiedni bios pod Pehnomy :?: Edytowane 22 Marca 2008 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrlaz Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 procesora jeszcze nie mam, ale bedzie to jakis X2 pomiedzy 3800+ --- 4800+. zalezy co mi wpadnie okazjonalnie w rece. co do krecenia to nie bedzie to na pewno extremalnie, ale cos tam chcialbym podciagnac, chce tez miec cisze no i przy wymianie procka w przyszlosci dobrze by bylo zeby radiator zostal. natomiast co do tego thermala Ultra-90 to widzialem na allegro za 69 zl ale niestety trzeba jeszcze dokupic zapinki pod AM2 (jakies 25 zl). no i jakis wentyl. a czy mial ktos stycznosc z wiatrakami ACUTAKE 120x120mm ? pisza o nich ze halas to 14,9 dBA, naprawde takie nieslyszalne? sa dosc tanie okolo 13-17 zl - moze bym polaczyl je z jakims wydajnym radiatorem(...) Ja tam mam Fryzjera i do Athlona X2 5000+ zupełnie wystarczy. Nawet jeśli mocno podkręcę. Nie namawiam cię bo może masz więcej kasy, ale ten cooler jest bardzo cichy i wydajny. Temperatura oscyluje tak od 20 do 30 stopni a na rdzeniach 10-15. Jak chcesz coś lepszego to zastanów się nad którymś Scythe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Ja tam mam Fryzjera i do Athlona X2 5000+ zupełnie wystarczy. Nawet jeśli mocno podkręcę. Nie namawiam cię bo może masz więcej kasy, ale ten cooler jest bardzo cichy i wydajny. Temperatura oscyluje tak od 20 do 30 stopni a na rdzeniach 10-15. Jak chcesz coś lepszego to zastanów się nad którymś Scythe. Chwila chwila - twierdzisz, że temperatura rdzeni procesora chłodzonego Freezerem wynosi 10-15C? Nierealne. Przecież temperatura chłodzonego układu nie moze być niższa od powietrza którym go chłodzisz! Wiec coś chyba program Ci źle pokazuje...(albo mieszkasz na Syberii ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Hmm "pojawiło się światełko w tunelu" dla naszego DFI + 4 coreJest i wersja dla Sli-m2/g :D :lol2: http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios...G=B&SITE=US Major Reasons of Change: - Update AMD CPU Micro code for new AMD AM2+ 21xx CPUs. + poprzednie poprawki, nadal nie dostępne w biosie z 2007/07/25 który jest na stronie - Update AMD CPU Micro code. Edytowane 22 Marca 2008 przez zajchow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) No real a jak ja dam swojego Opka na 1.8Ghz, napięcie 1V, i dwa Revoltec'i na 12V na CoolerMasterze to moge zejść do 0 stopni dziecinnie proste :lol2: zajchow przecie Infinity i SLI to te same płyty :wink: Edytowane 22 Marca 2008 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Chwila chwila - twierdzisz, że temperatura rdzeni procesora chłodzonego Freezerem wynosi 10-15C? Nierealne. Przecież temperatura chłodzonego układu nie moze być niższa od powietrza którym go chłodzisz! Wiec coś chyba program Ci źle pokazuje...(albo mieszkasz na Syberii ;) ) Ma brisbane, a wszystkie briski z jakimi się spotkałem miały walnięty czujnik, u kumpla na X2 3600 przy 3,0ghz jedno jajko wskazywało (-2*C) :-P . Śmiać mi się chce ze smart guardiana który zawsze pokazuje mi temp (x2 3800 F3) ok 14/20C przy v-core 1,15 2,4ghz, a wg innych programów jest ok 30C na rdzeniach i 28 na procu. Edytowane 22 Marca 2008 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 zajchow przecie Infinity i SLI to te same płytydokładnie, ale biosy wrzucają inne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 dokładnie, ale biosy wrzucają inne :P Gdzie tak wyczytałeś? To są te same biosy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Gdzie tak wyczytałeś? To są te same biosyinne w sensie są w innej kategorii na stronie :lol2: :P chociaż nie wiem w jakim celu , ale zgadza się zajmują dokładnie tyle samo i mają tą samą nazwe, więc muszą byc takie same. ciekawe jest tylko co to oznacza: IF you do not have an AM2+ (plus) processor to install, I would leave the bios alone. And especially so if you do not have backup plan in place to fall back on if you have issue with flashing. I was told will shortly go official, but it will still be only worthwhile to flash if you are using later AM2+ (plus) processor or so it would seem logical to me. Edytowane 22 Marca 2008 przez zajchow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 tutaj się zgodze, nie załapałem ironi z Twojej strony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Jest i wersja dla Sli-m2/g :D :lol2: 2949333[/snapback] dokładnie, ale biosy wrzucają inne :P Bezedura! te same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Bezedura! te same.patrz posty wyżej :P No, tylko od "21xx CPUs" do "Phenom CPUs" to jeszcze taaaaaka daleka droga.może nie aż taka daleka, jak wspomniał Spookie NF570-M2/G juz phenoma obsługuje, a jest bardzo podobna do starszej rodzinki, nawet kolejne wersje biosów poprawiały te same błędy. Ale pożyjemy zobaczymy :D, moze w koncu bedzie powód do zakończenia narzekan na dfi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Hmm "pojawiło się światełko w tunelu" dla naszego DFI + 4 core :?: Wszystko ładnie pięknie: wgramy nowy biosik jak bedzie, zrobimy cap i vdropp moda i moze uda nam sie odpalic proca lekko powyzej default :lol2: U mnie sekcja zasilania nie wyrabiała na podkreconym 2 core, wiec nie chce myslec co by sie działo na phenomie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...