Xeper1 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm no niezle o 927 MHz podkrecony to juz cos :) tez musze sie pobawic swoim prockiem :D kurcze takie wysokie napiecie, ja to sie jeszcze bym bal powyzej 1.5V zapodac napiecie. A zastanawia mnie to ze HT 4x az masz. Zazwyczaj myslalem ze trzeba z tym uwazac zeby 1000MHz nie przekroczyc. Tzn. widocznie mozna ? Z napieciem to chyba bylo bez przegiecia, wiele osob podawalo na forum 1,55V jako wartosc graniczna, ktorej lepiej nie przekraczac. Ale, tak czy owak, to bylo tylko ustawienie do testu OC. W codziennym uzyciu nie bede przekraczal tego, co mam teraz czyli: Vcore:1,475V Vmem:2,1V Jak bede mial chwile czasu, sprawdze, czy te ustawienia beda stabilne przy nizszych napieciach, bo mocniejszego OC nie potrzebuje :wink: edit: Aha, odnosnie HT: tez czytalem, ze 1000Mhz to max i zeby uwazac, coby nie przekroczyc. Ale jak widac na DFI to nie robi wrazenia :) Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez Xeper1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Na AMD'ki w wymiarze tech. 90nm spokojnie można zapodawać 1,7V-1,75V na AC do sprawdzania max OC, liczenia Pi itp. Na codzień spokojnie 1,6V na dobrym AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Vcore:1,475Vhymm to ja mam przy 2,4 GHz (fakt faktem na 3200+) napiecie defaultowe (1.375V) troche sporo potrzebuja te A64 3000+. A skoro mowisz ze 1200mhz na HT przy dfi nie robi wrazenia to super :P ja i tak bede sie staral 1000 nie przekraczac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) A Ty Grzesiu, w ile robisz 16M? Na GoodRAMach się nie bawiłem, ale na Patriotach udało mi się zejśc do 12:14 przy zasyfionym systemie bez optymalizacji. Musze sobie jakiegoś lepszego procka znalezc, bo nie ma za bardzo ochoty liczyć Pi powyzej 2.9GHz. Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Musze sobie jakiegoś lepszego procka znalezc. C2D E6300 napewno bedzie lepszy :D jakis X2 ? czy 3500+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 C2D E6300 napewno bedzie lepszy :D jakis X2 ? czy 3500+ ? Lepszego do o/c, ten sam model. Coś w nabliższych dniach powinno trafić w moje łapki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) w siriusie pojawila sie dfi z 'G' na koncu, wyglada jakos inaczej: ktos wie czym sie rozni? moze tylko dodanym zlaczem firewire? i kolorem portu LPT? i cena:) foto z esc.pl: Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez homzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) w siriusie pojawila sie dfi z 'G' na koncu, wyglada jakos inaczej: ktos wie czym sie rozni? moze tylko dodanym zlaczem firewire? i kolorem portu LPT? i cena:) Ja własnie spojrzałem na nalepke dodawana przez dystrybutora na pudelko płyty, i mam wersje "G" :P Dziwne...pomylili sie? Co u Was jest na nalepce dokładnie? Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ano tez mam g, nawet nie zauwazylem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) typ obsługiwanej pamięci - DDR2-533 (PC2-4300) standard kontrolera ATA-* ATA/133 (4) I z tego co widze to brak SATA, no chyba ze czegos nie dowidze :D A te zdjecia to jakby identyczne tylko ta z G pod innym kątem ustawiona do aparatu ... Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez kiecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Na stronie DFI nie ma informacji o Dfi Infinity Nf Ultra II-M2/G. Zapewne sa to takie same plyty, tylko esc/Sirius poknocil nazwe :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 typ obsługiwanej pamięci - DDR2-533 (PC2-4300) standard kontrolera ATA-* ATA/133 (4) I z tego co widze to brak SATA, no chyba ze czegos nie dowidze :D A te zdjecia to jakby identyczne tylko ta z G pod innym kątem ustawiona do aparatu ... Brak Sata :lol: Płyty od chipsetu KT400A/NF2 miały Sata :] Ta DFI tez ma. Ogólnie to chyba jest to jedna i ta sama wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Heh ja też mam G na nalepce :P Doszła grafika więc zaraz składam kompa i biore się za OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 OT: Albo mi się wydaje, albo 3/4 userów DFI ma 7600GS/GT :lol: :D EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 A ile to jest te 3/4? :wink: Ja tam jade na x1800 i nie narzekam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wredna_szuja Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Albo mi się wydaje, albo 3/4 userów DFI ma 7600GS/GT :lol: :D Nieprawda ;) , czekam na Sapphire Radeon X1300 XT OverClock w przyszłym tygodniu bedzie... a co do oznaczenia tez mam "-M2G" Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez wredna_szuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Mam kolejnego procka, zaraz go włoze. Też 3000+ . EDIT: Proc z tej samej serii. Troche lepszy od poprzedniego. 2.7GHz @ 1.43v, 2.9GHz nie moge osiągnąć nawet na 1.65v. Nie wiem co jest, czy coś innego mnie ogranicza czy po prostu proc ma taka oooogroooomną dziure napięciową. Zreszta boxowe chłodzenie tez raczej nie zaskakuje, chociaz powietrze mialo temp 21c...No nic, jak przyjdzie nowa dostawa to wezme kolejnego. Najgorsze jest to, ze 3200+ i 3500+ były mega-swieze, w przypadku 3200+ to 0624-0625, a 3500+ to 0629, a ten 3000+ to 0620, jakis suchar ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 A jakie temperaturki miałes w stersie na tym boxie przy 2.7GHz?? moze to przez niego procek nie chciał isc wiecej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 A jakie temperaturki miałes w stersie na tym boxie przy 2.7GHz?? moze to przez niego procek nie chciał isc wiecej ;) W tej chwili mam 43c podczas liczenia SETI, taka sama temperatura jest podczas SP2004 "stress cpu". Mierze programem "Core Temp". Jak narazie to ten musi się zadomowić u mnie, a poprzedni (2.7GHz @ 1.48v) trafia do magazynu, cała zamiana kosztowała mnie 2zł (bilet) także czemu sobie nie zostawić ;]...postaram się w najblizszym czasie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 3500+, moze wyzsze modele będą lecieć lepiej. Jakiś X2 3800 tez zagosci na pare godzin u mnie... ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Moj 3500+ kreci sie do 3k ale tam juz nie jest stabilny. wczesniej myslalem, ze to przez temeraturke ale po zmianie chlodzenia na fryzjera jest to samo. Ziwekszanie vc nic nie daje :cry: Teraz chodzi na 10x280 czyli to tylko male o/c. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 czy ta płyta posiada kontroler SATA-II ? ogólnie czy działanie dysków jest wydajne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 czy ta płyta posiada kontroler SATA-II ? ogólnie czy działanie dysków jest wydajne ? jest i jest wydajne. w podpisie powinno byc chyba gigabajcik a nie gigabicik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wredna_szuja Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Przeczytałem wczoraj cały temat o X2 - lekcje odrobione, i jest tam tyle na temat AM2 co kot napłakał powiedzcie mi jakie napięcie max dajecie na X2, chodzi mi o pracę na co dzień a nie rekordowe oc. Chciałbym wiedzieć chociaż mniej więcej jak daleko mogę się posunąć... Teraz mój X2 chodzi na 1.45V Edytowane 2 Września 2006 przez wredna_szuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebXtreme Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 czy ktos juz podkrecal na tej plycie X2? Ja mam teraz X2 3800 i na AsRocku chodzi stabilnie przy 248*10 i zastanawiam sie czy nie zmienic na ta DFI. Jak ktos juz podkrecal tego procka na tej plycie to niech opisze swoje spostrzezenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 czy ktos juz podkrecal na tej plycie X2? Ja mam teraz X2 3800 i na AsRocku chodzi stabilnie przy 248*10 i zastanawiam sie czy nie zmienic na ta DFI. Jak ktos juz podkrecal tego procka na tej plycie to niech opisze swoje spostrzezenia :D Ja będe podkręcał X2 kumpla, jak się uda to dziś, jak nie to jutro na pewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Mam takie samo pytanko jak sebxtreme tzn: jak się dwujajowce na tej mobo spisują ? oc itp. I czy przy zakupie tego mobo plus jakiś X2 co kupić najtanszego 3800+ czy może 4000 czy 4200 ? czy nie ma sęsu kasy marnować i kupić najtanszy i krecic :P p.s. czy do tej mobo sa jakies modowane biosy ??? ak jak pod 939 do roznych pamieci itp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Mam takie samo pytanko jak sebxtreme tzn: jak się dwujajowce na tej mobo spisują ? oc itp. I czy przy zakupie tego mobo plus jakiś X2 co kupić najtanszego 3800+ czy może 4000 czy 4200 ? czy nie ma sęsu kasy marnować i kupić najtanszy i krecic :P p.s. czy do tej mobo sa jakies modowane biosy ??? ak jak pod 939 do roznych pamieci itp ?? Przeczytałes to co napisałem wyzej?...Jeżeli nie zalezy Ci na 2x1mb cache to kupujesz 3800+ i kręcisz, a jak chcesz mieć te 2mb cache to najtanszy model z 2mb keszu i też kręcisz. Do tej mobo narazie nie ma zadnych modowanych biosów, działa ze wszystkimi pamięciami bardzo dobrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 @grzesiu spoko tnx ;-) w takim razie łykam tego 3800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobzi Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Następca Króla Komentarz zbędny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Następca Króla Komentarz zbędny. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=209226 komentarz zbędny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...