Bombay Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Kiedyś sprawdzałem 2x2 GB Crucial Tracer RED - płytka nie wstała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Kiedyś sprawdzałem 2x2 GB Crucial Tracer RED - płytka nie wstała.a mi tu Gkar odpisał na moje zapytanie "u mnie płyta działała bez problemu z 4GB ramu (2x2) " czy jeszcze ktoś może podzielić sie doświadczeniami? może nie każde pamiątki płyta lubi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 jaki najmocniejszy procek można wsadzić na tą płyte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 x2 6400+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 x2 6400+ napewno? masz jakieś info lub znasz kogoś kto taki ma? jaki bios na taki procek ? dziś wsadziłem 2x2GB i wszystko ok. o takie. NOWE CORSAIR 2x2GB 800Mhz CL5DHX ORYG w cenie oema (932208515) - Aukcje internetowe Allegro ogólnie rzecz biorąc szykuje kompa na starcraft 2, bo prawie w nic nie gram, ale w to bardzo chce. i tak myśle jeszcze nad zmianą cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 No to na pewno nie zmieniaj na 6400+ - nie ma to większego sensu, bo tego proca praktycznie nie podkręcisz. Lepiej poszukać jakiegoś słabszego modelu w rev F3 i użyć płyty do tego, do czego została stworzona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) ja szukam procka tak żeby już go nie podkrecać, nie siedze już w tym od kilku lat. ostanio wrzuciłem 4gb ram i chce jakiś cpu 2 rdzenie, szykuje kompa tylko do starcraft 2 :) chyba zapodam x2 6000+ = 3ghz i starczy. pytanko, jaki bios żeby obsłużył ten procek? bo teraz mam 6.00 PG 02/12/2008 , wystarczy ? edit: jeszcze jedno, gdzie szukać sterów do tej mobo dla win xp 64 bit? bo ciężko na necie o to, a na stronie DFi nic nie ma.. Edytowane 5 Marca 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) zamówiłem x2 6000+ o ten NOWY ATHLON X2 6000+ 2x3Ghz 2MB SKLEP WAWA (939801850) - Aukcje internetowe Allegro mam bios taki sprawdzane cpu z, czy ten bios obsłuży ten procesor? czy zmieniać na inny? procesor w drodze. bardzo prosze o pomoc :) Edytowane 7 Marca 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafels Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Tak obsłuży bez problemu. Jakiś czas temu kupiłem podobny procesor, ten z tej aukcji: AMD Athlon 64 X2 6000+ - ADA6000IAA6CZ (B.C.M.) (912042874) - Aukcje internetowe Allegro a mam ten sam bios i wszystko działa wyśmienicie. Mój procesor różni się od Twojego tym iż ma niższy pobór mocy 89W (Twój 125W) ale co ważne jest na rdzeniu Windsor czyli w technologii 90nm, co właśnie jest istotne w kompatybilności do tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) to dobra wiadomość , dzieki :) podkrecałeś coś swój cpu? ile osiągnełeś ? Twój mniej papu pobiera to i lepiej sie kreci, choć nie zamierzam póki co krecić, 3ghz na rdzeń starczy. jak z temp u Ciebie? dużo one sie grzeją ? AC FREEZER 64 PRO wystarczy do niego? chłodzi w tej chwili 64 3500+ Orleans +, pisze że grzeje sie tylko 25* ale chyba coś przekłamuje :) Edytowane 7 Marca 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafels Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Nie, nie podkręcałem. W sumie to wystarczy mi te 3 Ghz, choć pewnie z ciekawości sprawdzę ile pódzie, tyle że wcześniej muszę sie uporać z innym problemem. Przeszedłem na win7 i okazało się że jest konflikt systemu z grafiką (zreszta taką jak Twoja 7900GS Zalman), czekam na nową tym razem z obozu Ati. Szczerze powiedziawszy nie wpadłbym na to iż takie konflikty mogą występować :) Rozumiem pomiędzy sprzętem ale nie system-grafika. Co do temp. to rdzenie mają w idle 37-40st (wg. Everest Ultimate), stresu z wiadomych przyczyn (niestabilność przez kartę) nie sprawdzałem. Mam chłodzenie Scythe Kama Angle Rev.B w tym momencie bez wentylatora, ale za to mam dobrze przewietrzoną obudowę. Sądzę że ten AC FREEZER 64 PRO spokojnie wystarczy, choć nie wiem jak z temp. w wersji z poborem mocy 125W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 (edytowane) do mnie jutro dojdzie procek, to wieczorem po pracy wstawie i napisze coś. a ja planuje przesiadke na xp sp2 64. Pafels a jaki masz zasilacz? taka przesiadka z orleana 2.2ghz na 2jajka po 3ghz, zasilacz teraz Forton 400wat, chyba wystarczy. Edytowane 8 Marca 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 AC Freezer wystarczy w zupełności, całkiem możliwe, że na tym procu jaki masz teraz będzie te 25st. Co do zasilacza, to zależy jaki Fortron - jeśli PFN, to ma trochę za słabą linię 12V, jeżeli jakiś inny, z dwoma liniami 12V, to spokojnie wystarczy. Ze swojego doświadczenia nie polecam XP x64 - zainstalujesz, to zobaczysz o czym mówię - lepiej 7 x64. Co do podkręcania - nie marnuj takiej fajnej płytki - podkręć choćby dla zasady ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Co do zasilacza, to zależy jaki Fortron - jeśli PFN, to ma trochę za słabą linię 12V, jeżeli jakiś inny, z dwoma liniami 12V, to spokojnie wystarczy. FORTRON ATX400-PNF to 2 różne modele prawda? pisze na nim, coś o dwóch liniach 12v chyba... ten wystarczy ? co do xp 64 jeszce, to co z nim nie tak? bo chciałem go już instalować. wogle jaki windows jeszcze obsłuży mi 4gb ramu? i tak żeby za dużo mem nie pobierał, składam kompa pod starcraft 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) wsadziłem dziś x2 6000 , wszystko elegancko, w spoczynku temp jak na screenie, nawet w stresie sie dużo nie grzeje :) w biosie mam pamięci ustawione na 800mhz, tam gdzie sie wybiera 800 667 inne. a chodza mi na 750mhz. jak ustawić by chodziły pełną mocą ? dawno nie grzebałem nic przy ustawieniach, nie pamiętam już nic... memki ustawione jak na screenach. pomoże ktoś ? Edytowane 9 Marca 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafels Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 (edytowane) Jak widzisz bez problemu Twój zasilacz dał sobie radę. Ja miałem wcześniej CHIEFTEC 400W i na nim również było wszystko ok. Zainwestowałem w Antka TruePower New 750 (tak na przyszłość) bo trafiła mi się niezła okazja, ale też z myślą o grafice ATI 4870 na którą czekam. Co do pamięci to u mnie też pracują na 750 mhz i ma to związek o ile się nie mylę z mnożnikiem proca. Gdzieś wcześniej w tym wątku jest opisane jak popracować nad ustawieniami by było optymalnie. Edytowane 9 Marca 2010 przez Pafels Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 a wiesz mniej wiecej gdzie tego szukać lub "jak" szukać? bo przeglądać całe 116 stron nie dam rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Żadnej filozofii nie ma - obniż mnożnik i zwiększ HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) gdzie szukać sterów do tej mobo dla win 7 64bit ? win xp 64bit sie nie sprawdził... edit: można znaleść na googlach. Edytowane 28 Maja 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 (edytowane) mam obecnie komputer w pokoju obok, monitor w innym pokoju, kable puszczone przez otwór w ścianie. w BIOSIE ustawiłem włączanie komputera z klawiatury kombinacją ctrl+1 ustawiałem tez dowolny klawisz ale komputer sie nie włacza, nic sie nie dzieje, działa tylko przez włączenie POWER z obudowy czy da sie jakoś ustawić by właczać kompa z klawiatury? może jakiś specjalny program czy coś? jest też opcja klawiatura win98 ale co to jest? mam zwykła klawiature na ps2. aha to dosyć stara klawiatura. Edytowane 3 Lipca 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 wprawdzie juz od dawna z tej mobo nie korzystam ale w biosie powinna być opcja "wake up from keyboard" lub coś podobnego i na płycie też trzeba przestawić zworkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) Panowie, moja DFI jest ze mną od listopada 2006 roku. W ostatnim czasie wynikły dwa problemy: samoczynne restarty (to można zrzucić na wiek płyty, chociaż kondensatory wcale nie wyglądają na mocno spuchnięte) i brak możliwości wejścia do BIOSa (przy starcie naciskam 'del', jedynym efektem jest ekran z migającym kursorem, Win się dalej nie ładuje). Jest jeszcze jedna sprawa: jako, iż muszę zagrać zarówno w Zew Prypeci, jak i Stalkera 2 w rozdzielczości 1024x768, trzeba by było lekko zmodyfikować sprzęt - planuję F3 do 100zł + sensowny cooler, wymianę na 2x1GB i X1950Pro (względnie dołożyć drugiego 7300GT od Palita lub ostro podkręcić tego w moim posiadaniu). Warto? Przesiadka na AM3 kosztuje ok. 550zł bez karty graficznej, APU wygląda znacznie korzystniej, ale koszta A8-3850+mobo+4GB+cooler są zbyt wysokie. Edytowane 22 Lipca 2011 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...