Gość Kaaban Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 ocszef napisał(a): tylko jest to troche ryzykowne i mozna przez to uszkodzic sciezki na plycieprzez robienie dziurek w radiatorze trzymająć go w ręku? weź bo Cię zabiję śmiechem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooler Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 mam problem z DFI Infinity NF Ultra II-M2 mianowicie 1. mam ramy goodram 512mb 667mhz oczywiście niechcą chodzić na standardowych taktach (ram jest sprawny) 2.problem z dzwiękim : dzwięk jest przyspieszony w grach,winampie,filmach zresztą filmy też są przyspieszone. I to na tyle problemów jakieś sugestie ?? prosze o szybką pomoc bo jutro mam zamiar wysłać mobo do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizer Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) ale tak jest od początku czy dopiero teraz się zaczeło ? reinstalowałeś sterowniki realteka ? Edytowane 18 Września 2006 przez Bizer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooler Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Bizer napisał(a): ale tak jest od początku czy dopiero teraz się zaczeło ? reinstalowałeś sterowniki realteka ? problem z ramamki był od samego początku ale dopiero dzisiaj rano nastąpił problem z dzwiękiem. Zrobiłem formata i jest to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Cytat 1. mam ramy goodram 512mb 667mhz oczywiście niechcą chodzić na standardowych taktach (ram jest sprawny)A probowales recznie ustawic taktowania pamieci ? I opoznienia ? Cytat 2.problem z dzwiękim : dzwięk jest przyspieszony w grach,winampie,filmach zresztą filmy też są przyspieszone.A masz druga k. muzyczna moze na PCI ?? jesli tak to wyjmij ja. Ja nie mam problemow z dzwiekiem, byc moze masz walniety chipset realteca i trzeba oddac do serwisu. To chyba bylby pierwszy raz tej plyty w serwisie na forum :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooler Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 kiecha napisał(a): A probowales recznie ustawic taktowania pamieci ? I opoznienia ? A masz druga k. muzyczna moze na PCI ?? jesli tak to wyjmij ja. Ja nie mam problemow z dzwiekiem, byc moze masz walniety chipset realteca i trzeba oddac do serwisu. To chyba bylby pierwszy raz tej plyty w serwisie na forum :> ręcznie ustawiłem na 2T 5-5-5-15 i niestety bluescreen albo poprostu monitor się nie włączał,podbijałem napięcia i oczywiście nic z tego. A co do dzwięku to teraz zaczyna na dodatek jeszcze trzeszyć. jutro wysyłam do serwisu jak to mam pecha żeby na DFI takie coś się działo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmerq Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 takie jeszcze jedno glupie pytanie. bo to o podkrecanie i HT juz sie wyjasnilo. napiecie na procesorze mam ustawione na 1.42v. nastepna wartosc jaka bedzie mozliwa po podniesieniu to 1,455v. nic sie nie powinno dziac? do ilu wlasciwie mozna bezstresowo dojsc? do 1,5v? i czy faktycznie najnowsze sterowniki do chipsetow nforce czyli 6.86 moga wplynac na lepsze o/c? ja jeszcze ich nie zainstalowalem. na razie na tych ktore byly na plycie z mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 elmerq napisał(a): takie jeszcze jedno glupie pytanie. bo to o podkrecanie i HT juz sie wyjasnilo. napiecie na procesorze mam ustawione na 1.42v. nastepna wartosc jaka bedzie mozliwa po podniesieniu to 1,455v. nic sie nie powinno dziac? do ilu wlasciwie mozna bezstresowo dojsc? do 1,5v? i czy faktycznie najnowsze sterowniki do chipsetow nforce czyli 6.86 moga wplynac na lepsze o/c? ja jeszcze ich nie zainstalowalem. na razie na tych ktore byly na plycie z mobo. no nawet więcej niż 1.5 ;) 1.42 na 1.455 to taki baaaaardzo lekki lajcik :) co do sterów nie wiem, na nf4 mi nic nie dawało nich sie ktoś wypowie kto ma ta dfi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Cooler napisał(a): ręcznie ustawiłem na 2T 5-5-5-15 i niestety bluescreen albo poprostu monitor się nie włączał,podbijałem napięcia i oczywiście nic z tego. A co do dzwięku to teraz zaczyna na dodatek jeszcze trzeszyć. jutro wysyłam do serwisu jak to mam pecha żeby na DFI takie coś się działo :mur: A probowales jakis inny ram? Ja mialem wczesniej geile 667, byly spawdzne w 2 serwisach i wszyscy mowili, ze sa ok a jednak na tej plycie (podobnie jak i na poprzedniej MSI) nie dzialaly w dualu. Pozyczylem do testow inne ramy i plyta okazala sie ok. Obecnie mam kingston 2x512 667CL5@700 4-4-4-12-2T 2.2V i tez nie chodza jak trzeba :sad:, niedlugo wymieniam je na goodramy pro 800 i wtedy powinno byc ok :wink: Edytowane 18 Września 2006 przez TOT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onyx7 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 homzik napisał(a): - jeden slot jest x16/x8, drugi x2 :(chciałem się dowiedzieć który slot pci-e jest x16 a który x2 czarny czy niebieski ? Pytam się ponieważ chcę kupić grafe GeForce 7600 GT Gigabyte Silent Pipe II 256MB i jeżeli czarny slot jest x16 to pytanie czy nie będzie kłopotów z osadzeniem karty w górnym slocie pci-e x16 tzn czy o nic tam nie będzie zahaczała bo karta w sumie zajmuje 2 sloty ,niepokoi mnie czy radiator po lewej stronie karty graficznej nie będzie zahaczał o gniazda ramu lub obsadzone ramy i czy ram w dual chanel obsadza sie na tej płycie obok siebie (chyba tak mi się wydaje po kolorach) i czy geile z metalowymi radiatorami tam wejdą obok siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmerq Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 onyx7 napisał(a): czy ram w dual chanel obsadza sie na tej płycie obok siebie (chyba tak mi się wydaje po kolorach) i czy geile z metalowymi radiatorami tam wejdą obok siebie zgadza sie. obok siebie. i gaile w radiatorkach wejda. moje w ladnych pomaranczowych :) spokojnie sie zmiescily. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Odczytuję temperaturę SmartGuardianem i w iddlu mam ok 36-37 stopni. Procek nie kręcony a chłodzenie to box. Czy to dużo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 piotralek napisał(a): Odczytuję temperaturę SmartGuardianem i w iddlu mam ok 36-37 stopni. Procek nie kręcony a chłodzenie to box. Czy to dużo ?? Dużo. Ja w tej chwili na 1.43v i 2.7ghz mam 25c w idle wg SG. BTW, Smart Guardian pokazuje zanizone temperatury, lepiej zczytywać Core Temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 grzesiu napisał(a): Dużo. Ja w tej chwili na 1.43v i 2.7ghz mam 25c w idle wg SG. BTW, Smart Guardian pokazuje zanizone temperatury, lepiej zczytywać Core Temp.ta temperatura to tez na BOX'ie? Jezeli mozesz to podaj temp podawany przez speedfan'a i everesta? SM pokazuje temp bardzo zblizona do tego co w biosie, wiec nie bardzo wiem czego sie trzymac :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) mavric napisał(a): ta temperatura to tez na BOX'ie? Jezeli mozesz to podaj temp podawany przez speedfan'a i everesta? SM pokazuje temp bardzo zblizona do tego co w biosie, wiec nie bardzo wiem czego sie trzymac :| Tak, na BOXie..tyle, ze mam bardzo przewiewną obudowe. Everest pokazuje tyle samo co CT, 44c podczas sp2004, 34c podczas winampa/gg/opera. BTW, SG pokazuje na pewno troche niższą temperature, bo teraz w pokoju mam równo 25.8c, a SG pokazuje temperature procesora 25c w tej chwili...A jak wiadomo na chłodzeniu powietrzem/wodą bez lodu taka temperatura jest niemożliwa do uzyskania, nie da się oszukać fizyki :> Edytowane 19 Września 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Cytat Tak, na BOXie..tyle, ze mam bardzo przewiewną obudowe. Everest pokazuje tyle samo co CT, 44c podczas sp2004, 34c podczas winampa/gg/opera.Hmm a mi pokazuje Core Temp oraz Everest 40C tak samo, wiec te programy podaja napewno dobra temp procka.Czy ktos na tym procku (3200)tez ma taka temp. w idlu?? grzesiu a sam niedawno twierdziles ze Cytat IMO jak DFI dodaje program do odczytu temperatur dedykowany do ich płyt głównych, to raczej wie co robi.Jak ci mowilem ze SG zle pokazuje :] A teraz zmiana zdania? Edytowane 19 Września 2006 przez kiecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 AIDA32 (to samo co Everest) pokazuje mi 36 stopni. W obudowie mam bardzo leki przewiew.. więc wszystko chyba w normie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 piotralek napisał(a): AIDA32 (to samo co Everest) pokazuje mi 36 stopni. W obudowie mam bardzo leki przewiew.. więc wszystko chyba w normie ;)tak starsza 5x, w ogóle rozpoznaje twoją mobo poprawnie? :lol: widzę że ta dfi jest wybredna na ram jak wszystkie... grr <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 kiecha napisał(a): Hmm a mi pokazuje Core Temp oraz Everest 40C tak samo, wiec te programy podaja napewno dobra temp procka.Czy ktos na tym procku (3200)tez ma taka temp. w idlu?? grzesiu a sam niedawno twierdziles ze Jak ci mowilem ze SG zle pokazuje :] A teraz zmiana zdania? Zmieniłem zdanie ostatnio ;) (podobno tylko krowa nie zmienia swoich poglądow : >) Kaaban napisał(a): tak starsza 5x, w ogóle rozpoznaje twoją mobo poprawnie? :lol: widzę że ta dfi jest wybredna na ram jak wszystkie... grr <_< Najważniejsze, ze D9tki dzialają jak trzeba :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 grzesiu pocisnąłeś te GR troche? Boś chyba jeden wynik tylko pokazał. Mam nadzieje, że ja niedługo już czekał będę na swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) DaRoN napisał(a): grzesiu pocisnąłeś te GR troche? Boś chyba jeden wynik tylko pokazał. Mam nadzieje, że ja niedługo już czekał będę na swoje. Nie chciało mi się ich mocniej kręcic, moze kiedys bede miał chwile to się pobawie...Męczyłem Patrioty 800LLK, nie będe duzo pisał - > jak ktos chce zobaczyc to na hardpc.pl jest mini test mojego autorstwa. Edytowane 19 Września 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 grzesiu napisał(a): Nie chciało mi się ich mocniej kręcic, moze kiedys bede miał chwile to się pobawie...Męczyłem Patrioty 800LLK, nie będe duzo pisał - > jak ktos chce zobaczyc to na hardpc.pl jest mini test mojego autorstwa.Wporządku. Poczytam w wolnym czasie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Wyszedł nowy bios, datowany na 2006/08/09. Oto co zmienia: 1.Improving SATA port signal integrity. 2.Enhance DDR compatibility when using 4 DDR modules. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 To wcześniej nie można było obsadzić 4 slotów? Myślałem że takie rzeczy to tylko w 754 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Polepszyć a dać możliwość to chyba różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Instalowal juz ktos tego nowego BIOSa ? Polepsza cos(oprocz tych 4 modulow pamieci) ? Pewnie za duzo zmian nie zrobili, a swoja droga ciekawe czemu BIOS z dnia 9 sierpnia jest dostepny do pobrania pod koniec wrzesnia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper1 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 A tak z innej beczki... Czy "nasza" DFI moze bootowac z USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixiu Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witać i pozdrawiać :) Mam pytanie czy już ktoś opanował tego "wyjca" na minimetrowym radiatorku ? Nie wiem czy DFI wogóle sprawdzało te płyty przed sprzedażą :sad: Przecież taki radiator to śmiech na sali, a później nie dziwne że temp 62* i prawie 6000 obr. Super płytka, ale chłodzenie to chyba za kare dali B-) Można je jakoś zastapić ? Odważył już się ktoś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Thermalright HR-05-SLI za 89 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixiu Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 homzik napisał(a): Thermalright HR-05-SLI za 89 zl dzieki wielkie a wiesz moze jakie temp beda na pasywie ? zejdzie do normalnych temp czy trzeba razem z tym kupic jakis cooler ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...