piotralek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Może za mało V ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xentrix Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Od wczoraj jestem posiadaczem topikowego DFI. 1. Czy nie będzie problemu jeśli podłączę zasilacz NeoTec V4200 420W 20pin i 4 pin w miejsce na czteropinowe 12V? 2. Czy jest sens stawiać raid0 na 2 dyskach barracuda 7200.10 250GB? 3. Czy konieczne jest posiadanie FDD? (chodzi o sterownik raid na dyskietce). Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Od wczoraj jestem posiadaczem topikowego DFI. 1. Czy nie będzie problemu jeśli podłączę zasilacz NeoTec V4200 420W 20pin i 4 pin w miejsce na czteropinowe 12V? 2. Czy jest sens stawiać raid0 na 2 dyskach barracuda 7200.10 250GB? 3. Czy konieczne jest posiadanie FDD? (chodzi o sterownik raid na dyskietce). Za wszelką pomoc z góry dziękuję. ad3 raczej nie ad2 jak chcesz ad1 nie za bardzo zrozumiałem ocb ale w miejsce wtyczki 24 pin możesz podłączyć 20 pin i nie się nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xentrix Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 ad1 nie za bardzo zrozumiałem ocb ale w miejsce wtyczki 24 pin możesz podłączyć 20 pin i nie się nie stanie. A co z 4-pinową wtyczką, wcale jej nie podłączać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 A co z 4-pinową wtyczką, wcale jej nie podłączać? Trzeba podłączyć bo komp nie wstanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Może za mało V ?? Nie będę mu dawał na proca więcej jak 1.55v a przy takim nie wstanie powyżej 2400mhz Nie jest to na pewno wina pamięci, 2.3v i śmigają na ponad 850mhz. tutaj widzę inny problem, może się okazać że res był spowodowany przez zasilacz, który nie trzyma napięcia jak trzeba. Dalej czekam na mojego Seasonica, więc chwilowo mam jakiegoś modezłoma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 A co z 4-pinową wtyczką, wcale jej nie podłączać? Czyli masz wtyczke 20PIN ATX i 4PIN dodatkowo wychodzaca z zasilacza, tak? Jezeli tak, to musisz podłaczyć to 20pin w miejsce 24pin na płycie (bedzie działać) i 4pin w miejsce obok, w osobne gniazdo co jest obok 24pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Tak jak na zdjęciu, tylko Ty nie będziesz miał 4 pinów z lewej strony. Edytowane 9 Stycznia 2007 przez krzyysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xentrix Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Dzięki za pomoc. Mam kolejny problem. Wyłącza mi się wentylator na czipsecie. Przy starcie kompa działa a po chwili się wyłącza, co to może być? Do złącza system fan podpiąłem wentylator na dyski, może to jest przyczyną? W biosie czipset fan ustawiony na auto. Jeszcze jedno. Czy to normalne, że po zainstalowaniu windowsa xp na pasku stanu mam ikonę bezpieczne usuwanie sprzętu i tam moje dwa dyski SATA Seagate? Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Xentrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Dzięki za pomoc. Mam kolejny problem. Wyłącza mi się wentylator na czipsecie. Przy starcie kompa działa a po chwili się wyłącza, co to może być? Do złącza system fan podpiąłem wentylator na dyski, może to jest przyczyną? W biosie czipset fan ustawiony na auto. Jeszcze jedno. Czy to normalne, że po zainstalowaniu windowsa xp na pasku stanu mam ikonę bezpieczne usuwanie sprzętu i tam moje dwa dyski SATA Seagate? Ustaw w biosie chipset fan na 100% On włączy się jak temperatury złapie (przy ustawieniu auto) ;) Edytowane 9 Stycznia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xentrix Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ustaw w biosie chipset fan na 100% On włączy się jak temperatury złapie (przy ustawieniu auto) ;) Przy jakiej temperaturze się włącza? Bo jest 71 stopni i się nie włącza. Tyle pokazuje smart guardian na czerwono! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Przy jakiej temperaturze się włącza? Bo jest 71 stopni i się nie włącza. Tyle pokazuje smart guardian na czerwono!Wejdz w SmartGuardian->Options i tam masz suwaki do ustawiania prędkosci wentylatorów, albo mozliwosc ustawienia progów temperatur. Ludzie, troche samodzielności! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Przy jakiej temperaturze się włącza? Bo jest 71 stopni i się nie włącza. Tyle pokazuje smart guardian na czerwono! To może w smart guardianie masz poprzestawiane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witam! Mam pytanie! Jak zmienic memory frequency na tej tutulowej plycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zdjęcie należy do Spookie i jest z poprzedniej strony: http://img78.imageshack.us/my.php?image=1ug5.jpg Opcja DRAM SPEED Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Ale ja mam to DRAM SPEED ustawione na 667 a memory frequency w cpu-z pokazuje mi 450.5 Mhz dlaczego? Edytowane 9 Stycznia 2007 przez master872006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 CPUZ pokazuje taktowanie rzeczywiste. Taktowanie DDR2 jest podawane jako 2 razy większe bo w czasie jednego cyklu wykonywane są 2 operacje. Jak masz 450MHz real to znaczy ze masz DDR2-900MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Dzieki krzyysiu! Ja mam GOODRAM PRO 800! Nie wiem jak ustawic timingi! Mogl bys mi w tym troche pomoc? I co to moze byc jak mi w winxp wywala ten slynny niebieski ekran? Procka mam athlona x2 3800 przkreconego na 9x300. Moze ktos zna odpowiedz dlaczego w Everescie pokazuje DRAM:FSB Ratio - CPU/6 ?? Co to ma znaczyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 google nie gryzie - 5-5-5-15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Dołączyłem do grona szczęśliwych? użytkowników DFI. Szczęśliwych nie do końca, bo moja płyta mimo usilnych starań nie chce przekroczyć 250 Mhz na szynie procesora :( Nie pomaga obniżanie mnożnika CPU do 6 i HT do 3 - płyta piszczy i nawet POST się nie pokazuje. Max stabilne co udało mi się z niej wycisnąć to 245 Mhz. Temperaturki w normie, chipset ok 50 stopni. No i pytanie jakie mi się w związku z tym nasunęło: czy może to mieć związek z zasilaczem? Mam Chiefteca 360 Wat z wtyczką 20 pin. Czy słabe oc może się wiązać z mocą zailacza ewentualnie z brakiem 4 pinów we wtyczce zasilającej? Kupić przejściówkę na 24 pin? Zmienić zasilacz? A jeśli nie zasilacz to co? bo proc nawet na mocno zaniżonej częstotliwości nie chce wstawać na więcej niż 245 Mhz. W zestawie mam DFI infinity, A 64 3500+, 2 X 512 Mb Corsair 675 cl 4, GF 7600 GT, 1 X hd i 2 X DVD więc nic specjalnie prądożernego :) Edytowane 10 Stycznia 2007 przez LiZzArD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 mam podobnie - najprawdopodobniej to proc malo kretliwy, u mnie dziala na 7x300, czyli ht 300 osiagalne, dziala 9x275 czyli jakies 2,45 a na 8x300 (czyli rowno 2,4) wstac juz nie chce a jak ustawiasz pamieci? sprobuj ustawic na 533 bo moze one ograniczaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 ... a jak ustawiasz pamieci? sprobuj ustawic na 533 bo moze one ograniczaja... To raczej nie pamięci :( Chodzą bez problemu na 800 a próbowałem nawet na 400 więc leciały sporo poniżej możliwości. Dziwi mnie to, że proc na mnożniku 6 nie chce iść na szynie wyższej niż 245. Czy to aby wina proca czy raczej mobo :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 A u mnie idzie na 9x300 a na 10x270 nie rusza! Hm.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 To raczej nie pamięci :( Chodzą bez problemu na 800 a próbowałem nawet na 400 więc leciały sporo poniżej możliwości. Dziwi mnie to, że proc na mnożniku 6 nie chce iść na szynie wyższej niż 245. Czy to aby wina proca czy raczej mobo :rolleyes:mobo na 99% nie - ludzie robia na niej bez problemu ht 300 i wyzej - ja obstawiam slabo kretliwego proca, tak jak u mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Proc poszedł na 2695 ( 11 X 245 ), póżniej już brak stabilności :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 A myslicie ze warto dalej krecic jak mam narazie 9x300 ?? Mam athlona x2 3800 windsor i 2x1GB goodram pro 800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zawsze warto... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ja tylko powiem, że robie 340HTT i dalej mnie proc ogranicza (brak możliwości zmiany mnożnika) :( Ale 245 to bardzo słabo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 mobo na 99% nie - ludzie robia na niej bez problemu ht 300 i wyzej - ja obstawiam slabo kretliwego proca, tak jak u mnie... Proc poszedł na 2695 ( 11 X 245 ), póżniej już brak stabilności :( Słaby proc albo ustawienia pamięci do kitu...Ja robie 410HTT na seryjnym coolerku [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Mi pamiec dalej nie chce pujsc niz 1000 bo sie winda nie wczytuje? czy jak by sie pobawic timingami to by to cos dalo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...