Je m appelle Ferdinand Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Grzesiu: Taki wynik w 1M to ja mam na moim sempie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Grzesiu: Taki wynik w 1M to ja mam na moim sempie :P Masz 100MHz wiecej...Chodziło mi o HT LINK a nie o wynik w SPi. Edytowane 13 Stycznia 2007 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 @kretfr patrz post #740 hmm jak dajcie mnożnik ht na 5 to tez macie 1 :blink: :?: btw. Caly czas mam zmodowany bios przez forumowicza... Tutaj takie jakieś dziwadła :P Płyta rozpoznawała procka jakby miał mnożnik 13 :blink: To popatrz jeszcze raz na obrazek z BIOSem... i co widzisz? CPU'n'NB Bus Ratio Setting to mnożnik HTT a jak widać z tego modowanego BIOSu znikło ustawianie mnożnika CPU - CPU FSB Ratio Setting Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wynik przed chwilką zrobiony...na screenie są dwa okienka cpuz z tą samą zakładką :S Zapomnialem przełączyc. Pamięć szła na 415-3-3-3-5-15 2T. W sumie nic szczególnego, system do codziennego uzytku, jedynie podstawowe mody typu wyłaczenie usług. W najblizszych dniach poprawie pewnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 No wyniczek ładny. Ja na niecałym 2.6GHz mam 34sekundy w 1m. Oby tak dalej. Szkoda że te procki nie chodzą na 3GHz :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 No wyniczek ładny. Ja na niecałym 2.6GHz mam 34sekundy w 1m. Oby tak dalej. Szkoda że te procki nie chodzą na 3GHz :(( Chodzą, tylko musi być zimno i duuzo voltow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) A ja w przyszłym tygodniu będę miał kilka(naście) coolerków na AM2 - zobaczymy co moj sempron na to powie :D A żeby nie było OT, to będę miał też X2 wiec obnize mnoznik i sprawdze ile HTT osiagnie DFI ;) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 A ja w przyszłym tygodniu będę miał kilka(naście) coolerków na AM2 - zobaczymy co moj sempron na to powie :D A żeby nie było OT, to będę miał też X2 wiec obnize mnoznik i sprawdze ile HTT osiagnie DFI ;) Jakie coolerki bedziesz miał :>? Ja mam zamiar w najblizszym czasie zrobić stabilne 3GHz w Spi 1M...powinienem zejść ponizej 29s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) mój semp na tym co mam robi 1M w 42s :/ jak w końcu dojdę do sklepu po tego seasonic'a to zobaczymy ile pójdzie mhz do góry i ile będzie w 1M :) Narazie to sesja się zbliża, poza tym roboty szukam więc nie mam czasu za bardzo :( no i brakuje $ na modyfikacje nawet te najtańsze :( Lista zadań pilnych: nowe PSU chłodzenie Chipsetu nowe Pamięci dodatkowe chłodzenie budy Lista zadań na najbliższe miesiące: x2 EE albo opteron jakiś kolejne kostki ram wc gf 8800gts szczególnie zależy mi na wc i procu z zadań na najbliższe miesiące, ale czas pokaże :) Edytowane 14 Stycznia 2007 przez cahir- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 To popatrz jeszcze raz na obrazek z BIOSem... i co widzisz? CPU'n'NB Bus Ratio Setting to mnożnik HTT a jak widać z tego modowanego BIOSu znikło ustawianie mnożnika CPU - CPU FSB Ratio Setting Nic nie znikło, moj proc nie ma c'n'q i nie moge mnoznika regulowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Jakie coolerki bedziesz miał :>? A żebym ja to wiedział xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Jakie coolerki bedziesz miał :>? Ja mam zamiar w najblizszym czasie zrobić stabilne 3GHz w Spi 1M...powinienem zejść ponizej 29s. Ehh mi mało brakowało... 29.09 sec :) Ale WR jest :lol: KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ehh mi mało brakowało... 29.09 sec :) Ale WR jest :lol: KLIK Jak tylko obczaje ile moje memki robią max na 4-4-4-5-12 to spróbuje przebić :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Jeszcze przed końcem stycznia do kompa zagości WC więc 2900MHz będzie na codzien, a pokusze sie o 3GHz na jakims wiekszym V do SuperPI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ehh mi mało brakowało... 29.09 sec :) Ale WR jest :lol:Jaki WR? :lol: Sory ale dla mnie WR w klasie jednego modelu procka (tutaj 3200+) to żaden WR ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Ehh mi mało brakowało... 29.09 sec :) Ale WR jest :lol: KLIK Chyba napisałem -=> :lol: <=- :wink: Edytowane 14 Stycznia 2007 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 No dzisiaj po 16 będę miał nowe RAMy (wymienią mi na gwarze) więc nareszcie powinno działac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) http://4ghz.patrz.pl/ To ja na moim sempie i dfi mam 17m 36s w super pi 16M :D a mam tylko 2350Mhz To teraz jeszcze coś żeby nie było że offtop. Ma ktoś może, albo poleca jakieś modowane biosy ?? ewentualnie słyszał coś o możliwości odblokowania sataII ?? teraz nie pamiętam gdzie ale gdzieś widziałem jakieś wzmianki o tym. Edytowane 16 Stycznia 2007 przez cahir- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 http://4ghz.patrz.pl/ To ja na moim sempie i dfi mam 17m 36s w super pi 16M :D a mam tylko 2350Mhz To teraz jeszcze coś żeby nie było że offtop. Ma ktoś może, albo poleca jakieś modowane biosy ?? ewentualnie słyszał coś o możliwości odblokowania sataII ?? teraz nie pamiętam gdzie ale gdzieś widziałem jakieś wzmianki o tym. chyba nie wiesz o czym piszesz... :lol: płyta którą masz w podpisie, obsługuje sataII, bez żadnego odblokowywania... a o innym modowanym biosie do tej płyty (oprócz mojego) narazie nie słyszałem/czytałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 możliwe że coś mi się po przestawiało :) fak wiem, byłem zamyślony i pokręciłem ... bo czytałem na dfi street tyle że chodziło o inna infinity .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Hmm mam nowe mamy i już wszystko jest OK jednak teraz kolejne dziwactwo :D Memy na timingach 5-5-5-12 2T przy dzielniku 667MHz działają na 800MHz, po zmniejszeniu dzielnika na 533MHz płyta po przekroczeniu 266MHz na procu zaczyna piszczeć, że ma problem z ramami :| W przypadku ustawienia 1T wogóle nie da się dać innego dzielnika dla memów niż 667MHz - nawet przy standardowym FSB piszczy i pozostaje tylko Clear CMOS :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dalsze dziwności :| Nie wiem czemu, ale w BIOSie brakuje opcji zmiany mnożnika procesora - tak gdzie powinna być wg. instrukcji jej nie ma w innych miejscach też nie widzę :( Nie działa opcja włączenia dużego logo w BIOS'ie - gdy ją ustawię na Enabled nic się nie dzieje dużego logo jak nie było tak nie ma BIOS był flashowany do najnowszego, jednak to nic nie zmieniło :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dalsze dziwności :| Nie wiem czemu, ale w BIOSie brakuje opcji zmiany mnożnika procesora - tak gdzie powinna być wg. instrukcji jej nie ma w innych miejscach też nie widzę :( Nie działa opcja włączenia dużego logo w BIOS'ie - gdy ją ustawię na Enabled nic się nie dzieje dużego logo jak nie było tak nie ma BIOS był flashowany do najnowszego, jednak to nic nie zmieniło :( mnoznika nie zmienisz bo twoj proc nie obsluguje cnq :-P co do duzego loga to u mnie tez nie dziala :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) A wie ktoś co z tymi ramami :mur: ?? Edytowane 20 Stycznia 2007 przez Valentine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 A wie ktoś co z tymi ramami :mur: ?? Dla DDR2 nie ustawia się 1T, chyba ze masz FatBody :P Z dzielnikami musisz pokombinować, mozesz zwiększyć napiecie vmem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 co do dzielnika 800/5 i 667/6 zauwazylem podobna przypadlosc jest to prawdopodobnie zwiazne z mnoznikiem twojego proca - x8. U mnie na tym wlasnie mnozniku dzieje sie to samo. Sprobuj ustawic dzielnik 533 ale z timingami 4-4-4-12 2T i dopiero pozniej jedz w gore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ufff właśnie wymieniłem pastę na NB na Arctic Ceramique. Temperaturki: :arrow: idle 57 stopni - dawniej 60 :arrow: stress 60 - dawniej 64 Wszystko z nudów oczywiście zrobiłem :lol: Pod koniec stycznia jak będe montował WC to zakładam Zalmana niebieskiego :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) O właśnie forumowicz wyżej mi przypomniał że miałem napisać jak sie sprawuje Pentak NP-40Cu Pacjent: Niestety standardowo mocowanie radiatorka jest za szerowkie i zawadza o kondensator :mur: Wystarczy sie zaopatrzyć w szlifierke/pilnik i trzeba troche "wymodelowac" z jendnej strony zaczep. Teraz wystarczy zdemontować standardowego wyjca i załozyć nasz nowy radiatorek (montaż jest do niczego, te małe "kołeczki" są twarde i trzeba sie z nimi mocowac :? ) Rezultaty: -w pokoju 19 stopni -grafika tylko na PCI :E (w przypadku zamontowanej sredniej grafiki na pcie trzeba doliczyc +2-3 stopnie zaleznie co mamy) -na chipset mam lekki nawiew wetyla 120mm ktory jest po drugiej stronie budy i prawie wogole nie dmucha :P -wiecej niz 45 stopni jeszcze nie widzialem ...i nastała cisza; pozatm jest "chłodniej" o ponad 10 stopni UWAGI: -z tego co mi wiadomo to byly 2 wersje tego radiatorka i pierwsza rev nie miala "regulowanego rozstawu" montowania a nowsza wersja ma regulacje w granicy okolo 50-60mm (nasze DFI potrzebuje 54 mm) - Tutaj widac o który kondensator zawadza radiatorek jeżeli go nie przypiłujemy. Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabelo Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 witam we wrześniu stałem się posiadaczem tematowej plyty, do niedzieli nawet szczęśliwym. Nie wiem co się dzieje, ale wyłaczają sie wszystkie wentylki ( na procu i NB), już pare razy, miałem wyłaczenie kompa=>na procku 85 C, po ponownym właczeniu kompa nie uruchamiają się, ale wystarczyć wejść w bios i zapisać zmiany i wentylki ruszją. Rozumie ktoś coś z tego?? :mur: Pozdrawiam Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Ustaw sobie manualnie prędkości wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...