Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Chłopaki, moja DFI wyzionęła wczoraj ducha :sad: Teraz wysyłka do ESC i nadzieja (wątpliwa) na realizację gwarancji... Witam w "Broken Infinity Club" :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 ... jak narazie dzisiaj wszystko śmiga ja trzeba, poobserwuje jeszcez z kilka dni, jak wszystko ok, to OK:) Witam, jednak dalej coś się dzieje, przez trzy dni super startował, a dzisiaj TERAZ nie startnął za pierwszym razem. Uruchomiło sie wszystko i nawet nie zdążył wskoczyć pierwszy ekran, i wszystko sie wyłączyło. Już aktualizowałem biosa, wyciągałem wszystkie części i na nowo wpinałem, a tu nagle tak nie odpalił znów. DLACZEGO???? co może być tego przyczyną? zero OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) 1. Kręcony sprzęt ? 2. Jaki zasilcz ? Troszeczke poprawiona wersja FAQ -> KLIK Napisałem PW do załozyiela tematu ale jak narazie brak reakcji :-| ... Edytowane 6 Maja 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 1. Kręcony sprzęt ? 2. Jaki zasilcz ? Troszeczke poprawiona wersja FAQ -> KLIK Napisałem PW do załozyiela tematu ale jak narazie brak reakcji :-| ... nic nie kręcone, NIGDY, a zasilacz HUNTKEY 350AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 takie pytanie do osob, ktore osiagaja ponad 350 htt: w ktorych slotach macie pamieci? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Jakie V mogę dawać bezpiecznie jeżeli kręcę na BOXie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 takie pytanie do osob, ktore osiagaja ponad 350 htt: w ktorych slotach macie pamieci? :P Niebieskich, ale nie zauważyłem większej różnicy między nimi, a czarnymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) takie pytanie do osob, ktore osiagaja ponad 350 htt: w ktorych slotach macie pamieci? :P We wszystkich :P Jakie V mogę dawać bezpiecznie jeżeli kręcę na BOXie? :D 1,5V spokojnie, ja chyba miałem 1,55V a na Frezerze 64 PRO 1,6V - tak na codzień ;) - mowie o "Sempie" 90nm Aktualnie na 65nm AMD + BOX 24/7 mam 1,5V. Edytowane 7 Maja 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Niebieskich, ale nie zauważyłem większej różnicy między nimi, a czarnymi.aha! czyli jednak jakas roznica byla :P sprobowac mozna. stoje na 350, powyzej tego ciezko mowic o stabilnosci. edit: eh, nic to nie dalo. tzn. na niebieskich nawet nie wchodzil do windy na tych samych taktach co w czarnych :| Edytowane 7 Maja 2007 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PKS13 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Witam , chciałem się zapytać do czego służy ta zworka bo w instrukcji nic o niej nie pisze link - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...1b8e925cec.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 PKS13, to jest bodajże zworka od włączania dodatkowych USB. Chyba coś takie pisze w jej okolicach na mobo :wink: Nie pamiętam dokładnie, a nie sprawdzę, bo DFI jednak poleciało do ESC... Mam cichą, ale złudną nadzieję, że moooooże dostanę nową :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Jeśli nie bios to dostaniesz nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Już mi nawet nie zależy na tej mobo... Moja wina, moja strata. Jeżeli naprawią, albo dostanę nową, to odrazu sprzedaję, dokładam i będzie C2D... Gdybanie gdybanie... Może ktoś chce Pentagrama NP-40Cu z przypiłowaną zapinką pasującą na to DFI? 20pln :razz: Co do kolorów slotów, to jakoś wydawało mi się że na czarnych jakoś lepiej się kręciło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) arche szaleje z dfi http://allegro.pl/item192936679_dfi_infini...a_brisbane.html robi z du*y esc.pl i grala jesien sredniowiecza :lol2: Edytowane 9 Maja 2007 przez komuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Witam , chciałem się zapytać do czego służy ta zworka bo w instrukcji nic o niej nie pisze link - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...1b8e925cec.html strona 27, "Chapter 2 - Hardware Installation", "System Board Layout" - JP6, USB 4-9 power select Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) arche szaleje z dfi 2604317[/snapback] Właśnie otrzymałem maila z PCprojekt, że moja spalona DFI (padła sekcja zasilania CPU), zostanie wymieniona na nową :lol2: :lol2: :lol2: A że ci przyślą za 2 miesiące też ci napisali? ;] Edytowane 9 Maja 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Właśnie otrzymałem maila z PCprojekt, że moja spalona DFI (padła sekcja zasilania CPU), zostanie wymieniona na nową :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 kretfr, też chciałbym takiego maila od ESC :wink: Rzeczywiście 290zł za DFI to niezła cena, ale na ile realna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 w esc po 299 byly swego czasu wiec dlaczego miała by byc nierealna? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Realna na lato zazwyczaj takie czesci tanieja. @kretfr kiedys gdziesz wyczytalem nie wiem czy w tym temacie ,ze jakiemus kolesiowi wyslali uzywke z pcprojekt, ja u nich kupowalem i jestem zadowolony :) chociaz nie polecam tego sklepu( ostatnio kupowalem komus sprzetu za 6500zl i dali 100zl upustu wiec wplacone im bylo 6400zl i co sie po otworzeniu paczki okazalo? zmienili sobie 2 rzeczy(ram i sluchawki) bez mojej wiedzy i do tego cos tam nie doslali za 100zl wiec wielki mi upust i jeszcze jedna bulwersujaca sprawa, ale wole ja przemilczec). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Tez słyszałem o wielu przygodach z pcprojekt. Ale jak na razie nie mam zastrzeżeń :wink: Może dlatego, że kupuje na firme i traktuja mnie bardziej pr0 niż zwykłych userów :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tottenkopf Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) kretfr, też chciałbym takiego maila od ESC :wink: Rzeczywiście 290zł za DFI to niezła cena, ale na ile realna... arche ma wiekszosc tych produktow z allegro na swojej stronie - taki pseudo sklepik internetowy i bez prowizji dla allegro ktore obciazaja cene a tym samym kupujacego. Ogolnie to niezle cwonioki pewnie sa czy "jest". A co do aukcji to pewnie zbieraja kase aby zaplacic za dostawe ( nie musza wtedy wykladac) niedlugo walna preordera na phenom x2 dostawa pod koniec roku Edytowane 9 Maja 2007 przez tottenkopf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Płyta dalej mi nie za każdym razem startuje. Zauważyłem że gdy sie włącza komp, to jest dziwny dźwięk, taki "trri". i raz tak zrobi, i za kilka sekund drugi raz i wtedy się wyłacza, zazwyczaj tylko sie włączy pierwsy ekran albo nic, a dzisiaj przy uruchomieniu raz tak dryndnął, i wszedł do windy, i wtedy było drugie triii i sie wyłączył. CO TO MOZE BYC>>> Męcze się już z tym od tygodnia albo i lepiej:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 a mnie moje DFI strasznie irytuje. Kupiłem tę płytę z myślą, że HTT 350 MHz nie bedzie dla niej problemem a tu taki psikus ;) Nie dość ze płyta nie chce robić HTT 300 (a próbowałem juz chyba wzsystkich chwytów (skilla tez mi raczej nie brakuje)) to jeszcze padła mi przy flashowaniu biosu :P całe szczescie ze kumpel kupił identyczną (jego tez nie robi 300MHz) to sobie zrobiłem HOT Flasha i płyta ozyła :) Jakby ktoś miał jakiś problem z BIOSem to możecie walić na priw to sie przeflasciach!e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) @MILANS: w jaki sposob ci padla przy flashowaniu? Sam flash sie nie powiodl (nie wyswietlilo wszystkich pol na bialo) czy tez proces flashowania sie niby powiodl, ale mobo nie wstala po flashu i restarcie? Flashowales spod Windy (winflash) czy DOSa? Ktora wersje BIOS flashowales i ktora miales poprzednio? Nie bardzo kumam, jak (jakakolwiek) mobo moze pasc przy (czy po) flashowaniu, jesli sie flasciach!e odpowiedni BIOS dla plyty, sama kostka flash nie jest uszkodzona i nie wylacza pradu w tym czasie. Edytowane 10 Maja 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Kolejny dziwny przypadek z małą ilością HTT <_< Pokaz zdjecia z biosu (zakladka genie i timingi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 @sliza flashowałem za pomocą winflasha. przy flashowaniu mainblock'a wywalił mi błąd. no to przeflashowałem jeszcze raz i powiodło się :) - reset i płyta trup (no ale od czego jest Hot Flash nie? ;) ) kretfr Nie mam czym porobic zdjec a poza tym mobo leży w kartonie bo nie chce juz na nie patrzeć. Nawet na asrocku łatwiej wyciagnąć wysokie HTT niż na tym DFI. Arock przynajmniej 380 MHz przekroczył ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 @MILANS: Gdzie kupiles swoj egz. plyty, kiedy i za ile? Moze jakies odpady kupiliscie z kumplem? co do flashowania, to tak podejrzewalem, ze winflashem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Nie mam czym porobic zdjec a poza tym mobo leży w kartonie bo nie chce juz na nie patrzeć. Nawet na asrocku łatwiej wyciagnąć wysokie HTT niż na tym DFI. Arock przynajmniej 380 MHz przekroczył ;) Patrz na pierwszy link w moim sigu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 sliza mobacze kupione jakies 2-3 miechy temu w sklepie osiedlowym - raczej nie odpady bo nówki prosto z komputronika (ten sklep własnie z tamtad bierze towar) kretfr wiem że starsze sztuki nie maja problemu z takimi wartościami - problem w tym, że nowe juz sobie tak dobrze nie radzą :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...