Skocz do zawartości
JacekN8

Dfi Infinity Nf Ultra Ii-m2 - Pierwsze Dfi Pod Am2

Rekomendowane odpowiedzi

... jak narazie dzisiaj wszystko śmiga ja trzeba, poobserwuje jeszcez z kilka dni, jak wszystko ok, to OK:)

Witam, jednak dalej coś się dzieje,

przez trzy dni super startował, a dzisiaj TERAZ nie startnął za pierwszym razem. Uruchomiło sie wszystko i nawet nie zdążył wskoczyć pierwszy ekran, i wszystko sie wyłączyło.

Już aktualizowałem biosa, wyciągałem wszystkie części i na nowo wpinałem, a tu nagle tak nie odpalił znów. DLACZEGO???? co może być tego przyczyną?

zero OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanie do osob, ktore osiagaja ponad 350 htt:

w ktorych slotach macie pamieci? :P

We wszystkich :P

Jakie V mogę dawać bezpiecznie jeżeli kręcę na BOXie? :D

1,5V spokojnie, ja chyba miałem 1,55V a na Frezerze 64 PRO 1,6V - tak na codzień ;) - mowie o "Sempie" 90nm

Aktualnie na 65nm AMD + BOX 24/7 mam 1,5V.

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieskich, ale nie zauważyłem większej różnicy między nimi, a czarnymi.

aha! czyli jednak jakas roznica byla :P

sprobowac mozna. stoje na 350, powyzej tego ciezko mowic o stabilnosci.

edit:

eh, nic to nie dalo. tzn. na niebieskich nawet nie wchodzil do windy na tych samych taktach co w czarnych :|

Edytowane przez tomos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PKS13, to jest bodajże zworka od włączania dodatkowych USB. Chyba coś takie pisze w jej okolicach na mobo :wink: Nie pamiętam dokładnie, a nie sprawdzę, bo DFI jednak poleciało do ESC... Mam cichą, ale złudną nadzieję, że moooooże dostanę nową :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mi nawet nie zależy na tej mobo... Moja wina, moja strata. Jeżeli naprawią, albo dostanę nową, to odrazu sprzedaję, dokładam i będzie C2D... Gdybanie gdybanie...

Może ktoś chce Pentagrama NP-40Cu z przypiłowaną zapinką pasującą na to DFI? 20pln :razz:

Co do kolorów slotów, to jakoś wydawało mi się że na czarnych jakoś lepiej się kręciło :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arche szaleje z dfi

2604317[/snapback]

Właśnie otrzymałem maila z PCprojekt, że moja spalona DFI (padła sekcja zasilania CPU), zostanie wymieniona na nową :lol2: :lol2: :lol2:
A że ci przyślą za 2 miesiące też ci napisali? ;] Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Realna na lato zazwyczaj takie czesci tanieja.

@kretfr kiedys gdziesz wyczytalem nie wiem czy w tym temacie ,ze jakiemus kolesiowi wyslali uzywke z pcprojekt, ja u nich kupowalem i jestem zadowolony :) chociaz nie polecam tego sklepu( ostatnio kupowalem komus sprzetu za 6500zl i dali 100zl upustu wiec wplacone im bylo 6400zl i co sie po otworzeniu paczki okazalo? zmienili sobie 2 rzeczy(ram i sluchawki) bez mojej wiedzy i do tego cos tam nie doslali za 100zl wiec wielki mi upust i jeszcze jedna bulwersujaca sprawa, ale wole ja przemilczec).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość tottenkopf

kretfr, też chciałbym takiego maila od ESC :wink:

Rzeczywiście 290zł za DFI to niezła cena, ale na ile realna...

arche ma wiekszosc tych produktow z allegro na swojej stronie - taki pseudo sklepik internetowy i bez prowizji dla allegro ktore obciazaja cene a tym samym kupujacego. Ogolnie to niezle cwonioki pewnie sa czy "jest".

A co do aukcji to pewnie zbieraja kase aby zaplacic za dostawe ( nie musza wtedy wykladac)

niedlugo walna preordera na phenom x2 dostawa pod koniec roku

Edytowane przez tottenkopf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta dalej mi nie za każdym razem startuje.

Zauważyłem że gdy sie włącza komp, to jest dziwny dźwięk, taki "trri". i raz tak zrobi, i za kilka sekund drugi raz i wtedy się wyłacza, zazwyczaj tylko sie włączy pierwsy ekran albo nic,

a dzisiaj przy uruchomieniu raz tak dryndnął, i wszedł do windy, i wtedy było drugie triii i sie wyłączył.

CO TO MOZE BYC>>> Męcze się już z tym od tygodnia albo i lepiej:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie moje DFI strasznie irytuje. Kupiłem tę płytę z myślą, że HTT 350 MHz nie bedzie dla niej problemem a tu taki psikus ;)

Nie dość ze płyta nie chce robić HTT 300 (a próbowałem juz chyba wzsystkich chwytów (skilla tez mi raczej nie brakuje)) to jeszcze padła mi przy flashowaniu biosu :P całe szczescie ze kumpel kupił identyczną (jego tez nie robi 300MHz) to sobie zrobiłem HOT Flasha i płyta ozyła :)

Jakby ktoś miał jakiś problem z BIOSem to możecie walić na priw to sie przeflasciach!e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MILANS:

w jaki sposob ci padla przy flashowaniu? Sam flash sie nie powiodl (nie wyswietlilo wszystkich pol na bialo) czy tez proces flashowania sie niby powiodl, ale mobo nie wstala po flashu i restarcie? Flashowales spod Windy (winflash) czy DOSa?

Ktora wersje BIOS flashowales i ktora miales poprzednio?

Nie bardzo kumam, jak (jakakolwiek) mobo moze pasc przy (czy po) flashowaniu, jesli sie flasciach!e odpowiedni BIOS dla plyty, sama kostka flash nie jest uszkodzona i nie wylacza pradu w tym czasie.

Edytowane przez sliza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sliza

flashowałem za pomocą winflasha. przy flashowaniu mainblock'a wywalił mi błąd. no to przeflashowałem jeszcze raz i powiodło się :) - reset i płyta trup (no ale od czego jest Hot Flash nie? ;) )

kretfr

Nie mam czym porobic zdjec a poza tym mobo leży w kartonie bo nie chce juz na nie patrzeć. Nawet na asrocku łatwiej wyciagnąć wysokie HTT niż na tym DFI. Arock przynajmniej 380 MHz przekroczył ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam czym porobic zdjec a poza tym mobo leży w kartonie bo nie chce juz na nie patrzeć. Nawet na asrocku łatwiej wyciagnąć wysokie HTT niż na tym DFI. Arock przynajmniej 380 MHz przekroczył ;)

Patrz na pierwszy link w moim sigu :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sliza

mobacze kupione jakies 2-3 miechy temu w sklepie osiedlowym - raczej nie odpady bo nówki prosto z komputronika (ten sklep własnie z tamtad bierze towar)

kretfr

wiem że starsze sztuki nie maja problemu z takimi wartościami - problem w tym, że nowe juz sobie tak dobrze nie radzą :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi