bilas Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Obie kości są dwustronne, ale różnych producentów - to może mieć znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Hmmm, nie powinno, jeśli mają taką samą liczbę kostek po każdej stronie, próbowałeś w drugą parę slotów wkładać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) bilas napisał(a): Obie kości są dwustronne, ale różnych producentów - to może mieć znaczenie? Raczej nie powinno; ogólnie to jakoś "dziwnie" u mnie każdy ram działał w Duallu...a sporo konfiguracji przetestowałem... http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.p...0threadid=69002 Czyli za niedługo będzie można "ładować" 4 core do naszej płytki. :] hmm mnie coś kusi aby sobie kupić Inf CFX3200-M2/G a za potem coś na 790... Edytowane 22 Listopada 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Też mnie to dziwi. Próbowałem każdej możliwej konfiguracji i zawsze Single Channel;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Sprawdź czy procek jakiejś nóżki nie zgubił jak wkładałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Spookie napisał(a): Raczej nie powinno; ogólnie to jakoś "dziwnie" u mnie każdy ram działał w Duallu...a sporo konfiguracji przetestowałem... http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.p...0threadid=69002 Czyli za niedługo będzie można "ładować" 4 core do naszej płytki. :] hmm mnie coś kusi aby sobie kupić Inf CFX3200-M2/G a za potem coś na 790... Nie lepiej intela? Imo przy obecnych cenach mobo na 790 to jakaś pomyłka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Dzisiaj włączyłem komputerek i moim oczom ukazał się taki oto dziwny widok: :unsure: Dodam, że w biosie wyglada to tak samo. Nie można sterować pracą wentylatorów. Czy ktoś z was spotkał się z takim czymś lub wie jak to przywrócić do normalności? Uprzedzając niektóre odpowiedzi napiszę jeszcze, że bios resetowałem oraz wrzuciłem później 8UM2D725RXX jednak to nic nie dało. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Hmmm, wygląda na padnięty czujnik. Jakie masz odczyty w coretemp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 hary napisał(a): Hmmm, wygląda na padnięty czujnik. Jakie masz odczyty w coretemp? Też mi się tak zdaje, bo coretemp też wariuje :angry: Płytka ma niecały tydzień i już takie niespodzianki robi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) Hmmm, tylko coretemp opiera się na wewnętrznym czujniku proca, nie na na układzie ITE, odczytuje bezpośrednio z rejestru. Ale widzę że masz brisbane to normalne, że coretemp wariuje, brisbane mają coś zwalone z wewnętrznym czujnikiem. Na moje czujnik padł, ewentualnie zrób CCMOS, reflashuj bios, sprawdź na innym systemie, jak to nie pomoże to na gwarę. Sprawdź odczyty w everest czy są takie same. Edytowane 24 Listopada 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Reflash biosu i CCmos było na samym początku. Puściłem nawet liveCD i tam jest to samo :( Everest prawie tak samo jak coretemp: No nic... wysyłam na gwarancję :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Nom, walnięty czujnik, nawet go nie wykrywa z tego co widzę. Powinien tam być ITE IT8716F. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Dzięki za odpowiedzi :) Utwierdziłem sie w przekonaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 hary napisał(a): Sprawdź czy procek jakiejś nóżki nie zgubił jak wkładałeś. Właśnie sprawdziłem - procek jest cały. Nie wiem co sie dzieje;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) Witam! Dawno mnie nie było - zwyczajny brak czasu, ale ostatnio wymieniłem sobie dyski do raid i przy okazji coś zacząłem kombinować... :lol2: Wrzucam moją nową modyfikację BIOSu do INFINITY NF ULTRAII-M2/G oraz INFINITY NF SLI-M2/G (tym razem się nie napracowałem zbytnio.) Mod bazuje na tym BIOSIE: KLIK Czyli w stosunku do stockowego: Add 4 new Items to DRAM Configuration: 1. Idle Cycle Limit: 0 to 256 2. Tref: 15.6usec, 7.8usec, 3.9usec 3. Async Latency: 5nsec thru 15nsec 4. Read/Write Queue Bypass: 2x, 4x. 8x, 16x Dodatkowo dodałem * ASUS SLIC - teraz Biosik jest VISTA READY :D * Logo Pełnoekranowe PurePC Biosik przetestowany i sprawny! Jak zwykle nie odpowiadam za szkody powstałe w wyniku nieumiejętnego flashowania itd.... Biosik można ściągnąć stąd: KLIK Jak zapewne większość zauważy są tam 2 pliki. Do czego służy drugi i co z nim zrobić: KLIK Modyfikacja powstała w celach wyłącznie edukacyjnych... Edytowane 24 Listopada 2007 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Bios przetestowany; działa. Pozwoliłem sobie go upnąć na "innego" fpt KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Klami85 potrzeba by było stworzyć biosik, pod nowe dziecka od AMD 4 rdzeniowe ;P Tak się zastanawiam, czemu w testach na necie jeszcze nikt nie wsadził, aby przetestować procesor X4 w NF4, oby się nie gryzły przez wspólną liczbę ;) Generalnie obiecali wsparcie, więc jak teraz wała pocisną, to będzie nie za ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofPL Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Witam was , mam ogromną prośbe, otóż chciałbym by ktoś mi pomógł zamienić logo w biosie na te , które podałem niżej, bardzo prosze o pomoc, bo zadna wersja w cbrom mi nie potrafi tego zrobić - jestem laikiem , jeśli chodzi o zmiane plików w Biosie, dlatego prosze o waszą pomoc. Klami jeśli możesz to bardzo proszę w końcu to Twój biosik :) Pozdrawiam , ponizej moje nowe logo , ktore chce zamiescic.purepc.bmp Mała poprawka wstawiłem tylko logo ktore chce wczytac do biosu , a bios klamiego jest troche wyzej... . :) Edytowane 25 Listopada 2007 przez Krzysztof24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 @Krzystof imho same logo infinity by styłko ;) ew. moznaby wtrącic jeszcze logo DFI. eot na temat biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofPL Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Mówisz i masz logo zwykle, które wyciągnąłem ze starszych biosów płyt DFI , apropo przecież mogłeś sobie przerobić moje wcześniejsze logo w paincie :DInfinity.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofPL Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Wszyscy pobierają logo a nikt mi nie przesle biosika od KLAMI-ego 85 z wczytanym moim logo :) .... Edytowane 25 Listopada 2007 przez Krzysztof24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 mam problem na tej mobo nie wykrywa mi pendriva kingston data traveler 512mb <_< . najnowsze aktalizacje windy nie pomagaja :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) I pendrive sprawny na 100%? :blink: Mam takiego 1gb i działa ok ;] Edytowane 25 Listopada 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Krzysztof24 napisał(a): Wszyscy pobierają logo a nikt mi nie przesle biosika od KLAMI-ego 85 z wczytanym moim logo :) .... A sam nie umiesz? To banał... ;) cbrom.exe nazwa_pliku_z_biosem /logo nazwa_pliku_z_logo Przykład: cbrom.exe uber_ok.bin /logo purepc.bmp wszystkie komendy są opisane jak odpalisz cbrom.exe bez podawania parametrów Edytowane 25 Listopada 2007 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofPL Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) umiem, ale po wgraniu Biosu mialem resety gdy wchodzilem do biosu, lecz wystarczylo wylaczyc kompa z sieci i ponownie wlaczyc i juz dziala . :) Edytowane 25 Listopada 2007 przez Krzysztof24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziemniak Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Siemka. Pada mi wiatrak od Chipsetu. Z tego co sie dowiedzialem. Mozna zastosowac sam radiator i powinien dac rade http://allegro.pl/item271345373_zalman_nb4...ike_od_aab.html ? Co myslicie o tym rozwiazaniu ? Moze macie jakis inny dobry pomysł ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Ziemniak napisał(a): Siemka. Pada mi wiatrak od Chipsetu. Z tego co sie dowiedzialem. Mozna zastosowac sam radiator i powinien dac rade http://allegro.pl/item271345373_zalman_nb4...ike_od_aab.html ? Co myslicie o tym rozwiazaniu ? Moze macie jakis inny dobry pomysł ? Pozdrawiam Ja używam takiego właśnie - daje rade o ile grafa nie dmucha na niego gorącym powietrzem. Jak miałem 7600 z zalmanem - to spoko działał, ale po zmianie na 7900 Palit Sonic - cooler od grafy dmucha na chipset i niestety ten zalmanek już nie daje rady! Musiałem zastosować dodatkowy nawiew. Jeżeli masz obudowę z porządnym nawiewem z boku na wysokości chipsetu bo bierz bez obaw, jeżeli nie to będziesz potrzebował dodatkowego nawiewu lub ewentualnie rozejrzyj się za czymś innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 1.Czy złe podłaczenie głośników 5.1 może uszkodzić wyjście ? Działa mi tylko wyjście pomarańczowe i fioletowe(siwe).Czyli działa głosnik środkowy i subwoofer w pomaranczowym a przednie lub tylne w fioletowym(siwym).Reszta wyjść nie działa nie zależnie co podłącze. 2.Czy takie ustawienie pamieci jest dobre ? goodram 667 1t-4-4-4-12-18-127-127-auto-auto-2-4-auto-2-L2-auto-auto-auto-auto-L1-perform -enable-enable 3.Czy wiadomo co to za 4 ciche klikniecia przed uruchomieniem komputera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Z tymi głośnikami to myślę że raczej nie... Ram 2T reszta OKi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 szczepan napisał(a): 3.Czy wiadomo co to za 4 ciche klikniecia przed uruchomieniem komputera ?Właśnie.. też mnie to zastanawiało. Wie ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...