Shenlong Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam. Neostrade mam juz 3 rok, Nigdy nie bylo problemow z tym łaczem. Od jakiegos czasu w CS mam wysokie pingi i nie równe. Skacza 90-130 itp. zawsze mialem 30-50. Nie jest to wina serwera bo duzo ludzi sie na to skarzy ( gracze Q3/wSw/CoD itp...). Mam zamiar zadzwonic na infolinie i ich zjechac. Jezeli zaczne mowic babce ze mam wysokie pingi itp. to pewnie zacznie mi truc o wirusach, systemie itp. co jej na to odpowiadac ? Tak, aby zamknela jadaczke i sluchala i zrobila co potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jak z pakietami? Spyware?? Sprawdź najpierw to a później możesz dzwonić z czystym sumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Rano format c: + instalka windowsa. Spyware + wiry odpadaj poniewaz wiem co to profilaktyka. Mam antyvira + ad aware + Firefox. Nie odwiedzam www z XXX/crackami/serialami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Sprawdź czy nie traci jeszcze pakietów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Loss: 5 Choke: 20 Rate itp. dobrze ustawione zawsze mam Loss: 0 i Choke: 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 rate 25000 cl_updaterate 60 cl_cmdrate 60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Transfer Ci się przypadkiem nie skończył? Może coś z konfigiem gry nie tak? Sprawdź prędkość neta: http://dsl.cz/rychlost.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) rate 25000 cl_updaterate 60 cl_cmdrate 60 Jeszcze gorzej bo loss dobija do 10 a choke do 30... Wykorzystalem max 2gb trasnferu. Problemy z pingiem ma "n" ludzi i kazdy ma neo. Ludzie z osiedlowkami maja ping 30, a ci z neo skacze cholernie. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Shenlong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Wsumie to moze byc wina samej tpsa. W mojej juz 3 letniej przygodzie z neo bylo tak pare razy. Najczesciej w okresie nowej promocji gdy przylaczali duzo nowych urzytkownikow, to musieli centrale przystosowac. Trwalo to nawet z 2-3 tygodnie, potem wysoki ping mijal. Mozesz zadzwonic do nich i poprosic o reste lacza na centrali. Czy pomoze nie wiem. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) cl_cmdrate - jest to liczba ile razy na sekunde gracz informuje serwer o swoich poczynaniach, to jest - ruchach na mapie, strzelaniu, ruchach myszy im wiecej robisz (im bardziej ostra akcja) tym wiecej danych wysylasz cl_updaterate - jest to liczba ile razy na sekunde gracz otrzymuje z serwera dane o tym co sie dooko³a niego dzieje - oznacza to ze dostajesz info jak leca granaty, kto gdzie strzela, bryzgi krwi , dzwieki audio, efekty hud, latajace posicki, rykoszety itp. jak jestes w miejscu gdzie ma³o sie dzieje (np nie ma graczy albo niewiele robia) to otrzymujesz malo informacji ale jak wbiegniesz w miejsce gdzie sie strzelaja 4 osoby i lataja granaty to dostajesz tych informacji o wiele wiecej cl_rate - ustawia maksymalny limit bajtow wyslanych od ciebie do serwera na temat twoich poczynan i powinna byc ustawiona na maksymalna wartosc uploadu jaka mozesz wycisnac z ³±cza rate - ustawia maksymalny limit bajtów odebranych przez ciebie jaie przychodza do serwera powinna byc ustawiona na maksymalna wartosc download jaki mozesz wycisnac ze swojego ³±cza cl_cmdbackup - ustawia ile ramek mozna przesylac ponownie jesli nam lacze nie wyrabia np jak ma sie wysokie lossy albo choke Dla nie kumatych: cl_rate, cl_cmdrate Gracz -------------->-->--> Server rate, cl_updaterate Gracz <--<--<---------------- Server Polecam google.... Wpisalem w google.pl "cl_cmdrate" i pierwszy wynik dal taka strone : http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~sochon/page.php?id=48 Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq7btu Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Polecam google.... Wpisalem w google.pl "cl_cmdrate" i pierwszy wynik dal taka strone : http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~sochon/page.php?id=48 Fajna strona. Napewno pisał ją ktoś kto zna się na rzeczy. Wyłapałem kilka fragmentów z tej stronki, polecam lekturę: cyt: "Pamietajmy ze 8kb = 1B (8 kilobitów równa sie 1 bajt)" Przecież ten człowiek nową informatykę tworzy :) i drugi: cyt: "Neostrada jakies 768kbit downloadu i 128 kbit uploadu Po przeliczeniu wychodzi jakies 96k/s downloadu oraz 16k/s uploadu" Nie czepiając się tego że Neo ma rożne opcje, a ta jest akurat najmniej popularna (stara Neo, bez limitów), to akurat ona ma 768kb/s download i 192 kb/s upload a nie 128! Wiem z autopsji bo mam tą wersję. A teraz wracając do poprzedniego cytatu, ten człowiek sam sobie zaprzecza. Przecież skoro 8kilobitów to 1 bajt (według autora - KaszpiR), to 768 kilobitów/s powinno być 96 Bajtów/s, a dalej pisze, że jest to 96 kB/s. Jakbym miał prędkość downloadu na poziomie 96 B/s to nawet nie mógłbym oglądać stron www. Chyba wróciłbym do modemu, tam mam chociaż 7kB/s i nie musiałbym płacić ciężkich pieniędzy TPSA za łącze bez limitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...