Skocz do zawartości
Shenlong

Neostrada 320 I Pingi :[

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Neostrade mam juz 3 rok, Nigdy nie bylo problemow z tym łaczem. Od jakiegos czasu w CS mam wysokie pingi i nie równe. Skacza 90-130 itp. zawsze mialem 30-50. Nie jest to wina serwera bo duzo ludzi sie na to skarzy ( gracze Q3/wSw/CoD itp...). Mam zamiar zadzwonic na infolinie i ich zjechac. Jezeli zaczne mowic babce ze mam wysokie pingi itp. to pewnie zacznie mi truc o wirusach, systemie itp. co jej na to odpowiadac ? Tak, aby zamknela jadaczke i sluchala i zrobila co potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rate 25000

cl_updaterate 60

cl_cmdrate 60

Jeszcze gorzej bo loss dobija do 10 a choke do 30...

Wykorzystalem max 2gb trasnferu. Problemy z pingiem ma "n" ludzi i kazdy ma neo. Ludzie z osiedlowkami maja ping 30, a ci z neo skacze cholernie.

Edytowane przez Shenlong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsumie to moze byc wina samej tpsa. W mojej juz 3 letniej przygodzie z neo bylo tak pare razy. Najczesciej w okresie nowej promocji gdy przylaczali duzo nowych urzytkownikow, to musieli centrale przystosowac. Trwalo to nawet z 2-3 tygodnie, potem wysoki ping mijal. Mozesz zadzwonic do nich i poprosic o reste lacza na centrali. Czy pomoze nie wiem.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cl_cmdrate - jest to liczba ile razy na sekunde gracz informuje serwer o swoich

poczynaniach, to jest - ruchach na mapie, strzelaniu, ruchach myszy

im wiecej robisz (im bardziej ostra akcja) tym wiecej danych wysylasz

cl_updaterate - jest to liczba ile razy na sekunde gracz otrzymuje z serwera dane o tym

co sie dooko³a niego dzieje - oznacza to ze dostajesz info jak leca granaty, kto gdzie strzela,

bryzgi krwi , dzwieki audio, efekty hud, latajace posicki, rykoszety itp.

jak jestes w miejscu gdzie ma³o sie dzieje (np nie ma graczy albo niewiele robia)

to otrzymujesz malo informacji

ale jak wbiegniesz w miejsce gdzie sie strzelaja 4 osoby i lataja granaty to dostajesz tych

informacji o wiele wiecej

cl_rate - ustawia maksymalny limit bajtow wyslanych od ciebie do serwera na temat twoich

poczynan i powinna byc ustawiona na maksymalna wartosc uploadu jaka mozesz wycisnac z ³±cza

rate - ustawia maksymalny limit bajtów odebranych przez ciebie jaie przychodza do serwera

powinna byc ustawiona na maksymalna wartosc download jaki mozesz wycisnac ze swojego ³±cza

cl_cmdbackup - ustawia ile ramek mozna przesylac ponownie jesli nam lacze nie wyrabia

np jak ma sie wysokie lossy albo choke

Dla nie kumatych:

cl_rate, cl_cmdrate

Gracz -------------->-->--> Server

rate, cl_updaterate

Gracz <--<--<---------------- Server

Polecam google.... Wpisalem w google.pl "cl_cmdrate" i pierwszy wynik dal taka strone :

http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~sochon/page.php?id=48

Edytowane przez tazikk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam google.... Wpisalem w google.pl "cl_cmdrate" i pierwszy wynik dal taka strone :

http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~sochon/page.php?id=48

Fajna strona. Napewno pisał ją ktoś kto zna się na rzeczy. Wyłapałem kilka fragmentów z tej stronki, polecam lekturę:

cyt:

"Pamietajmy ze 8kb = 1B (8 kilobitów równa sie 1 bajt)"

Przecież ten człowiek nową informatykę tworzy :)

i drugi:

cyt:

"Neostrada

jakies 768kbit downloadu i 128 kbit uploadu

Po przeliczeniu wychodzi jakies 96k/s downloadu oraz 16k/s uploadu"

Nie czepiając się tego że Neo ma rożne opcje, a ta jest akurat najmniej popularna (stara Neo, bez limitów), to akurat ona ma 768kb/s download i 192 kb/s upload a nie 128!

Wiem z autopsji bo mam tą wersję. A teraz wracając do poprzedniego cytatu, ten człowiek sam sobie zaprzecza. Przecież skoro 8kilobitów to 1 bajt (według autora - KaszpiR), to 768 kilobitów/s powinno być 96 Bajtów/s, a dalej pisze, że jest to 96 kB/s.

Jakbym miał prędkość downloadu na poziomie 96 B/s to nawet nie mógłbym oglądać stron www. Chyba wróciłbym do modemu, tam mam chociaż 7kB/s i nie musiałbym płacić ciężkich pieniędzy TPSA za łącze bez limitów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi