Skocz do zawartości
Shenlong

F.E.A.R. Combat

Rekomendowane odpowiedzi

A co, wywala ci taki blad przy wchodzeniu na server? Opisal bys cos wiecej bo nikt tutaj nei jest jasnowidzem. Mi sie zdaje ze nie moze gra ci pobrac czegos z servera na ktory probujesz wejsc czy cos w tym stylu. Swoja droga, ciekawie nazwales skrina :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a widzisz jakoś się domyśliłeś :wink:

tak wyskakuje mi takie okienko przy wchodzeniu na serwer - podejrzewam że wyszedł jakiś pacz zassałem 300 mega patcha 1,8 ale to widocznie nie to ( pewnie to jest do podstawki żeby można było grać w dodatek a nawet słyszałem o czymś takim, że posiadacze orginału i fear combat dzięki jakiemuś paczowi będą mogli grać razem ) w ogóle sprawa wydaje mi się zbyt zagmatwana i brak jasnej informacji na ww. temat no i gdzieś połowa serków tak reaguje jak próbuje wejść 8==c

chyba reinstalacja gry pomogła ale pewien nie jestem

Edytowane przez lukaxz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie zrobili, że można teraz podnosić spowrotem proxy...

Tylko jakoś mniej fps mam po tym patchu :( (minimalnie)

Za to jest bardziej zróżnicowany dym ?

Zauważyłem także trochę inne odbłyski od kul.

Jakby coś kosmetycznie poprawili, albo mi się już coś wydaję...

Edytowane przez Aran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Dobra mam problem ten sam co w pełnej wersji gry. Problem z dźwiękiem coś tak jakby zakłócenia dźwięku każdy dźwięk niby jest ale towarzyszy mu takie poszumywanie. Dodam, że po kilku minutach gry Blue Screen i koniec wyłączam w DX diag przyśpieszenie całkowicie dla dźwięku to pomaga ale jest na to jakiś inny sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra mam problem ten sam co w pełnej wersji gry. Problem z dźwiękiem coś tak jakby zakłócenia dźwięku każdy dźwięk niby jest ale towarzyszy mu takie poszumywanie. Dodam, że po kilku minutach gry Blue Screen i koniec wyłączam w DX diag przyśpieszenie całkowicie dla dźwięku to pomaga ale jest na to jakiś inny sposób?

niech zgadne zintegrowana z plyta dzwiekowka :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wczoraj była strasznie brzydka pogoda, więc postanowiłem pograć sobie w jakąś fajną strzelankę. Całkiem przypadkowo znalazłem instalke do F.E.A.R Combat. Postanowiłem ściągnąć. Po 3 godzinach gra została zainstalowana na moim komputerze. Do roboty. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m gre, uśmiech na twarzy jak banan i.... Aktualizacja na patcha 1.8. Pomyślałem sobie: "spoko, 30 min poświęce i będę miał dostęp do większej ilości serwerów( to logiczne, że nikt nie będzie grał bez aktualizacji). To niech się łącz. Po moim zdziwieniu ukazał się komunikat, który każdego chyba doprowadza doszału: "(...)Error". Więc postanowiłem nie marnować czasu na szukanie gdzie inndziej patchu(leniem jestem :)) i odpaliłem na nowo gierke. Klikam na wszykukiwanie nowych serwerów i odziwo ujrzałem całkiem przyjemną listę serwerków. Wchodzę tam gdzie jest dużo graczy, w moim przypadku był to tryb drużynowy DM. Ukazuje mi się wybór broni i tu mi uśmiech z twarzy zniknoł. Strasznie biedny arsenał broni, chociaż na mapkach ukazują się dodatkowe narzędzia do "masakrowania". No dobra po krótkim zastanowieniu zdecydowałem się na karabin szturmowy. Zaczynam gre. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to grafika. Bardzo przyjemna dla oczu. Cienie pomagąją oraz utrudniają w miejscach mocno oświetlonych. Fajna jest zabawa z przypadkowymi przedmiotamki takimi jak róznego typu pudła, czy lustra itd. Bardzo fajna grywalność. Po 3 godzinach łojenia, siekania, gwoździowania, rozstrzeliwiania itp. okazało się, że już od pewnego czasu zaczynają powtarzać się mapki. Strasznie mnie to zraziło. Mam nadzieję, że patch 1.8 oraz innego typu packi powiększą wybór mapek oraz bronii. Gra jest dobra na zabicie nudy oraz na wyrzycie się.

A tu screenek-"całkiem sympatyczny"

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jakiś sposób na zmniejszenie czułości myszy poniżej poziomu, który można wybrać w opcjach?

Próbowałem znaleźć coś w plikach konfiguracyjnych, ale tam za dużo nie ma. Jedyny sposób jaki znalazłem to zmniejszenie czułości myszki w Windowsie na czas gry, ale to nie jest wygodne rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzebię trochę temat.

Da się coś zrobić z tym komunikatem z linka.Robiłem już chyba wszystko po kilku minutach mnie wykopuje.Aktualizowałem,odinstalowałem pb,grę i nic.

Gram w tę grę od samego początku i pierwszy raz mam coś takiego walczę z tym już parę godzin i skończyły mi się pomysły.

ckrin:

http://img247.imageshack.us/my.php?image=beztytuuqz6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzebię trochę temat.

Da się coś zrobić z tym komunikatem z linka.Robiłem już chyba wszystko po kilku minutach mnie wykopuje.Aktualizowałem,odinstalowałem pb,grę i nic.

Gram w tę grę od samego początku i pierwszy raz mam coś takiego walczę z tym już parę godzin i skończyły mi się pomysły.

ckrin:

http://img247.imageshack.us/my.php?image=beztytuuqz6.jpg

Po pierwsze aktualizacja PB, gdziekolwiek jakkolwiek w co byś nie grał aktualizuj PB automatycznie lub na wszelki wypadek ręcznie. Po drugie przeinstalowanie gierki pomaga.

Tak przy okazji tematu jeżeli kogoś zainteresuje polecam sprawdzić wyprzedaż gierek (link). Znalazłem tutaj przeceniony drugi dodatek do FEAR, co więcej samodzielny. Jest też kilka innych FPSów ...

Edytowane przez Michel.B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pb aktualizowałem zawsze.Gram w kilka gier online z pb i tylko w tej mnie wywalał.Zrobił to nagle pomimo kilkunasto miesięcznej gry bez wywalania.

Problem rozwiązałem poprzez uruchomienie w pliku z gra (w katalogu z pb) pliku pbweb (ściągnięty ze strony pb)-pewnie jakaś aktualizacja.

Ponowna instalacja gry i pb nie pomagała dopiero uruchomienie i pobranie jakiś plików przez ten program pomogło. :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możesz od razu powiedzieć co to za pliki, albo jak je pobrałeś ? Jak bym miał (albo ktokolwiek inny) kiedyś takie problemy, to może być użyteczna informacja ;]

Odnośnie tematu, kupiłem ten dodatek o którym wspomniałem we wcześniejszym poście, pierwsze wrażenia że to taki ulepszony, 'fajniejszy' FEAR :rolleyes: Całkiem fajne te nowe bronie, poza tym podoba mi się pomysł z przedstawieniem tej samej historii z innego punktu widzenia, akurat tutaj jest to dobrze przedstawione. Podsumowując mogę osobiście polecić B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program ściągnąłem z tej strony:

http://gamersmafia.com/descargas/show/938

Kliknij na DESCARGAR przełączy na inną stronę i zacznie się pobieranie.

U mnie to wygląda tak:

D:\Gry\FEAR Combat\pb

Ten plik należy umiescić w folderze pb i po prostu uruchomić i czekać aż pobierze sobie odpowiednie pliki.

Ale okazało się,ze mam tez jeszcze jeden folder z pb do tej gry:

C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Monolith Productions\FEARCombat\pb

Więc i tam go wpakowałem zapobiegawczo i również uruchomiłem i coś sobie pobrał.Ale nie wiem czy akurat tu też należy aktualizować.Ja tak zrobiłem i wszystko gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram.

Ale unikam jak zwykle polskich serwerów a szczególnie Neostrada.tp...(nazwa serwera)

Przeważnie gram na niemieckich serwerach lub na Europa Killers.

Ale fakt ludzi gra coraz mniej.

a oplaca sie to w ogole sciagac?

prawie 2 gb do sciagniecia, a nie wiem czy to dobra gra mp, czy duzo ludzi w to gra, no i brak wsparcia pb to tez lipa

czy lepiej dac sobie spokoj z ta gra? i pykac dalej w coda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a oplaca sie to w ogole sciagac?

prawie 2 gb do sciagniecia, a nie wiem czy to dobra gra mp, czy duzo ludzi w to gra, no i brak wsparcia pb to tez lipa

czy lepiej dac sobie spokoj z ta gra? i pykac dalej w coda.

ja znam zasadę ze lepiej samemu sprawdzić ;]. Ty też tak zrób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gralem wczesniej :P, dzis pobralem i zainstalowalem i narazie jest ok, wkurza mnie ze mimo 2gb ramu (wczesniej byl 1) gra nie potrafi utrzymac stalej liczby klatek mimo ze wszystko jest na low od modeli, textur az po efekty... c2d 2,16, 2gb, 8600gt 512 chodz co stara gra...

ps. klucz z combat dziala w dodatku Mandate?

Edytowane przez signap

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

signap to dziwne bo ja w sumie gram na dość wysokich ustawieniach,rzekł bym na bardzo wysokich ale 1024x768.FPS mam też nie stabilny ale rzadko spadnie mi do 60fps w porywach mam do 200 i więcej zależy od momentu w grze.

Co do PB to na serwerach Europa Killers trwały testy PB niby aktualizowanego.

Co chwilę mnie wywalało dopiero gracze podpowiadali aby wpisać odpowiednią komendę wtedy było dobrze.

Klucz do Combat działa w Mandate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

ściągnąłem Fear Combat z oficjalnej stronki, zainstalowałem i niestety gra mi sie tnie jak był miał z 5fps, co gorzej tnie sie nawet w menu

aktualizowałem gre

komp mniej wiecej:

Proc Intel dual 3.0

8800GTS

2GB ram

Jakieś rady?

Edytowane przez szajbz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum i mam takie pytanie do wszystkich. Oco chodzi z tym ?

Nie wiem mój brat ta wszystko to samo i mu wszystko chodzi nie wiem oco chodzi z tym może coś w ustawieniach ? nie mam pojecia ,, BARDZO PROSZE O POMOC :unsure: ''. Tzn wygląda to tak że robie profil itp biore Wyszukaj serwery i nagle po wciśnięciu wyskakuje ,, błąd '' tak jak widać na screenie co musze zrobić pomocy !

Dołączona grafika :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi