Skocz do zawartości
Shenlong

F.E.A.R. Combat

Rekomendowane odpowiedzi

Schylić się trzeba i dać atak unarmed czy jakoś tak, ja wogóle tego klawisza nie podłożyłem ;)

Pancerze się zbiera, bullata tylko na mapach gdzie jest taka możliwość można załączyć, ale też nie tak ot sobie, tylko musisz coś tam zebrać, wtedy Ci się bullet ładuje, pikasz i buczysz itp ;) Tylko jeden chyba może mieć BT na raz w grze, nie wiem. Sorka za chaotyczną wypowiedź, ale jeszcze gadam przez tel. ;)

Idę gdzieś pograć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie grałeś nigdy w quakeworld ,q2 lub q3 (albo ut) ? Pierwszy raz chyba grasz w dm. Przynajmniej sprawiasz takie wrażenie ;d.

Nigdy nie lubilem quake dla mnie pospolita siekanka. Wole czasami przykombinowac zanim nacisne spust

Stad upodobanie do search and destroy, oraz do calej serii battlefield. Kooperacja dla mniej wtajemniczonych :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie lubilem quake dla mnie pospolita siekanka. Wole czasami przykombinowac zanim nacisne spust

Stad upodobanie do search and destroy, oraz do calej serii battlefield. Kooperacja dla mniej wtajemniczonych :P

hmm.. tylko zeby tutaj zabic to trzeba w niego caly magazynek wstrzelic :|

PS: da sie jakos wylaczyc automatyczne branie i zmienianie broni ? :| :| :| bo jak idzie na mnie dwoch i jednego zabije to mi sie bron zmienia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. tylko zeby tutaj zabic to trzeba w niego caly magazynek wstrzelic :|

PS: da sie jakos wylaczyc automatyczne branie i zmienianie broni ? :| :| :| bo jak idzie na mnie dwoch i jednego zabije to mi sie bron zmienia...

options/weapons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fear.gram.pl

Dokładnie 5 dni temu miała miejsce premiera darmowego trybu gry multiplayer o nazwie F.E.A.R. COMBAT. Więcej informacji o nim samym możecie uzyskać tutaj. Czemu wracamy do tego tematu? A dlatego, że możemy znaleźć na serwerach Sierry polską wersję gry. Rozmiary pliku instalacyjnego zostają takie same (około 1,88 GB!) a jedyną różnicą w stosunku do wersji opublikowanej 17 sierpnia jest to, że gra porozumiewa się z nami w naszym ojczystym języku. Więc jeśli dla kogoś problemem był brak znajomości języku obcego to zapraszam do pobrania nowej wersji. Odpowiedni link można znaleźć poniżej.

ftp://ftp.sierra.com/pub/sierra/fear/demo...mbat_pl_107.exe

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do bullettime'u - branie go na siebie to samobojstwo, wrog wie gdzie jestes i sie swiecisz... mozna to brac jedynie jak sie gra w teamie, to ktos moze z toba chocdzic i jest bezpieczniej. Niby jak twoj team ma kogos z slomotion to kiedy sie go uzuje poruszacie sie szybciej od wrogiego teamu ;)

Z poczatku spodobal mi sie ten tryb ale ju teraz gram bez niego.

CMX - no fajnie ze pl ale szkoda ze nie wydlai spolszczenia tylko cala gre od nowa by trzeba bylo ssac.

Zreszta po co komu polska wersja, wystarczy polaczyc sie z serverem i tutaj napisy sie koncza :D.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zreszta po co komu polska wersja, wystarczy polaczyc sie z serverem i tutaj napisy sie koncza :D.

No jak widac na przykladzie:

PS: da sie jakos wylaczyc automatyczne branie i zmienianie broni ? bo jak idzie na mnie dwoch i jednego zabije to mi sie bron zmienia...

...nie jest to takie oczywiste ;)

BTW - jakies info na temat update'u wersji UK z 1.05 do 1.07? Bo zasysac prawie 2GB to mi sie nie chce, zeby pograc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko : czy nie udało sie zrobic jakichś optymalizacji do tego multi w stylu ETpro gdzie można zrobić naprawde sporo, interesuja mnie zmiana celownika na stabilną krope na środku ekranu, wywalenie/przesunięcie/zmniejszenie tych napisów które pojawiają się po kazdej śmierci na środku ekranu ew. elementów hud (chodzi o lepszą widoczność ) , no i fajnie by było fov zmienić ale to już marzenie ( gra stałaby sie mniej przypadkowa imo ), hitsoundy (chociaż wydaje mi sie że jakieś częściowe są na dystans ), muzzleflash itp. ... słyszał ktoś o czyms podobnym ?

edit: zaglądał mr Pioorek zaglądał widać słabo patrzył z tym że ja wolałbym żeby one nie szybciej znikały tylko np. znikły całkiem albo przemieściły się gdzie indziej :/ - thx :]

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

A w opcje pan zagladal? To tak a poropo zmniejszenia wystepiowania tych napisow kto kogo zabil itp. Masz gdzies w opcjach taki pasek, im bardziej dasz go w lewo tym szybciej znikna ;].

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do bullettime'u - branie go na siebie to samobojstwo, wrog wie gdzie jestes i sie swiecisz...

Tak , ale im dłużej trzymasz bullet time tym więcej masz pkt i wygrasz , w tym trybie nie liczy się tylko ilość zabitych kolesi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

interesuja mnie zmiana celownika na stabilną krope na środku ekranu

Nawet jeśli w jakiś sposób się da zmienić, rozrzut i tak pozostanie niezmieniony ;) Jedyny skuteczny sposób to gunhack <_<

I żeby nie było, że nie wiem o czym mówię, taki crosshair mam w SOFie2: ;)

http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_temp/1...87151238370.jpg

Edytowane przez piaskoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeśli w jakiś sposób się da zmienić, rozrzut i tak pozostanie niezmieniony ;) Jedyny skuteczny sposób to gunhack <_<

pograj sobie w ET z celownikiem default a później z takową cudowną, niporuszającą się, nie zmieniającą bzdurnie koloru, średniej wielkości kropą ( pograj w sensie kilka miasięcy ) zrozumiesz o czym mówię :wink:

Narysuj sobie kropke mazakiem na moonitorze :lol:

sam se narysuj <_< predzej sobie odpuszcze grę tym bardziej ze normalny crosshair dalej bedzie mi latał po ekranie :/ Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj masz rozwiązanie

Dzieki ogromne. W domu przetestuje :) i jak zadziala to dam znac.

A co do klotni o celowniku kropce krzyzyku i koleczku - to NIE JEST ET, to NIE JEST QUAKE, to troche inna gra. Tutaj nawet z kropeczka nie walilibyscie headshotow (wiem z doswiadczenia, pare miesiecy temu troche w to gralem on-line), bo rozrzut broni by wam na to nie pozwolil. Rozrzut jest zaprojektowany tak, aby byl losowy i finito. Uwazacie, ze uzywajac karabinu maszynowego udawaloby sie wam idealnie trafiac tam, gdzie wycelowaliscie podczas biegu czy z wyskoku? :blink:

Tak na marginesie - od pojawienia sie F.E.A.R. Combat takze na normalnej scenie F.E.A.R. Multi Player cos sie ruszylo - znacznie wiecej serwerow, znacznie wiecej ludzi - moze znowu zaczne siedziec po nocach nad FEARem zamiast na PES5 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki ogromne. W domu przetestuje :) i jak zadziala to dam znac.

A co do klotni o celowniku kropce krzyzyku i koleczku - to NIE JEST ET, to NIE JEST QUAKE, to troche inna gra. Tutaj nawet z kropeczka nie walilibyscie headshotow (wiem z doswiadczenia, pare miesiecy temu troche w to gralem on-line), bo rozrzut broni by wam na to nie pozwolil. Rozrzut jest zaprojektowany tak, aby byl losowy i finito. Uwazacie, ze uzywajac karabinu maszynowego udawaloby sie wam idealnie trafiac tam, gdzie wycelowaliscie podczas biegu czy z wyskoku? :blink:

Tak na marginesie - od pojawienia sie F.E.A.R. Combat takze na normalnej scenie F.E.A.R. Multi Player cos sie ruszylo - znacznie wiecej serwerow, znacznie wiecej ludzi - moze znowu zaczne siedziec po nocach nad FEARem zamiast na PES5 ;)

:blink:. Z kropką (a wszczegolności bez pulsa) sie ławiej celuje. to nie tylko moja opinia.

@KZI

Nie ma sprawy ;).

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

#pure.fear.combat Cannot send to channel

Zdejmijcie mi mute'a z łaski swojej ;)

nick: piaskoon

już zdjęli :)

KZI - Nie, nie podpadłem, wszedłem pierwszy raz na kanał i od razu była blokada :)

Edytowane przez piaskoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi