Skocz do zawartości
Shenlong

F.E.A.R. Combat

Rekomendowane odpowiedzi

AAF napisał(a):

kliknij Find Servers po lewej u góry ;) lista sama się nie pokaże, przynajmniej nie u mnie

Luz :P. Firefall jednak cos blokował ale jest już git. Dzieki za zainteresowanie i tak :P.

Gra dla mnie była bardzo fajna i w sp i multi. W multi gralem u kumpla i sie grało zajefajnie tak samo jak w demomp. Zdaje mi sie, że nie ma nowych map ale nie jestem pewnien bo dużo w FEARmp nie grałem :P. Zajefajnie sie gra i tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie że chodzi wolniej niż demo MP, gram cały czas z frapsem i jest huśtawka framerate'a... :-|

Do tego dochodzi dziwne "rwanie" grafiki, nie wydaje mi się by było spowodowane lagami gdzyż pojawia się niezależnie od pinga czy ilości ludzi na serwerze.

Którą z ostatnich wersji sterów do Radeona byście polecili?

Może jak zainstaluję nowe to się poprawi...

Edytowane przez 100lec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ath napisał(a):

Po co oni darmowa gre zabezpieczaja jakims badziewiem, ktore uniemozliwia mi odpalenie gry ? ;]

Co to jest securom 7 czy co ? Fajnie bede kombinowal roznymi srodkami aby odpalic orginal i to juz nie pierwszy raz. ;]

:blink:

Zapraszam na nocke w F.E.A.R'a (z niedzieli na poniedziałek). Zagramy tylko w swoim gronie i będzie promultiplayerowo :D

Edytowane przez Mike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mike napisał(a):

Zapraszam na nocke w F.E.A.R'a (z niedzieli na poniedziałek). Zagramy tylko w swoim gronie i będzie promultiplayerowo :D

Jestem za :P. fajnie jeszcze by bylo jakby ktoś podał ip dobrego serva z jakims fajnym "contentem" i customowymi mapami.

Może jest jakiś fajny mappack ? jak tak to dajcie linka.

A i jeszcze jedno. Skad można sciagnąć sdk do fear'a ? Z chęcią by go oblookał i sam może coś fajnego zrobił :P

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mike napisał(a):

Niektore zabezpieczenia sie gryza z roznymi rzeczami, np. nie pasuje im zainstalowany virtualny dysk itp. , ale juz sobie z tym poradzilem. ;]

Czy ja nie widze, czy na serio w grze nie ma tego testu wydajnosci, ktory byl w f.e.a.r. ?

Poza tym gra jest milutka, ile to ja spedzilem h przy demku mp. ;]

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ath napisał(a):

Niektore zabezpieczenia sie gryza z roznymi rzeczami, np. nie pasuje im zainstalowany virtualny dysk itp. , ale juz sobie z tym poradzilem. ;]

A wirtualny dysk to w jakim celu :twisted: ?

Edytowane przez Mike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mike napisał(a):

Kurde ja dopiero we Wtorek zmieniam grafę a lubie mieć dużo fps jak gram w MP i dlatego jestem zmuszony grać na średnich <_< (gf6600)

A ja to co ? :P Gram na med/low dx80 shaders i 800x600 ale nie liczac factory to mi ponizej 40 rzadko spada :P więc ujdzie. Grafy teraz nie kupie bo już niedługo g80/r600 :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yuucOm napisał(a):

A ja to co ? :P Gram na med/low dx80 shaders i 800x600 ale nie liczac factory to mi ponizej 40 rzadko spada :P więc ujdzie. Grafy teraz nie kupie bo już niedługo g80/r600 :P.

No ale ja jakoś dziwnie mam. Jak się popatrze na światła jakieś albo jak jestem na otwartej przestrzeni to potrafi na podanych wyżej ustawieniach spaść na ok 20 fps :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maks! napisał(a):

Mike a jaką masz grafikę? wyłącz cienie u mnie skok z 22fps do 54 ;)

Co to za gra bez cieni :) ? Edytowane przez Mike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mike napisał(a):

A wirtualny dysk to w jakim celu :twisted: ?

Akurat nie byla to kwestia virtuala, cos kiedys napieszalem z usluga SR 7.0 i od tej pory jestem zmuszony omijac to zabezpieczenie, bo nie chce mi sie robic specjalnie dla tego formata mojego 2 letniego windowsa, ktory przyzyl juz 3 platformy. ;]

Co do wymagan jak ktos napisal, ja tez mam wrazenie, ze to cale combat chodzi jakos wolniej od dema/full'a f.e.a.r...

Co do lojenia to ja tez moge pograc, ale trzeba serwera z duzym up, bo jak teraz gralem to na 25 kb mojego up juz 4 osoby z ledwoscia graja...

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ath napisał(a):

Co do lojenia to ja tez moge pograc, ale trzeba serwera z duzym up, bo jak teraz gralem to na 25 kb mojego up juz 4 osoby z ledwoscia graja...

Czyli tak jak w kazdym fpp od czasow half-life? => Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to już na poważnie się WKUR#$&!!! :mur:

Wywaliłem dotychczasowe stery, zainstalowałem najnowsze - i to samo!

Co chwilę obraz minimalnie przeskakuje i nie jest to napewno wina lagów, bo gdy zakładam mapę jest dokładnie tak samo.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Kilka minut takiej gry i mam ochotę wyskoczyć przez okno razem z tym zafajdanym komputerkiem.

Framerate utrzymuje się na poziomie 50-70fps, tyle że przy większych wybuchach zwalnia do 30...

Mam R9700pro i Athlona 2500, gralem przedtem w demo MP i wszystko chodziło rewelacyjnie (oraz jak juz wczesniej wspomniałem - szybciej!)

K.. mać, dlaczegoooOOOOOOoooOOoooOoAAAAAAAaaaaaaaa a a a a aaa a a :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie gra nie uruchamia dopuki nie wyalcze dzwieku. (wywala blad eax.dll) Mam nadzieje ze najnowsze stery pomoga.

No i aktualizacja pomogla ^^

Bez definiowania klawiszy kilku nawet zabilem.

No to teraz tylko grac :D

Edytowane przez s0n1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamesein- hmm u mnie działa identycznie jak full, kumpel ma 9200SE chyba nie musze mówić jakąto ma wydajność, mimo tego 640, low detail i gra sie bez problemów ...

a sama gra oczywiście świetna zresztą jak ktoś grał w multi fear wcześneij to wie o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100lec znajdź te same stery co wcześniej u mnie multi chodzi lepiej niz singiel ( i to zeznanie mnie poniekąd obciąża ) bo okazało sie że wymaga mniej ramu: fps powyżej 40 ( zwykle między 50 a więcej ) przy 1024*768 2*AA i tam różnie opcje medium/minimum cienie of, PD on, efekty trzeba wylączyć bo przeszkadzają w kilowaniu :P no chyba że ktoś chce robić za mojego fraga :>

wrażenia: deathmatch to nic sensownego, TD juz coś tam ze soba niesie :] ide testować acha ja używam ostatnich omeg jakie wyszły no i fakt - system ma tydzień ... :D

i oficjalne podziękowania dla Buu za key

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz, wkoncu i mi udalo sie sciagnac gre. Odpalilem, pogralem ze 3 mapki i tez odnosze wrazenie, ze gierka dziala gorzej niz oryginalny FEAR. Co wiecej w niektorych miejscach (opcje) widac pozostalosci po trybie SP ;P

Jesli chodzi o multi to jest calkiem calkiem. Te ciasne korytarze to wkoncu jakas odmiana od wcale nie malych przestrzeni w Q3 ;) Rozwalil mnie tylko gosciu grajacy pod nickiem "twoj_stary", ale coz, dzieciom trzeba czasami rozne grzechy wybaczyc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi