Nightwalker Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, Dzisiaj kupiłem sobie słuchawki 5.1 Creative HQ-2300D, posiadają one wejście S/PDIF, karta jaką posiadam do onboard SiS 7012 jednak posiada wyjście S/PDIF, po podłączeniu słuchawek pod to wyjscie wg schematu, uaktywanieniu wyjscia S/PDIF w programie do karty, ustawieniu w AC3Filter wyjscie S/PDIF i uruchomienie filmu 5.1 w słuchawkach nic nie słychać :( Do karty jest też dołączony zwykły minijack który "pobiera" stereo a dekoder dołączony do słuchawek zamienia go na 5.1, jednak to mnie za bardzo nie interesuje, bo wole przez S/PDIF... Pozdrawiam. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Nightwalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam, Dzisiaj kupiłem sobie słuchawki 5.1 Creative HQ-2300D, posiadają one wejście S/PDIF, karta jaką posiadam do onboard SiS 7012 jednak posiada wyjście S/PDIF, po podłączeniu słuchawek pod to wyjscie wg schematu, uaktywanieniu wyjscia S/PDIF w programie do karty, ustawieniu w AC3Filter wyjscie S/PDIF i uruchomienie filmu 5.1 w słuchawkach nic nie słychać :( Do karty jest też dołączony zwykły minijack który "pobiera" stereo a dekoder dołączony do słuchawek zamienia go na 5.1, jednak to mnie za bardzo nie interesuje, bo wole przez S/PDIF... Pozdrawiam. Jak dla mnie to wogóle wogóle masz wyłączony dźwięk w systemie, albo coś źle skonfigurwane. Jeśli nic kompetnie nie słychać ofc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Na zwykłym Line-out dźwięk jest. Jak połącze telewizor z s/pdif na karcie również gra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...