tsgs2 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 i czy moze ktos jeszcze pomoze mi w wyborze monitorka? :) i gdzie znajde jakies info o AOC TFT1780A+ ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Pracowales z LCD? Ja mam ..... tak pracowalem na LCD skoro nie widzisz smużenia w grach jestes po prostu lekko ślepawy ( zaraz pewnie zwalisz na swój stary CRT ) to że nikt nie pracuje nad CRT to po prostu błąd, bo jest to technologia lepsza - płacą za to wszyscy, zyskują nieliczni czy widać róznicę między ilością kolorów - zapytaj sie grafików a czarnego nie ma nie było i nie bedzie ... gwarancje na wypalone pixele - tia tylko czytaj dokładnie czy przypadkiem nie jest napisane że wymieina ci powyżej 2 :] głupi offtop sie zrobił nie sądzisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 tak pracowalem na LCD skoro nie widzisz smużenia w grach jestes po prostu lekko ślepawy ( zaraz pewnie zwalisz na swój stary CRT ) to że nikt nie pracuje nad CRT to po prostu błąd, bo jest to technologia lepsza - płacą za to wszyscy, zyskują nieliczni czy widać róznicę między ilością kolorów - zapytaj sie grafików a czarnego nie ma nie było i nie bedzie ... gwarancje na wypalone pixele - tia tylko czytaj dokładnie czy przypadkiem nie jest napisane że wymieina ci powyżej 2 :] głupi offtop sie zrobił nie sądzisz ? Wzrok mam idealny, widze znacznie lepiej niz wiekszosc rowiesnikow, do tego jestem w stanie zauwazyc migotanie obrazu CRT przy 75Hz co mnie bardzo denerwuje, szczegolnie podczas pracy, w grach mniej zauwazalne z powodu akcji ale gdy na ekranie nie zmienia sie praktycznie nic(np dodawanie kolejnych literek i cyferek) to migotanie obrazu jet bardzo denerwujace a praca w rozdzielcozsci 1024x768 to nie dla mnie bo juz dawno przyzwyczailem sie so 1280x1024 i jest to dla mnie optymalna rozdzielczosc a kupno dzisiaj czegos sensownego(i nowego bo kupno uzywanego CRT dla mnie jest polsrodkiem) jest bardzo trudne i kosztowne wbrew pozorom. Do tego jezeli chodzi o monitory to zawsze kupuje firmowki(dla siebie) a dzisiaj kupno nowego CRT firmowego jest trudne a LG, TuSonic, Hyundai, Miro czy Philips to nie dla mnie. Jak przesiadalem sie na LCD pewien czas temu to mialem monitor Sony na kineskopie trinitrona i ciesze sie ze przeszedlem na LCD :). Do tego jak kupno monitora to min. 17" nie bede sie meczyl przy 15" a im wiekszy ekran tym dalej nalezy siedziec od niego(jest jakies okreslenie jakas liczba razy ilosc cali). Do tego wydaje mi sie ze patrzysz na monitory w kwestii naszej polskiej rzeczwistosci. Dzisiaj rozdzielczosc natywna LCD to nie jest wcale wada. Moj dziala w 1280x1024 a z ta rozdzielka daja sobie rade dzisiejsze k. graficzne oraz procki z sredniej polki i nawet pozwalaja na wlaczenie dodatkow ala FSAA/AF. I pomijam fakt ze czesc grafikow powoli zaczyna przechodzic na LCD(np. Eizo juz nie produkuje CRT a firma uwazana za jedna z lepszych jezeli chodzi o monitory dla grafikow) to ani ty ani ja nie zajmujemy sie grafika i konia z rzedem temu co rozpozna na ktorym monitorze jest wiecej kolorow a wrecz przeciwnie duza ilosc ludzi przesiadajacch sie z CRT na LCD uwaza ze kolory na LCD sa zywsze, jest lepszy kontrast. I wspominane przezemnie cyfrowe przesylanie obrazu ktore jest dla mnie genialne, zero zabaw z geometria co czasem mnie dobijalo. Zmiana rozdzielczosci i odswiezania w CRT moglo spowodowac(i czasem powodowalo) ze cala geometria walila sie. Obraz przesuwal sie np. w lewo i nalezalo to korygowac w ustawieniach a tutaj nic, obraz zawsze jest idealnie rozlozony na ekranie nie ma problemow z geometria bo kazdemu pixelowi przypisany jest kolor itd. No widzisz ty masz swoje racje a ja mam swoje. Dla mnie jedyna wada LCD to rozdzielczosc natywna bo czasem korzysta sie z miejszych rozdzielczosci ale to nie jest czesto i wcale az tak strasznie obraz sie nie pogarsze. PS No niezly offtop sie zrobil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) No jasne bo LCD ma lampe ktora wytwarza promieniowanie ;) Najpier piszesz glupoty o odswiezaniu w LCD a teraz to. Czy moze kiedys miales stycznosc z LCD? Cos mi sie wydaje ze powtarzasz zaslyszane polprawdy, masz CRT, czytasz artykuly w chipie i myslisz ze wszystko wiesz ;). Gosciu wez cos na uspokojenie, albo wyjdz na spacer. Po drugie pokaz mi jakikolwiek post, w ktorym piszed cos o odswiezaniu. Po trzecie mialem LCD juz 3,5 roki temu, 17 Gatewaya przywiezona ze stanow (ostatnio byly takie na allegro po 699zl, cztery latatemu wygladalo to nieco inaczej). Rok temu zmienilem na FS 19-2. WIec prawdopodobnie mialem LCD wczesniej niz ty uslyszales o tej techologii. Nie chce mi sie odpowiadac na taki napastliwy post, tym bardziej, ze nie wiesz o czym piszesz. Najpierw rzuczasz sie, ze napisalem ze LCD potrafi bardziej promieniowac niz CRT a potem takie cos: A propo to o czym ty piszesz czyli promieniowanie to czesc monitorow LCD ma wieksze promieniowanie ale magnetczne niz monitoryCRT ale za to siedzac przed monitorem CRT dostajemy prosto w twarz promieniowanie od lampy co nie jest zdrowe, szczgolnie dla oczu. Poniwaz nie wiesz, wyjasniam, ze zarowno LCD jak i CRT atakuja oczy tym samy rodzajem promieniowania - elektromagnetycznym. W LCD jest ono nizsze, ale odpowiednio ekranowany CRT wysokiej klasy promieniuje mniej niz niejeden tani LCD, w ktorym oszczedono na oslonach. Jakby LCD byly takie idealne, to wszytskie powinny spelniac ne taka znowu rygorystyczna TCO'03, a tymczasem wiekszosc tanich spelnia tylko TCO'99. A w tym temacie mowa jest o TANIM monitorze, chyba, ze uznajesz 400zl za wyzsza polke. Poza tym za 400zl moze sobie kupic resztki magazynowe sprzed 2 lat (albo i wiecej), gdzie kolor czarny jest pojeciem abstrakcyjnym (co bardzo przeszkadza ogladac filmy). Tyle, daruj sobie odpowiadanie, jak masz robic to w swoim wyjatkowo kiepskim stylu. Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 NIE KUPUJ tego monitora z komputronika!!! nie warto za 400zł dostaniesz DOBRE, używane CRT 21-22 cale szukaj IBM P275, EIZO, DELL P1130 (FD Trinitron), Mitsubishi Diamondtron 2070SB. Te monitory nie są drogie (ale kupuj osobiście najlepiej, coby ogladnać) a reprezentują jakość której długo budżetowe i mainstreamowe LCD nie osiągną. na allegro i firma radioton alwernia. jeśli będziesz miał dosyć mocną grafę, możesz pograć sobie w 2048x1536 przy 85hz będziesz mógł obejrzeć filmy HDTV 1920x1080... jaki lcd Ci to zapewni? dobre pasmo tych monitorów (350>) gwarantuje wysokie częstotliwości odświeżania (np. 100Hz przy 1600x1200) naprawdę warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 NIE KUPUJ tego monitora z komputronika!!! nie warto za 400zł dostaniesz DOBRE, używane CRT 21-22 cale szukaj IBM P275, EIZO, DELL P1130 (FD Trinitron), Mitsubishi Diamondtron 2070SB. Te monitory nie są drogie (ale kupuj osobiście najlepiej, coby ogladnać) a reprezentują jakość której długo budżetowe i mainstreamowe LCD nie osiągną. Ogolnie rzecz biorac zgadzam sie z przedmowca (tanie LCD na TNT nie ma zadnego porownania do dobrego CRT), trzeba tylko uwazac na slowo uzywane... Niektore firmy oferuja poleasingowe, zjechane monitory ze sztucznie podkreconym napieciem na lampie (zeby zachowac jasnosc - kosztem kontrastu). Mozna za to dostac jeszcze nowki Samsunga z kineskopem MagicBright. Sam mialem kiedys Samsunga 755DF i obraz byl naprawde ladny, a te z MB maja bdb paramety odswierzania i poprawiony ontrast (chcoiaz nie wiem, co mogli jeszcze poprawic). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Dokladnie , ponawiam to co pisalem wczesniej , najrozsadniejszym wyborem jest uzywane EIZO (chyba najlepsze crtki 1600x1200 92hz!) albo samsung z plaskim kineskopem. IMO jedyna przewaga lcd jest to ze wydzielaja mneij ciepla i sa mneijsze , ale jesli mamy rozsadnych wymiarow biurko to tylko i wylacznie CRT ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Gosciu wez cos na uspokojenie, albo wyjdz na spacer. Po drugie pokaz mi jakikolwiek post, w ktorym piszed cos o odswiezaniu. Po trzecie mialem LCD juz 3,5 roki temu, 17 Gatewaya przywiezona ze stanow (ostatnio byly takie na allegro po 699zl, cztery latatemu wygladalo to nieco inaczej). Rok temu zmienilem na FS 19-2. WIec prawdopodobnie mialem LCD wczesniej niz ty uslyszales o tej techologii. Nie chce mi sie odpowiadac na taki napastliwy post, tym bardziej, ze nie wiesz o czym piszesz. Najpierw rzuczasz sie, ze napisalem ze LCD potrafi bardziej promieniowac niz CRT a potem takie cos: Poniwaz nie wiesz, wyjasniam, ze zarowno LCD jak i CRT atakuja oczy tym samy rodzajem promieniowania - elektromagnetycznym. W LCD jest ono nizsze, ale odpowiednio ekranowany CRT wysokiej klasy promieniuje mniej niz niejeden tani LCD, w ktorym oszczedono na oslonach. Jakby LCD byly takie idealne, to wszytskie powinny spelniac ne taka znowu rygorystyczna TCO'03, a tymczasem wiekszosc tanich spelnia tylko TCO'99. A w tym temacie mowa jest o TANIM monitorze, chyba, ze uznajesz 400zl za wyzsza polke. Poza tym za 400zl moze sobie kupic resztki magazynowe sprzed 2 lat (albo i wiecej), gdzie kolor czarny jest pojeciem abstrakcyjnym (co bardzo przeszkadza ogladac filmy). Tyle, daruj sobie odpowiadanie, jak masz robic to w swoim wyjatkowo kiepskim stylu. Duza czesc LCD wspiera juz TCO'03 ;) Do tego CRT wysokiej klasy nie kupisz za 400zl. za 400zl. to mozna conajwyzej kupic tanioche od Hyundai ktora nie jest w stanie dzialac z 100Hz w 1024x768 a co dopiero w wyzszych rodzielczosciach. A kupno uzywanego CRT ktory przepracowal juz kilkatysiecy h to nie dla mnie, CRT ma to do siebie ze z wiekiem obraz pogarsza sie i kiedys obraz mogl wygladac bardzo ladnie, dzisiaj jest juz sredni a jutro bedzie beznadziejny. Wiec moze napiszesz mi gdzie moge kupic nowego CRT dla ulatwienia z rozdzielczoscia 1280x1024@85Hz bo 75Hz to w przypadku CRT dla mnie za malo. Pracuje przy kompie dziennie pare h i nie mam ochoty pod koniec pracy czuc dyskomfort spowodowany zmeczeniem oczu. Do tego nie czytales chyba mojego posta do konca gdzie wspomnialem ze za 400zl to nie oplaca sie kupowac LCD. Co do odswiezania to sorry pomylilem cie z Shenlong. Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez Loolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 A co myślicie o tym: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+17+SM795DF+G :?:Napewno lepszy niż ten LG. Ogólnie lg to chyba jedne z najgorszych monitorów więc nie kupuj. Kolesie co mają lg dopiero schodzą na ziemie jak zobaczą jakie ma kolory i jak świeci porządny monitorek obok nich :) Ja bym ci proponował jakiś używany z allegro ( iiyama ) osobiście mam hm703ut a i wymiata monitorek. Np http://www.allegro.pl/item119353522_iiyama...tor_swiata.html http://www.allegro.pl/item119459789_19_iiy...l_promocja.html http://www.allegro.pl/item120723065_iiyama...tor_swiata.html http://www.allegro.pl/item120809085_plaski...kazja_gwar.html http://www.allegro.pl/item118909234_iiyama...an_monitor.html http://www.allegro.pl/item118934704_iiyama...5_przecena.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 co do dyskomfortu... Kupilem Mitsubishi DiamondPro 2070SB 22 cale, za 399pln razem z wysyłką, monitor zewnętrznie jak nowy,stan idealny, wewnątrz - przepracowane ma 5500h, Nie oceniłbym go jako mocno zużyty... wszystko chodzi pięknie, jasność mam na 30%, kontrast ok, dodatkowo monek ma 2 tryby SuperBright, które extra rozjaśniają obraz, używam ich tylko do gier i filmow.. co do wygody i ergonomii... Pracuje w 1600x1200 przy 100hz i powiem krótko - jest więcej niż dobrze... jak odpalam coś wymagającego w 3D to zjezdzam z rozdziałką do 1024 i daję 150Hz...Obraz stabilny jak skała i ostry jak żyleta. Nie wspomnę o ustawianiu wszystkich 40 czy 50 parametrów monitora wprost z poziomu windows (specjalny sterownik) Ten monitor to obok pewnego modelu Sony uznawany był za najlepszy do DTP i grafiki na świecie swego czasu.. inna sprawa że swoje wymiary ma - no ale jak się ma duże biurko to... Tak jak powiedziano - polecam kupować osobiście lub od sprawdzonych sprzedawców - do 400pln na pewno znajdziesz coś, z czego będziesz zadowolony. Pamiętaj że za tą kasę jesli kupisz LCD to będzie paściarski a nowe monitory CRT raz że małe rozmiarowo (17moze max 19) nie oferują tej jakości co modele klasy 21-22 już nie produkowane, tak tak high end CRT już nie produkują (mitsu - od 2 lat sony chyba tez od 2 lat) to co obecnie jeszcze robią to już nie jest to samo... Dlatego lepiej kupić używany DOBRY CRT niż nawet nowy ale kiepski pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Wiec moze napiszesz mi gdzie moge kupic nowego CRT dla ulatwienia z rozdzielczoscia 1280x1024@85Hz bo 75Hz to w przypadku CRT dla mnie za malo. Pracuje przy kompie dziennie pare h i nie mam http://ssl.allegro.pl/item118675807_nowy_1...mcy_gw_fv_.html Nowy, oryginalnie zapakowany, nigdy nieużywany monitor 19" SAMSUNG SYNCMASTER 957 MB. Parametry : Wielkość plamki: 0.20 mm, Max rozdzielczość: 1920 x 1440, Odchylanie poziome: 30 - 96 kHz, Odchylanie pionowe: 50 - 160 Hz, Typ kineskopu: DynaFlat, OSD: Tak, Spełniane normy: UL, CSA, TUV, CB, NEMKO, Korea EK, CCIB, PSB, NOM, GOST, CDRH, IRAM, EMC - FCC, CE, VCCI, C-tick, BSMI, Mic, ICES, TUV GS,MPR II,TCO'03 Wymiary: 440 x 460 x 461 mm, Waga: 21 kg, Pobór mocy: 91 W. Faktura VAT, gwarancja 36miesiecy. Wystarczylo uzyc szukajki na allegro. Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) http://ssl.allegro.pl/item118675807_nowy_1...mcy_gw_fv_.html Nowy, oryginalnie zapakowany, nigdy nieużywany monitor 19" SAMSUNG SYNCMASTER 957 MB. Parametry : Wielkość plamki: 0.20 mm, Max rozdzielczość: 1920 x 1440, Odchylanie poziome: 30 - 96 kHz, Odchylanie pionowe: 50 - 160 Hz, Typ kineskopu: DynaFlat, OSD: Tak, Spełniane normy: UL, CSA, TUV, CB, NEMKO, Korea EK, CCIB, PSB, NOM, GOST, CDRH, IRAM, EMC - FCC, CE, VCCI, C-tick, BSMI, Mic, ICES, TUV GS,MPR II,TCO'03 Wymiary: 440 x 460 x 461 mm, Waga: 21 kg, Pobór mocy: 91 W. Faktura VAT, gwarancja 36miesiecy. Wystarczylo uzyc szukajki na allegro. "Max rozdzielczość przy 85 Hz: 1024 x 768" To ja podziekuje. Praca z 19" monitorem to rozdzielczosc min. 1280x1024 mniejsze sa bardzo niewygodne w pracy. A w tej rozdzielczosci to pewnie monitor ma 75Hz. Wiec jak dla mnie to za malo, 75Hz to calkowite minimum odswiezania przy CRT a i tak dla mnie minimum to 85Hz a najlepiej jakby bylo 100Hz. Pobor 91W(niezly grzejnik), moj LCD pobiera polowe tego :) co przy pracy dziennie ~8h daje duze oszczednosci :) Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez Loolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Jeżeli jesteś zainteresowany (pisałem już na PRV ale nie odpisałeś) Chce sprzedać taki monitor: http://www.tomshardware.pl/display/20020319/crt-12.html Swego czasu najlepsza 19 na rynku. Wybierałem ją kilka miesięcy. Wybrałem ją z 5 które testowałem. Ten był najlepszy. Jak poszukam to nawet gwarancje znajde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 "Max rozdzielczość przy 85 Hz: 1024 x 768" To ja podziekuje. Praca z 19" monitorem to rozdzielczosc min. 1280x1024 mniejsze sa bardzo niewygodne w pracy. A w tej rozdzielczosci to pewnie monitor ma 75Hz. Wiec jak dla mnie to za malo, 75Hz to calkowite minimum odswiezania przy CRT a i tak dla mnie minimum to 85Hz a najlepiej jakby bylo 100Hz. Specjalnie wycialem ten kawalek, bo nie wiem skad sprzedawca ma takie informacje (pewnie karta mu na wiecej nie pozwolila). Przeciez juz moj stary 755df mial 100hz przy 1024*768, a to jest nie dosc, ze nowsza generacja, to jeszcze inna klasa. Poza tym skoro monitor moze wysietlic 1600*1200@75Hz to na pewo da rade 1280*1024 w 85 (jak nie stu). Pobor 91W(niezly grzejnik), moj LCD pobiera polowe tego :) co przy pracy dziennie ~8h daje duze oszczednosci :) Ile oszczedzasz? Dwa zlote na miesiac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 To co tu niektórzy piszą w pale się nie mieści. Słyszę tu o komfortowej pracy na LCD 15 cali. Człowieku, puknij się w głowę :mur: :mur: :mur: Kumpel ma taki monitor i praca na nim, to jedna wielka katorga !!!!!!! Tu nie ma co się zastanawiać. Za te pieniądze można dziś kupić bardzo dobry monitor CRT. Szukałbym modeli opartych o kineskop TrinitronFD. Monitory na tym kineskopie, to dawny hiend. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 To co tu niektórzy piszą w pale się nie mieści. Słyszę tu o komfortowej pracy na LCD 15 cali. Człowieku, puknij się w głowę :mur: :mur: :mur: Kumpel ma taki monitor i praca na nim, to jedna wielka katorga !!!!!!! Tu nie ma co się zastanawiać. Za te pieniądze można dziś kupić bardzo dobry monitor CRT. Szukałbym modeli opartych o kineskop TrinitronFD. Monitory na tym kineskopie, to dawny hiend. To prawda Trinitrony sa najlepsze sam dopiero co kupilem eizo 21'' na tym kineskopie, nie nalezy jednak zapominac ze te kineskopy posiadaja dwa paski (0,1mm) na dolei gorze monitora, sa one prawie nei widoczne a z czasem sie do nich przywyczaja i mozg przestaje je widziec, aczykolwiek tam sa i niektore osoby draznia. Nie da sie jednak uzyskac takiej jakosci obeazu na zadnym innym kineskopie wiec uwazam ze te odbicia drucikow podtrzymujacych matryce to bardzo mala wada w porownianiu do zalet takich jak niesamowite odwzorowywanie kolorw, gleboka czern, perfekcyjna gemoetria czy co najlepsze chyba 1600x1200 @ 92Hz ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 VeganJustice ile dales za tego Eizo ? Sam musze powoli przejsc z Eizo F520 na cos większego przymierzam sie do 19 .. to byłby juz 3 monit tej firmy.. Mysle na T965 ale 21 cali to krowa a miejca mam mało.. ale wiem co te monitory potrafia po powtórnym zestojeniu elektroniki..która i tak niewiele się rozjeżdza po kilku latach pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly16 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Kupilem eizo t965 od TEGO goscia. W tej chwili chyba nie ma tego modelu w sprzedazy. Monitor ma przepracowane mniej niz 2000 godzin. Nie zamienie go na nic innego. Troche kosztowal 1100zl ale to hi-end crt. Do grafiki super, tak samo do gier. Jedyna wada to duzy pobor pradu chyba 160W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Mówicie Trinitron.. ale kineskop High Brightness DiamondTron ma wszystkie zalety trinitrona i zadnej z jego wad ;> Diamondtron U²-CRT, wysoki kontrast, dynamiczne,podwójneogniskowanie wiązki, warstwa antystatyczna iantyodblaskowa(ARASC)..... 1920 x 1440 / max. 86 Hz 1600 x 1280 / max. 97 Hz 1600 x 1200 / max. 104 Hz 1480 x 1024 / max. 122 Hz 1280 x 1024 / max. 122 Hz 1024 x 768 / max. 162 Hz 800 x 600 / max. 200 Hz Kurcze jak pomyśle ile dałem za to kasy i za ile MOŻE to sprzedam.... Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Mówicie Trinitron.. ale kineskop High Brightness DiamondTron ma wszystkie zalety trinitrona i zadnej z jego wad ;> Diamondtron U²-CRT, wysoki kontrast, dynamiczne,podwójneogniskowanie wiązki, warstwa antystatyczna iantyodblaskowa(ARASC)..... 1920 x 1440 / max. 86 Hz 1600 x 1280 / max. 97 Hz 1600 x 1200 / max. 104 Hz 1480 x 1024 / max. 122 Hz 1280 x 1024 / max. 122 Hz 1024 x 768 / max. 162 Hz 800 x 600 / max. 200 Hz Kurcze jak pomyśle ile dałem za to kasy i za ile MOŻE to sprzedam.... no ma wade wlasnie , diamondtrony maja tez te linie , ale to chyba jedyna wada kineskopow szczelinowych , a za EIZO t960 dalem 379zl + przesylka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...