LuKe Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam , mam taki nietypowy, dziwny problem, gdyz na niektorych filmach divix zamiast prostych lini poziomych np. na oknach, barierkach, dzidach, kantach itp. porostu mi one dyndaja , cos jak w grach jesli sie nie wlaczy ANTI-ALASING i ANISOTROPOIC FILTERING, ale wlaczam to w karcie graficznej i nadal te poziome linie nie staja w miejscu ino lataja po ekranie, denerwuje to zdeka... jest na to jakies rozwiazanie czy poprostu tak jest beznadziejnie skompresowany film??? sory ze w tym dziale ale nie wiem gdzie go mialem umiescic wiec pisze tu, jesli cos, to niech ktos przeniesie temat do odpowiedniego dzialu, jesli taki jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lavos Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Mysle ze to efekt mory (drzenie obrazu w miejscach o gestym przeplocie linii). Poszukaj w opcjach monitora czy nie ma czegos takiego jak MOIRE, a jak jest to daj po 0 poziomo i pionowo, albo wg wlasnych preferencjii (ja w swoim lg 775ft mam taka opcje, ale nie redukuje ona calkowicie tego efektu, jedynie zmniejsza, a i to nie w kazdym rejonie obrazu rownomiernie), do tego poszukaj PURITY - opcje odpowiadajaca za balans kolorow (u mnie sie to tak nazywa) i daj tyle zeby po obu stronach obrazu bylo w miare 'jednakowo'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 nie to jednak chodzilo o kodeki w ffshow czabylo odpowienio ustawis PRZEPLOT :) problem rozwiazany... mam takie pytanko jeszcze nie na temat, otoz dlaczego jak zmieniam ikonke od MOJ KOMPUTER i KOSZ to po resecie ustawia sie standardowa ikona?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...