Skocz do zawartości
LuKe

Brak Poziomych Prostych Lini Na Filmach Divix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam taki nietypowy, dziwny problem, gdyz na niektorych filmach divix zamiast prostych lini poziomych np. na oknach, barierkach, dzidach, kantach itp. porostu mi one dyndaja , cos jak w grach jesli sie nie wlaczy ANTI-ALASING i ANISOTROPOIC FILTERING, ale wlaczam to w karcie graficznej i nadal te poziome linie nie staja w miejscu ino lataja po ekranie, denerwuje to zdeka...

jest na to jakies rozwiazanie czy poprostu tak jest beznadziejnie skompresowany film???

sory ze w tym dziale ale nie wiem gdzie go mialem umiescic wiec pisze tu, jesli cos, to niech ktos przeniesie temat do odpowiedniego dzialu, jesli taki jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze to efekt mory (drzenie obrazu w miejscach o gestym przeplocie linii). Poszukaj w opcjach monitora czy nie ma czegos takiego jak MOIRE, a jak jest to daj po 0 poziomo i pionowo, albo wg wlasnych preferencjii (ja w swoim lg 775ft mam taka opcje, ale nie redukuje ona calkowicie tego efektu, jedynie zmniejsza, a i to nie w kazdym rejonie obrazu rownomiernie), do tego poszukaj PURITY - opcje odpowiadajaca za balans kolorow (u mnie sie to tak nazywa) i daj tyle zeby po obu stronach obrazu bylo w miare 'jednakowo'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie to jednak chodzilo o kodeki w ffshow czabylo odpowienio ustawis PRZEPLOT :)

problem rozwiazany...

mam takie pytanko jeszcze nie na temat, otoz dlaczego jak zmieniam ikonke od MOJ KOMPUTER i KOSZ to po resecie ustawia sie standardowa ikona??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi