Skocz do zawartości
xxxqqqccc

Chłodzenie Wodne Pod Core 2 Extreme

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukam dobrego chłodzenia wodnego pod extreme overclocking core 2 extreme, cena może być w granicach 600zł. Wytypowałem 3 opcje:

1. Thermaltake Symphony link

2. Thermaltake Bigwater 754 link

3. Składać...

Jeśli miałbym składać to skomponowałem 2 zestawy:

1.

Pompa: Hydor Seltz L-20 II link (100zł)

Chłodnica: BlackWater Advanced 123 link (240zł)

Blok CPU: Spider PX link (110zł)

Wentylatory: 3x Akasa Amber link (135zł)

Węże: No-name 1m 10/12mm + choinki(10zł)

=595zł

Co byście z tego wybrali? a może coś z poza listy...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie gotowych zestawów jest bez sensu. Płacisz więcej a dostajesz zestaw który będzie mniej wydajny.

Ja bym ci proponował zestaw:

Pompa: CoolRiver z RealityNet

Chłodnica: Cooltek Maxi...

Blok CPU: Możesz poczekać na następce f2s który miał się pokazać po zjeździe albo kupić coś z HomeMade'ów od Kyńka albo Misia15go

Wentylatory: Dużo lepszy stosunek wydajność/głośność mają Fandery gdyż nie słychać w nich łożysk

Węże: 1 metr chyba nie wystarczy, Możesz parę groszy drożej kupić Innovateki i kroćce SK8/10 ale to tylko kwestia kosmetyczna

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

składaj samemu- bloczek misia cube 2 ultra le, chłodnica cooltek podwójny lub potrójny zależnie od miejsca i kasy(są wydajniejsze od wszelkich klonów jak i orginału bi :D), hydorek mozę byc, ambery też..

Całość wyjdzie drozej ale pewnie bdzie też apre stopni mniej. to tego pasta na bazie płynego metalu i mozna conora kręcic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi