Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 słyszal ktos cos o tym??? http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...-titan-150.html podobno moze slodzic wode do max. 10*..prosze tylko o opinie odnosnie wydajnosci i ewentualnych przypadkow pojawiania sie wilgoci na wezach bo cena wiadomo ze NIEFAJNA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Poszukaj na forum hasla FWC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 szukalem, ale konkretnie o Titanie nic nie znalazlem...ogolniki juz znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) słyszal ktos cos o tym??? http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...-titan-150.html podobno moze slodzic wode do max. 10*..prosze tylko o opinie odnosnie wydajnosci i ewentualnych przypadkow pojawiania sie wilgoci na wezach bo cena wiadomo ze NIEFAJNA :) Chce ci sie na to tyle kasy wywalac ? lepiej spytaj polskich budowniczych fwc ;) napewno będzie taniej i wydajniej a jakoś wykonania będzie bez zastrzeżeń . Edit: ten topic chyba powinien byc tu :) . Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 powiem tak...akurat nie musialbym placic az tak NIEFAJNEJ ceny ;) zatem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Za 350 Euro można mieć piękne i wydajne FC! Niedawno przecież piotres zrobił na zamówienie super FC w pięknej obudowie za 330 Euro. Napisz lepiej ile by Cie to kosztowało, bo może lepiej zainwestować w FC/FWC? Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 powiedzmy połowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 powiedzmy połowe Najlepiej spytaj piotresa co za taką kwote może ci zrobic :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 no tak tyle ze piotres robi chyba FC na proca, a ja chialbym jednoczesnie chlodzic CPU, GPU i NB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 no tak tyle ze piotres robi chyba FC na proca, a ja chialbym jednoczesnie chlodzic CPU, GPU i NB... wfc (chlodziarke do wody) tez tobie zrobi na zamowienie, i bedziesz chlodzil wszystko co chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 wfc (chlodziarke do wody) tez tobie zrobi na zamowienie, i bedziesz chlodzil wszystko co chcesz Nowłaśnie :) więc ja bym raczej radził udać sie do polskich konstruktorów . 1. Taniej 2. W Polsce :) 3. Servis :D 4. Jak ci sie znudzi zawsze możesz przbudować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) juz zarzucilem PM do piotresa...zobaczymy, ale jestem dobrej mysli. Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Martin_Ez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ale plastik... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ze co :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ale plastik... :-| ze co :huh: Stawiam że chodziło mu o to że obudowa jest z plastiku :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 no ta... z tandetnie wyglądającego, bazarowego połyskującego plastiku... od razu mi sie z tracerem kojarzy :P eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) I to tracer na "t" i titan na "t" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Edit. Ale z zewnątrz oceniac niemożna :) zależy jak to działa . Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) jesli bym sie zdecydowal to i tak zamknieta bylaby w szafce (duzo ladniejszej i nie z plastkiu ;) ale mam nadzieje, ze to tego nie dojdzie i piotres sie odezwie i ubijemy interes... a plastik dziala tak => http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=202632 Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Martin_Ez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) jesli bym sie zdecydowal to i tak zamknieta bylaby w szafce (duzo ladniejszej i nie z plastkiu ;) ale mam nadzieje, ze to tego nie dojdzie i piotres sie odezwie i ubijemy interes... a plastik dziala tak => http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=202632 on tobie pewnie odpowie dopiero wiczorem, teraz pracuje nad agregatami z takimi wynikami to szkoda zachodu i zakup wogole nie oplacalny Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 wiem wiem...oficjalna cena jest smieszna...ale teraz licze juz tylno na piotresa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 wiem wiem...oficjalna cena jest smieszna...ale teraz licze juz tylno na piotresa :) I napewno sie nieprzeliczysz :) :D . A wydajnoś będzie lepsza i to owiele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 jesli chodzi o wydajnosc to nie zalezy mi na jakis minusowych temperaturach a jedynie na przyzwoitych (jak na X2 oczywiscie).nie chce mi sie bawic w jakies uszczelnianie kompa przez skraplaniem itp. itd. jak temperatura wody bedzie na poziomie 10-15* to bede zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Jeśli zależy ci na takich 10*C-15*C, to faktycznie można tanio chłodziarkę złożyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 no to pieknie!!! czekam na Mistrza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 no to pieknie!!! czekam na Mistrza :wink: No widzisz ;) warto jest polega na Polskich fachowcach ;) 100% zadowolenia tanio ciocho wydajnie :rolleyes: (oczywiście w pozytywnym tego znaczeniu :D) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 piotres, where are you???? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Nie chce nic mówic, a jeszcze bardziej foworyzowac, ale czcicie Piotresa jakby byl tutaj jedyny (mam wrazenie, ze rożami byście go obrzucili przy okazji). Zapoiminacie o paru innych builderach, jak Muciek, Kszonek, Hinco, Kwazor, ktorzy takze mogliby pokazac, jakby ten chiller zrobili, i nie odbiegalby duzo od roboty Piotresa. Piotres napewno nie narzeka na brak zamowien, jeden tani chiller nie robi mu roznicy, a jestem tego pewien, ze chcialby, aby jego kumple po fachu takze sie wykazali. Jesli nie mam racji, to poprostu zignorujcie moj post. Pozdrowiam, LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie chce nic mówic, a jeszcze bardziej foworyzowac, ale czcicie Piotresa jakby byl tutaj jedyny (mam wrazenie, ze rożami byście go obrzucili przy okazji). Zapoiminacie o paru innych builderach, jak Muciek, Kszonek, Hinco, Kwazor, ktorzy takze mogliby pokazac, jakby ten chiller zrobili, i nie odbiegalby duzo od roboty Piotresa. Piotres napewno nie narzeka na brak zamowien, jeden tani chiller nie robi mu roznicy, a jestem tego pewien, ze chcialby, aby jego kumple po fachu takze sie wykazali. Jesli nie mam racji, to poprostu zignorujcie moj post. Pozdrowiam, LukeXE Nie no tak źle nie jest żeby odrazu czcic piotresa :) . Tylko go zaproponowałem ;) , broń boże niechce mówci że nikogo niema równie dobrego ;) . :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Edit. Mój 1post ;) "lepiej spytaj polskich budowniczych fwc icon_wink2.gif napewno będzie taniej i wydajniej a jakoś wykonania będzie bez zastrzeżeń ." (tak dla jasnośi :rolleyes: ) Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Luke, calm down, pewnie akurat teraz chlopaki mnie pamietaja, bo pokazalem niedawo 2 FC na tym forum ... :D Te "cudenko"z alphacoola to chlodziarka ktora chlodzi wode peltierem ... :-| tak jak w samochodowych lodowkach na 12V . Ja bym raczej tego nie chcial za wiecej jak 300 zl :lol: , dla mnie jak cos schlodzic to tylko freonem (no dobra, ew. Suchy lod czy Ln2 :lol: ) :wink: . Juz napisalem Martinowi na PW, pomysle nad jego potrzebami i odpisze mu jutro :) . narazie piotres Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Te "cudenko"z alphacoola to chlodziarka ktora chlodzi wode peltierem ... :-| tak jak w samochodowych lodowkach na 12V . Ja bym raczej tego nie chcial za wiecej jak 300 zl :lol: , dla mnie jak cos schlodzic to tylko freonem (no dobra, ew. Suchy lod czy Ln2 :lol: ) :wink: .Nie żebym się czepiał, ale na stronie z opisem chillera Titan 150, której link podał Martin_Ez jest napisane: the Titanim line uses the environmental friendly cooling gas R 134 A [...] Power Compressor 1/8hp Tak więc chyba miałeś na myśli jakąś inną chłodziarkę ;). Nie zmienia to faktu że bardziej opłaca się zakupić chiller u rodzimego budowniczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...