Skocz do zawartości
Martin_Ez

Titan 150

Rekomendowane odpowiedzi

słyszal ktos cos o tym???

http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...-titan-150.html

podobno moze slodzic wode do max. 10*..prosze tylko o opinie odnosnie wydajnosci i ewentualnych przypadkow pojawiania sie wilgoci na wezach bo cena wiadomo ze NIEFAJNA :)

Chce ci sie na to tyle kasy wywalac ? lepiej spytaj polskich budowniczych fwc ;) napewno będzie taniej i wydajniej a jakoś wykonania będzie bez zastrzeżeń .

Edit: ten topic chyba powinien byc tu :) .

Edytowane przez bryce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 350 Euro można mieć piękne i wydajne FC! Niedawno przecież piotres zrobił na zamówienie super FC w pięknej obudowie za 330 Euro.

Napisz lepiej ile by Cie to kosztowało, bo może lepiej zainwestować w FC/FWC?

Edytowane przez Puma[JFK]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wfc (chlodziarke do wody) tez tobie zrobi na zamowienie, i bedziesz chlodzil wszystko co chcesz

Nowłaśnie :) więc ja bym raczej radził udać sie do polskich konstruktorów .

1. Taniej

2. W Polsce :)

3. Servis :D

4. Jak ci sie znudzi zawsze możesz przbudować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli bym sie zdecydowal to i tak zamknieta bylaby w szafce (duzo ladniejszej i nie z plastkiu ;) ale mam nadzieje, ze to tego nie dojdzie i piotres sie odezwie i ubijemy interes...

a plastik dziala tak => http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=202632

Edytowane przez Martin_Ez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli bym sie zdecydowal to i tak zamknieta bylaby w szafce (duzo ladniejszej i nie z plastkiu ;) ale mam nadzieje, ze to tego nie dojdzie i piotres sie odezwie i ubijemy interes...

a plastik dziala tak => http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=202632

on tobie pewnie odpowie dopiero wiczorem, teraz pracuje nad agregatami

z takimi wynikami to szkoda zachodu i zakup wogole nie oplacalny

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o wydajnosc to nie zalezy mi na jakis minusowych temperaturach a jedynie na przyzwoitych (jak na X2 oczywiscie).nie chce mi sie bawic w jakies uszczelnianie kompa przez skraplaniem itp. itd.

jak temperatura wody bedzie na poziomie 10-15* to bede zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce nic mówic, a jeszcze bardziej foworyzowac, ale czcicie Piotresa jakby byl tutaj jedyny (mam wrazenie, ze rożami byście go obrzucili przy okazji).

Zapoiminacie o paru innych builderach, jak Muciek, Kszonek, Hinco, Kwazor, ktorzy takze mogliby pokazac, jakby ten chiller zrobili, i nie odbiegalby duzo od roboty Piotresa. Piotres napewno nie narzeka na brak zamowien, jeden tani chiller nie robi mu roznicy, a jestem tego pewien, ze chcialby, aby jego kumple po fachu takze sie wykazali.

Jesli nie mam racji, to poprostu zignorujcie moj post.

Pozdrowiam, LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce nic mówic, a jeszcze bardziej foworyzowac, ale czcicie Piotresa jakby byl tutaj jedyny (mam wrazenie, ze rożami byście go obrzucili przy okazji).

Zapoiminacie o paru innych builderach, jak Muciek, Kszonek, Hinco, Kwazor, ktorzy takze mogliby pokazac, jakby ten chiller zrobili, i nie odbiegalby duzo od roboty Piotresa. Piotres napewno nie narzeka na brak zamowien, jeden tani chiller nie robi mu roznicy, a jestem tego pewien, ze chcialby, aby jego kumple po fachu takze sie wykazali.

Jesli nie mam racji, to poprostu zignorujcie moj post.

Pozdrowiam, LukeXE

Nie no tak źle nie jest żeby odrazu czcic piotresa :) . Tylko go zaproponowałem ;) , broń boże niechce mówci że nikogo niema równie dobrego ;) .

:mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Edit. Mój 1post ;) "lepiej spytaj polskich budowniczych fwc icon_wink2.gif napewno będzie taniej i wydajniej a jakoś wykonania będzie bez zastrzeżeń ." (tak dla jasnośi :rolleyes: )

Edytowane przez bryce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luke, calm down, pewnie akurat teraz chlopaki mnie pamietaja, bo pokazalem niedawo 2 FC na tym forum ... :D

Te "cudenko"z alphacoola to chlodziarka ktora chlodzi wode peltierem ... :-| tak jak w samochodowych lodowkach na 12V . Ja bym raczej tego nie chcial za wiecej jak 300 zl :lol: , dla mnie jak cos schlodzic to tylko freonem (no dobra, ew. Suchy lod czy Ln2 :lol: ) :wink: .

Juz napisalem Martinowi na PW, pomysle nad jego potrzebami i odpisze mu jutro :) .

narazie

piotres

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te "cudenko"z alphacoola to chlodziarka ktora chlodzi wode peltierem ... :-| tak jak w samochodowych lodowkach na 12V . Ja bym raczej tego nie chcial za wiecej jak 300 zl :lol: , dla mnie jak cos schlodzic to tylko freonem (no dobra, ew. Suchy lod czy Ln2 :lol: ) :wink: .

Nie żebym się czepiał, ale na stronie z opisem chillera Titan 150, której link podał Martin_Ez jest napisane:

the Titanim line uses the environmental friendly cooling gas R 134 A

[...]

Power Compressor 1/8hp

Tak więc chyba miałeś na myśli jakąś inną chłodziarkę ;).

Nie zmienia to faktu że bardziej opłaca się zakupić chiller u rodzimego budowniczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi