kasiaczek11 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Czesc. Dostalam kompa po bracie. Celeron D 2.66, 512 mb ram i dysk 60GB. Wczesniej mialam jakiegos starego P3 500mhz i win 98SE. Jakiego windowsa zainstalowac na tym kompie ? Zalezy mi na stabilnosci, szybkosci i bezpieczenstwie. Kompa uzywam do przegladania www, ogladania filmow, sluchania muzyki, komunikacji oraz office / photoshop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Windows XP Professional Service Pack 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 obojetnie , z XP jest wiecej optymalizowania ale za to nowszy system 2k jest milusi i zjada na poczatku mneij ramu obojetne tak naprawde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Każdy Windows do tego pasuje, nawet 98 SE. Musisz sobie odpowiedziec, czy potrzebujesz jakichs wyszukanych opcji, ktorych we wcześniejszych wersjach Windowsa nie bylo i to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zalezy mi na stabilnosci, szybkosci i bezpieczenstwie W takim wypadku tylko 2000+SP4+Zbiorca aktualizacja zabezpieczen lub XP +SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiaczek11 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Windows 2000 + SP4 + Zbiorcza akutalizacja zabezpieczeń + Firefox + Thinderbind + AntiVir PersonalEdition + Ad-Aware / Spybot powinno wystarczyć ? Odwiedzam tylko kilka bezpiecznych stronek, żadnych torrentów, cracków, seriali i innych śmieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Jak najbardziej WindowsXP SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 zdecydowanie 2k pro +sp4 bo jest szybszy od XP a bezpieczeństwem i stabilnością mu nie ustępuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Windows 2k jest szybszy i ma mniej niepotrzebnych bajerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamesein Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zdecydowanie Windows 2000. Miałem ten sam problem. Posiedziałem tydzien na XP i tydzien na 2000. Pozostałem przy 2000 dlatego, ze jest szybszy i stabilniejszy. AntiVir PE + Ad-Aware + Firefox zdecydowanie wystarczy. Trzeba pamietac, ze nawet nalpeszy antyvir nie pomoze na nie umiejetne przeglodanie zasobow iternetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Wystarczy do 2k+SP4, Outpost + avast pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamesein Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Tak. Tylko rozwaznie przegladaj zasoby sieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 W sumie jak sie siec przeglada to wystarczy tylko firewall i firefox/opera i troszke oleju w glowie i nie ma robakow ja tak dzialam juz od roku i jest git. A win 2k szybszy i lzejszy od xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ja juz od 3 lat uzywam 2k pełna stabilnosc i prostota, czyli to co lubie najbardziej. A w miedzyczasie miałem XP (1 tydzien) ale nie przypadł mi do gustu. Aktualnie zmieniam OS na Linux'a (CentOS 4.3). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) No ja też już mam dość XP poza tym mam narazie 256 ramu chwilowo i wiecie jak to chodzi ? Tylko ja mam pewien problem z zainstalowaniem 2k otóż przy oknie widoku partycji... nie widzi mi 3 z nich, mój dysk 160 GB wiem że 2in 2k dopiero z SP4 obsługuje dyski o pojemności wiekszej niż 120 GB i ja taką mam wersje tylko nei umiem tego problemu wyeliminować czy to może być spowodowane skopanymi partycjami (tak przypuszczam że mam skopane, lecz nie jestem do końca peewnien) poradźcie coś sorry za zbiegnięcie z tematu ale zależy mi na tym WIN bo mój komp muli za bardzo szczególnie gdy mam włączonego Photoshopa i muła to jest już klapa acha i do tego FireFox plus jakieś programki winamp etc Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez evo4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Kolejne wskazanie na W2K +SP4 -> myślę że wystarczającą rekomendacją będzie czas mojej instalacji systemu -> 06.03.2002r. !!! - i działa do dziś - oczywiście Avira AntiVir® PersonalEdition Classic + Sygate Personal Firewall 5.6 (z własnymi ustawieniami) + Ad-Aware SE Personal + RegCleaner i trochę oleju w głowie !!! Pozdr. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Windows 2000 + SP4 + Zbiorcza akutalizacja zabezpieczeń + Firefox + Thinderbind + AntiVir PersonalEdition + Ad-Aware / Spybot powinno wystarczyć ?Oczywiście, jak najbardziej. Generalnie odniosłem wrażenie, jak bym swój konfig czytał. Róznica polega na tym, że mam Firefoxa no i XP, ale ten ostatni zostanie (może jeszcze na weekendzie) zastąpiony właśnie przez 2000 SP4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rendess Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Windows XP to pożeracz zasobów i ser szwajcarski w jednym. Miałem ten sam dylemat. Na XP posiedziałem kilka dni i zmieniłem na: Windows 2000 Pro Service Pack 4 WinSPatcher 2000 v1.4 .NET Framework 2.0 AntiVir PersonalEdition Classic Spybot Search & Destroy 1.4 Ad-aware SE Personal 1.06 O&O Defrag 2000 Freeware Komp śmiga, aż miło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 przez kilka lat uzywalem xp , teraz czas na zmiany , z nudow z nerowo bo tzreba odchudzac ( jakos nigdy nei mialem czasu na odchudzanie plyty ;-) , a pozniej bylo za pozno ) no wiec przesiadlem sie na 2k sp4 powiem jedno jest bardzo milusio ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A ja "zajeździłem" prawie na śmierć w2k+sp4. Czas najwyższy potestować w2k3+sp1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Windows XP Professional + SP2 + Outpost + NOD32 + Firefox. Wyłącz niepotrzebne bajery XP'ka i masz szybko,stabilnie i przyjemnie. DO wszystkich co mówią, że XP zamula system: TAK TRUDNO GO ODCHUDZIĆ ? Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (..)TAK TRUDNO GO ODCHUDZIĆ ?A teraz sobie wyobraź, jak śmiga odchudzony 2000 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ja nie odchudzałem swojego XP'ka baardzo, i mam 512MB ram i wszystko śmiga ;) Wyłączyłem co niepotrzebne, śmieci wywaliłem. PRzedewszystkim moge chwalić XP za stabilność pracy. Wielki PLUS. Win 98 SE używałem kiedyś, był o wiele bardziej niestabilny, Bill Gates odrobił lekcje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Co ty możesz wiedzieć o stabilności - chyba nie czytałeś mojego posta : czas mojej instalacji systemu -> 06.03.2002r. !!! - i działa do dziś Chyba wtedy jeszcze o XP nikt nie słyszał ! A że XP stabilniejszy jest od W98 - to prawda, ale od W2K to chyba nie - raczej są porównywalne. Pozdr. :D Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez Lzep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Wiesz ja jeszcze formata nie robiłem od instalacji XP (czyt. ~3lata) ;) Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Chyba wtedy jeszcze o XP nikt nie słyszał !Cięzko jest nie slyszec o systemie, ktory od pól roku byl już w sprzedaży, a znany byl jeszcze wcześniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 OK - troche racji masz, ale nie pół roku tylko 4 mies. (sprawdziłem - wypuszczony w USA 25.10.2002 ) a do użytku nadawał się dopiero po 9.09.2002 kiedy wyszedł SP1. A mnie on specjalnie nie interesował, skoro pracowałem na W2K, i tak już zostało do dziś, dlatego nie pamiętałem tak za bardzo kiedy toto wyszło na świat. Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Wiesz ja jeszcze formata nie robiłem od instalacji XP (czyt. ~3lata) ;)To jest serwer czy ty go wcale nie ruszasz, nic nie instalujesz? :blink: :blink: :) U mnie system nigdy nie był dłużej jak rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 To jest serwer czy ty go wcale nie ruszasz, nic nie instalujesz? Ja mam ten sam system od ok. 4.5 roku i nie jest to serwer !!! - instaluje owszem - to że jeszcze chodzi to kwestia dbania o odpowiednią ochronę antywirusową, stosowanie właściwych blokad na Firewallu i instalowanie na czas łat na system ! Pozdr. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiaczek11 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Czesc. Po napisaniu tego tematu musiałam nagle wyjechać. Wróciłam wieczorem i zaczełam boje z PC. Zainstalowałam Win2000Pro SP4. Nastepnie sterowniki: plyta głowna -> karta dzwiękowa -> karta grafficzna -> modem ( sagem 800). Wszystko ładnie, ale gdy nawiązałam połaczenie z neostradą to komputer nagle zamulił się, w procesach isass.exe wykorzystywał 99% procesora. Res pc i ponowne łączenie i znowu problem ten sam tylko, że tym razem proces svhost.exe wykorzystywał ok 60-70% i co chwile wyskakiwało okienko "usługa posłaniec" z jakimiś [ciach!]ałami typu "Fix your...". Pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...