ULLISSES Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zalecam rzucenie okiem do tematu "Optymalizacja Windows". Znajdziesz tam wiele przydatnych uwag - np. jak wyłączyć wspomnianą usługę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiaczek11 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zalecam rzucenie okiem do tematu "Optymalizacja Windows". Znajdziesz tam wiele przydatnych uwag - np. jak wyłączyć wspomnianą usługę.Ta usluga poslaniec to male piwo, ale ten svhost i 60-70% uzycia procka to jest cos nie tak. Na XP tego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Obstawiam jakieś robactwo. Poczytaj np. tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151728 (oraz inne podobne tematy) Jak nic nie znajdzie (żadnego robactwa/wirusa), to może zmiana sterowników na nowsze/starsze coś da. Można też spróbować poinstalować łatki od sgj: http://www.sgjs.prv.pl (WinSPatcher 2000) Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 A &^$&^$ pisałem że po SP4 MA BYĆ jeszcze zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń(Pakiet zbiorczy aktualizacji dla 2000 SP4). Bez tego system w kilka minut zjedzą robaki. Zresztą po opisie w poscie widze ze juz ma prawdopodobnie sassera(lsass). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiaczek11 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 A &^$&^$ pisałem że po SP4 MA BYĆ jeszcze zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń(Pakiet zbiorczy aktualizacji dla 2000 SP4). Bez tego system w kilka minut zjedzą robaki. Zresztą po opisie w poscie widze ze juz ma prawdopodobnie sassera(lsass).Czy WinSPatcher 1.3 / 1.4 dla Win2000 zawiera ta aktualizacje zbiorcza ? Czy to jest odzielna instalka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja używam Windowsa 2003 i nie zamienił bym go na żaden inny. Ma tylko jedna wadę, programy antywirusowe muszą być w specjalnych serwerowych wersjach. Ale ja ich nie używam 8-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiaczek11 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja używam Windowsa 2003 i nie zamienił bym go na żaden inny. Ma tylko jedna wadę, programy antywirusowe muszą być w specjalnych serwerowych wersjach. Ale ja ich nie używam 8-))Co ma do tego 2003 ? Pytałam o 2000 / XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 tak winspatcher ma te akualizacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiaczek11 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 tak winspatcher ma te akualizacjeDziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Windows 2003 nie jest dobrym wyjściem dla rozwiązań domowych - ja go wysypałem po kilku dniach - a powodem była niekompatybilność sterowników i programów (które niby miały być kompatybilne). Pomiędzy Win XP Pro + SP2 a Win 2000 Pro + SP4 nie widzę specjalnie różnicy - mam oba na dwóch kompach. Teraz wybrałbym XP Pro, bo wszystko na tym chodzi bez bólu - a pod 2000 np. sterowniki ASIO mi nie działają. Antywir mam AVG, a firewall Kerio Personal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 dziwne bo u mnei ASIO smiga az milo , powiem nawet ze lepiej niz na XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Czy win 2000+ sp4 nadaje sie do najnowszych gier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Czy win 2000+ sp4 nadaje sie do najnowszych gier?Nadaje. To Windows XP bez bajerów. Pozatym w moim odczuciu pod Windows 2000 gry lepiej działają, mam też więcej 3Dmarków w tym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Windows 2003 nie jest dobrym wyjściem dla rozwiązań domowych - ja go wysypałem po kilku dniach - a powodem była niekompatybilność sterowników i programów (które niby miały być kompatybilne). Pomiędzy Win XP Pro + SP2 a Win 2000 Pro + SP4 nie widzę specjalnie różnicy - mam oba na dwóch kompach. Teraz wybrałbym XP Pro, bo wszystko na tym chodzi bez bólu - a pod 2000 np. sterowniki ASIO mi nie działają. Antywir mam AVG, a firewall Kerio Personal. Bzdura. Mam windowsa 2003 SE od poczatku jak tylko sie pojawil. NIGDY nie mialem zadnego problemu ze sterownikami (wszystkie do XP dzialaja), grami, oraz programami. Ten system po prostu trzeba umiec skonfigurowac na samym poczatku. Tak jak poprzednik pisal - nie zamienilbym tego systemu na inny. Nie przejde na Viste lecz poczekam az wyjdzie odpowiednik 2003 czyli Vista w wersji serwerowej. Windows 2003 jest szybszy od XP i bardziej stabilny (jak skala). Majac Windows XP i grajac w CS'a miewalem nieraz znany problem - wyjscie na pulpit i blad "Pamiec nie moze byc read". Po przesiadce na 2003 nigdy tego bledu nie mialem - zarowno grajac w CS'a jak i w innych grach/aplikacjach. Aby nie byl OT. Z dwoch wymienionych w temacie systemow lepszym jest (moim zdaniem) jednak Windows XP + SP2. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 W sumie jak sie siec przeglada to wystarczy tylko firewall i firefox/opera i troszke oleju w glowie i nie ma robakow ja tak dzialam juz od roku i jest git. A win 2k szybszy i lzejszy od xp.A teraz sprawdź sobie system Spybotem i Ad-Aware i powiedz że nic nie znalazły... nawet firefox i opera czasami przepuszcza jakieś owady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...