Skocz do zawartości
kasiaczek11

Windows 2000 Czy Windows Xp ?

Rekomendowane odpowiedzi

Obstawiam jakieś robactwo. Poczytaj np. tu:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151728 (oraz inne podobne tematy)

Jak nic nie znajdzie (żadnego robactwa/wirusa), to może zmiana sterowników na nowsze/starsze coś da.

Można też spróbować poinstalować łatki od sgj:

http://www.sgjs.prv.pl (WinSPatcher 2000)

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A &^$&^$ pisałem że po SP4 MA BYĆ jeszcze zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń(Pakiet zbiorczy aktualizacji dla 2000 SP4). Bez tego system w kilka minut zjedzą robaki. Zresztą po opisie w poscie widze ze juz ma prawdopodobnie sassera(lsass).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A &^$&^$ pisałem że po SP4 MA BYĆ jeszcze zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń(Pakiet zbiorczy aktualizacji dla 2000 SP4). Bez tego system w kilka minut zjedzą robaki. Zresztą po opisie w poscie widze ze juz ma prawdopodobnie sassera(lsass).

Czy WinSPatcher 1.3 / 1.4 dla Win2000 zawiera ta aktualizacje zbiorcza ? Czy to jest odzielna instalka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows 2003 nie jest dobrym wyjściem dla rozwiązań domowych - ja go wysypałem po kilku dniach - a powodem była niekompatybilność sterowników i programów (które niby miały być kompatybilne).

Pomiędzy Win XP Pro + SP2 a Win 2000 Pro + SP4 nie widzę specjalnie różnicy - mam oba na dwóch kompach. Teraz wybrałbym XP Pro, bo wszystko na tym chodzi bez bólu - a pod 2000 np. sterowniki ASIO mi nie działają.

Antywir mam AVG, a firewall Kerio Personal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows 2003 nie jest dobrym wyjściem dla rozwiązań domowych - ja go wysypałem po kilku dniach - a powodem była niekompatybilność sterowników i programów (które niby miały być kompatybilne).

Pomiędzy Win XP Pro + SP2 a Win 2000 Pro + SP4 nie widzę specjalnie różnicy - mam oba na dwóch kompach. Teraz wybrałbym XP Pro, bo wszystko na tym chodzi bez bólu - a pod 2000 np. sterowniki ASIO mi nie działają.

Antywir mam AVG, a firewall Kerio Personal.

Bzdura. Mam windowsa 2003 SE od poczatku jak tylko sie pojawil. NIGDY nie mialem zadnego problemu ze sterownikami (wszystkie do XP dzialaja), grami, oraz programami. Ten system po prostu trzeba umiec skonfigurowac na samym poczatku. Tak jak poprzednik pisal - nie zamienilbym tego systemu na inny. Nie przejde na Viste lecz poczekam az wyjdzie odpowiednik 2003 czyli Vista w wersji serwerowej. Windows 2003 jest szybszy od XP i bardziej stabilny (jak skala).

Majac Windows XP i grajac w CS'a miewalem nieraz znany problem - wyjscie na pulpit i blad "Pamiec nie moze byc read". Po przesiadce na 2003 nigdy tego bledu nie mialem - zarowno grajac w CS'a jak i w innych grach/aplikacjach.

Aby nie byl OT. Z dwoch wymienionych w temacie systemow lepszym jest (moim zdaniem) jednak Windows XP + SP2.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jak sie siec przeglada to wystarczy tylko firewall i firefox/opera i troszke oleju w glowie i nie ma robakow ja tak dzialam juz od roku i jest git. A win 2k szybszy i lzejszy od xp.

A teraz sprawdź sobie system Spybotem i Ad-Aware i powiedz że nic nie znalazły... nawet firefox i opera czasami przepuszcza jakieś owady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi