Mr.Martin Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Witam Zapuscilem sobie dzisiaj program Seatools aby przetestowal moja Baracude. Przy tescie "Full Test" wykryl mi jeden bad sector. PO zakonczeniu skanowania wyswietlil czy chcem naprawic (przesunac) ba sector - odpowiedzial ze tak. W czasie drugiego skanowania juz bad sectora nie wykryl zadnego. Powiedcie mi czy mam juz zaczac sie martwic ? Czy przy jednym bad sectorze wymienia na gwarancji dysk na nowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Sprawdz SMART. Jesli masz realokowane sektory to rób kopie awaryjna i oddaj dysk na gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Sprawdz SMART. Jesli masz realokowane sektory to rób kopie awaryjna i oddaj dysk na gwarancje. w everest pokazuje wartosc "0" - dziwne Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Mr.Matrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) dyskowi nic nie grozi jeden uszkodzony sektor może się trafić, zwykle nie jest to uszkodzenie fizyczne ale jedynie "słabość" magnetyczna sektora, prawdopodobnie właśnie taki się trafił czyli nie ma problemu nie pozostaje nic tylko monitorować dysk, czy nie pojawiają się nowe jak tak się nie stanie to nie ma problemu przyczyna problemu może tkwić nie po stronie dysku, ale np: w nie stabilnie pracującej pamięci/procesorze, wiec i ta warto sprawdzić co do gwarancje to niestety żeby można było ubiegać się o wymianie, konieczne jest aby udowodnić że uszkodzenie faktycznie istnieje Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 dyskowi nic nie grozi jeden uszkodzony sektor może się trafić, zwykle nie jest to uszkodzenie fizyczne ale jedynie "słabość" magnetyczna sektora, prawdopodobnie właśnie taki się trafił czyli nie ma problemu nie pozostaje nic tylko monitorować dysk, czy nie pojawiają się nowe jak tak się nie stanie to nie ma problemu przyczyna problemu może leżeć nie po stronie dysku, ale np: nie stabilnie pracującej pamięci/procesora, wiec i ta warto sprawdzić oto skan ze smarta - SMART Troche mnie dziwi wartosc o nazwie 07 i C3 - po kazdym odswiezeniu w everest wartosci w tych pozycjach wzrastaja - czy tak powinno byc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 na razie nie ma powodu do niepokoju, jedynie co można zrobić to obserwować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...