sough Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Witam, Niedługo wejdę w posiadanie nowego zestawu i zastanawiam się nad wyborem obudowy. Wiem, że to kwestia gustu. Każdy ma inne poczucie estetyki i powinienem wybrać to, co mi się najbardziej podoba. Przewaliłem już tony ofert różnych sklepów, mam już dość zdjęć tych blaszanych/aluminiowych/stalowych/plexi skrzynek... Teraz już jestem zupełnie zagubiony i liczę na waszą pomoc. Musi to być miditower (choć chciałbym mieć bigtowera, ale będzie za duży do mojego biurka, a nie chcę go stawiać na nim). Nie lubie "świątecznych choinek z super elo pro młodzieżowymi turbinami". Takie obudowy nawet nie wchodzą w gre. Nie jestem też jakimś fanem klasycznych szarych obudów. Ma się ładnie prezentować, może wystąpić mały akcent oświetleniowy(ale raczej naprawde delikatny). Co najważniejsze, ma mieć dobrą wentylacje(najlepiej ciche wiatraki w zestawie), musi być funkcjonalna i najlepiej, żeby nie posiadała zasilacza(choć to mogę "przeboleć", najwyżej go sprzedam). Żeby nie było, że niczego nie szukałem. Bardzo podoba mi się seria Chieftec Dragon(zwłaszcza DG-01B-D-U), ale nie wiem jak jest z jej parametrami. Może są jakieś obudowy w podobnej stylistyce z lepszymi "osiągami"? Mam na ten cel do 500zł(choć w sumie wolałbym zapłacić mniej). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, sough. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Antec P180 http://pclab.pl/art21479.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Jak chcesz ladna i stylowa obudowe to poszukaj budek firm. LIAN LI, ANTEC badz Chieftec kilka linkow fajnych budek: 1. http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1166 2. http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1634 a apropo chiftec'a to sporo obudow jest dostepnych. IMHO nie ma sensu kupowac az tak dorgiej budy no chyba ze w tej kasie wliczasz zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) rowniez moge polecic Lian-Li, model PC 7 SE - czarna lub srebrna (imho czarna duzo ladniej sie prezentuje ;) ) piekny, prosty i estetyczny wyglad, szlifowane alu wyglada genialnie. o wentylacje dbaja 2x120mm wiatraki, dolaczone do zestawu. jesli chodzi o glosnosc to hm.. nigdy ich nie puszczalem na 12V :) ale na 7V sa doslownie nieslyszalne. aha, no i cena: 350-400zl. Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sough Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Poczytałem recenzje i na dzień dzisiejszy mój wybór pada na Anteca(głównie ze względu na chłodzenie i wyciszenie sprzetu). Ma dość specyficzny design, nie trafia w 100% w mój gust, ale podoba mi się. Jest "prawie" idealny. Mógłby być trochę tańszy, ale z tego co piszą recenzenci, nie będą to pieniądze wydane w błoto. Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś propozycje, to proszę o wypowiedzenie się w tym temacie. Z góry dziękuje. Pozdrawiam, sough. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pops_pl Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Mi sie podoba link jest ta obudowa estetycznie wykonan ma duze okno i dobrej firmy cicha dostajesz chyba 3 wiatraczki . Soprano jest to buda typu Big Tower nie wiem czy Tobie sie takie pod :) obaja . :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Mi sie podoba link jest ta obudowa estetycznie wykonan ma duze okno i dobrej firmy cicha dostajesz chyba 3 wiatraczki . Soprano jest to buda typu Big Tower nie wiem czy Tobie sie takie pod :) obaja . :blink: 495 x 210x 478 mm VB1000 Middle Tower Series Po drugie ma tandetny front. edit: literówki Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez GDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Soprano big tower haha xD To nawet nie jest MEDIUM. Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez jauhis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1166 poszukaj na forum, juz sie rozpisywałem :D efekt swietlny, hmmm.... Mozesz zapodac na front podswietlany wentyl 120 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Ja też polecę antec P180 - trzeba tylko dobrze dobrać zasiłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stank Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ja też polecę antec P180 - trzeba tylko dobrze dobrać zasiłkę. Czy do tej budy Antec Performance One P180-EU bedzie pasowal zasilacz Hiper Modular HPU-4K580-MK V2 ? (taki akurat posiadam i nie chcialbym go zmieniac, ewentualnie inna dobra i cicha buda). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...