Skocz do zawartości
cash9999

Kłopot Z Chłodzeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie karte graf. szafira Ati X1800 GTO na to chłodzenie pentagrama XC 80 Cu chłodzenie wydawało mi sie dosyć dobre pograłem chwilę a potem pomyślałem o podkręcaniu ściągnołem Ati tool'a najnowszego 0.25 beta 14 otworzyłem go i albo jestem niemiłosiernie ślepy albo mi nie pokazuje temperatur Dołączona grafika

a gdy wszedłem do ati catalysta i odblokowałem zakładke ati overdrive to pokazuje mi temperature

50 C a po grze 10 minutowej w hitmana blood money pokazuje 57 C puściłbym 3D marka 03 ale się ściąga aktualnie i zastanawiam sie czy to nie są za wysokie temperatury jak na nie keconą karte jutro założe oryginalne chłodzenie i sprawdze ile było

A poza tym ATI catalyst nie pokazuje tempoeratur na memkach i nie wiem ale jak na dotyk to coś koło 30 C i to mnie dziwi

Cooler chyba dobrze zamontowałem jak sie patry na karte nie pod kątem ale róbnolegle z nią to wydaje się jak by był troche krzywawo przymocowany ale jak z tej strony dociskam to z drugiej sie podnosi wieec to raczej jest miedź nie równa na coolerze

Napiszcie jakie macie temperatury bez krecenia i jakie są optymalne please i czy jest inny ATI tool albo jak w tym włączyć żeby pokazywał temperatury

Z góry thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi się wydaje to programy diagnostyczne nie pokazują temperatury mem... Bo niby gdzie jak wrzucisz do ramu czujnik ;) No chyba, że ja o czymś nie wiem. Jest coś lepszego do Ati Tool'a ;) Ati Tray Tools ;]

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś rano zmieniłem chłodzenie spowrotem na oryginalen jednak nie dokładając nowej pasty tylko zmyłem tą co była po pentagramie a na oryginalnym coolerze troche jej było więc wykałaczką naniosłem ją na środek nałożyłem cooler i patrze a tu 62 C a po 3Dmark'u03 68 C więc pentagram chłodzi dobrze i teraz nie wiem czy ta karta jest jakaś felerna czy tak ma być zabieram się właśnie za czytanie tematu o X1800GTO ale to 32 strony to troche potrwa. Napiszcie mi please (kieruję to do posiadaczy X1800GTO jakie macie temperatury i jak to jest z tą temperaturą na pamięciach ?? bo ati tray tools nie ma opcji żeby pokazywać temperature pamięci a w ati tool'u jak klikam properties to tam jest Fan settings ale jak to zaznaczam i daje update albo ok to nie zapamiętuje tego próbowałem przypożądkować hotkey'e ale nic to nie dało. A w settingsach nie ma nigdzie opcji monitoringu temp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi