cash9999 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Kupiłem sobie karte graf. szafira Ati X1800 GTO na to chłodzenie pentagrama XC 80 Cu chłodzenie wydawało mi sie dosyć dobre pograłem chwilę a potem pomyślałem o podkręcaniu ściągnołem Ati tool'a najnowszego 0.25 beta 14 otworzyłem go i albo jestem niemiłosiernie ślepy albo mi nie pokazuje temperatur a gdy wszedłem do ati catalysta i odblokowałem zakładke ati overdrive to pokazuje mi temperature 50 C a po grze 10 minutowej w hitmana blood money pokazuje 57 C puściłbym 3D marka 03 ale się ściąga aktualnie i zastanawiam sie czy to nie są za wysokie temperatury jak na nie keconą karte jutro założe oryginalne chłodzenie i sprawdze ile było A poza tym ATI catalyst nie pokazuje tempoeratur na memkach i nie wiem ale jak na dotyk to coś koło 30 C i to mnie dziwi Cooler chyba dobrze zamontowałem jak sie patry na karte nie pod kątem ale róbnolegle z nią to wydaje się jak by był troche krzywawo przymocowany ale jak z tej strony dociskam to z drugiej sie podnosi wieec to raczej jest miedź nie równa na coolerze Napiszcie jakie macie temperatury bez krecenia i jakie są optymalne please i czy jest inny ATI tool albo jak w tym włączyć żeby pokazywał temperatury Z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 atitool -> ustawienia, monitoring temp. włącz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Z tego co mi się wydaje to programy diagnostyczne nie pokazują temperatury mem... Bo niby gdzie jak wrzucisz do ramu czujnik ;) No chyba, że ja o czymś nie wiem. Jest coś lepszego do Ati Tool'a ;) Ati Tray Tools ;] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash9999 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Dziś rano zmieniłem chłodzenie spowrotem na oryginalen jednak nie dokładając nowej pasty tylko zmyłem tą co była po pentagramie a na oryginalnym coolerze troche jej było więc wykałaczką naniosłem ją na środek nałożyłem cooler i patrze a tu 62 C a po 3Dmark'u03 68 C więc pentagram chłodzi dobrze i teraz nie wiem czy ta karta jest jakaś felerna czy tak ma być zabieram się właśnie za czytanie tematu o X1800GTO ale to 32 strony to troche potrwa. Napiszcie mi please (kieruję to do posiadaczy X1800GTO jakie macie temperatury i jak to jest z tą temperaturą na pamięciach ?? bo ati tray tools nie ma opcji żeby pokazywać temperature pamięci a w ati tool'u jak klikam properties to tam jest Fan settings ale jak to zaznaczam i daje update albo ok to nie zapamiętuje tego próbowałem przypożądkować hotkey'e ale nic to nie dało. A w settingsach nie ma nigdzie opcji monitoringu temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Ja na chłodzeniu od HIS'a mam w idle 47C a w stresie 56C - tak miałem wczoraj po jednym z marków Także twoje temp. są raczej ok i karta nie jest felerna :wink: Może nie doczytałem, ale jakiej pasty używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash9999 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 najpierw nałożyłem OCZ silver 5+ ale sie ostro cykałem potem po ponownej zmianie chłodzenia i teraz znowu założyłem arcitic ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...