Skocz do zawartości
grzesiu

Wszystko O Athlon 64 Orleans

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie ma tematu o o/c athlonow na am2, więc taki załozyłem ;) W temacie o venice powstałby straszny chaos gdyby uzytkownicy wpisywali swoje wyniki z am2 do tamtego topicu. Wpisujcie swoje wyniki o/c athlonow na AM2 ;) Może ja zaczne:

0620, zamieniony z 0621 który kręcił się tragicznie.

post-3788-1155413089_thumb.jpg

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smart Guardian :P Te po prawej. CPU-Z nie wiem czemu, podaje napięcie defaultowe.

Kolejny screen z tego procka, MHz te samo, ale dłuzej.

Na drugim obrazku CPU-Z podaje juz napiecie takiee samo jak Smart Guardian zmieniales cos w ustawieniach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na drugim obrazku CPU-Z podaje juz napiecie takiee samo jak Smart Guardian zmieniales cos w ustawieniach ?

Po prostu właczyłem normalnie o_O. Wczesniej podczas właczania coś wyskakiwało za kazdym razem, czasem pokazuje dobrze, czasem nie...ale w sumie to i tak lepiej, bo na wczesniejszym EPoXie pokazywało ciagle 0.032v :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy mam do tego prawo, ale proponuję, żeby każdy napisał tylko jeden post z wynikami o/c orlweansów, w którym poda model, standardowy zegar, zegar po o/c napięcie, płytę główną i chłodzenie i screena, który potwierdzi wynik, a potem w miarę potrzeby aktualizował tego posta (np. jeśli poprawi swój dotychczasowy wynik.) Dobrze by też było, żeby nie komentować wyników innych, a posty, które już powstały i nie pokazują wyników o/c żeby zostały usunięte. Będzie czysto, jasno i przejrzyście. :) Co na to twórca tematu?

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu jak sięspisuje kontroler pamięci w Twoim A64?

Narazie nie wiem, bo mam goodramy na kosciach tsop = zero o/c. W czwartek mozliwe ze bede mial a-daty vitesty 667, albo goodramy pro to się pobawie.

Nie wiem, czy mam do tego prawo, ale proponuję, żeby każdy napisał tylko jeden post z wynikami o/c orlweansów, w którym poda model, standardowy zegar, zegar po o/c napięcie, płytę główną i chłodzenie i screena, który potwierdzi wynik, a potem w miarę potrzeby aktualizował tego posta (np. jeśli poprawi swój dotychczasowy wynik.) Dobrze by też było, żeby nie komentować wyników innych, a posty, które już powstały i nie pokazują wyników o/c żeby zostały usunięte. Będzie czysto, jasno i przejrzyście. :) Co na to twórca tematu?

Wolałbym zeby ten temat był na wzór tego o Venice 3k+, a nie tylko same wyniki o/c, bo od wyników o/c mamy juz jeden topic przyklejony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Athlon 64 3000+ Orleans @ 2.5GHz

Gigabyte GA-M51GM-S2G nVidia GeForce 6100

512 Kingmax 533MHz @ 560MHz

Wynik jest bardzo cienki ponieważ mam beznadziejną płyte główną (w biosie nie ma żadnej opcji do podkręcenia cpu) i w ten sposób musze podkręcać Easy Tune5. Nie wiem dlaczego ale jak podkręcam tym programem to CPU i Memory razem sie zwiększa i dlatego nie moge więcej podkręcić bo pamięci niewyrabiają.

post-139765-1155465003_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kombinacja klawiszy została dawno już przetestowana (tu i tu )jedynie to chyba mnie ratuje jakiś nowy bios teraz mam wersje F5 i nic niema na niej o cpu, chyba musze czekać na wersje F6 albo jak by ktoś mi podesłał jakąś wersje beta która ma te opcje do podkręcania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cold Bug +4C jak to podobno am2 ma teraz i z zabawy nici:P

No to bardzo ładnie widze - im nowsze cepy to CB rośnie.

Zaniedługo dojdzie do sytuacji, że procesory AMD będą mogły pracować tylko i wyłącznie w temperaturze 35-50C bo więcej to już będą się kaszanić kontrolery a przy 30 będzie 'Cold' bug :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to bardzo ładnie widze - im nowsze cepy to CB rośnie.

Zaniedługo dojdzie do sytuacji, że procesory AMD będą mogły pracować tylko i wyłącznie w temperaturze 35-50C bo więcej to już będą się kaszanić kontrolery a przy 30 będzie 'Cold' bug :lol:

Hehe, ent'u się chwalił CB przy 30-kilku stopniach na Winchesterze kiedys więc żadna nowość ;) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi