securite Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 @Kolobos W razie jakby nikt nie wkleił tu masz takiego loga http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...c=71732&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 A mnie się na razie nie sypie. Włączyłem Firewalla Windowsa, standardowo śmigam na Kerio. Teraz mam 2 włączone i jak na razie nic się nie krzaczy. Mam ściągniętą łatę KB894391. Ciekawe, kiedy się znowu wykrzaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Wystarczy łatka lub blokada, nie potrzebujesz obu :) Raczej sie juz nie wykrzaczy, rozwiązanie jest na stale, nie tymczasowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 widzę, że nie jestem sam :D już sobie poradziłem z tym problemem wystarczyło pogoglować trochę wgrałem te łatki WindowsXP-KB894391-x86-PLK, WindowsXP-KB921883-x86-PLK i problem z Generic Host Process For Win32 Services zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Ja wgralem jedna latke opisana wczesniej, wszystko od 24h wporzadku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Uwaga - ważne! Najwyraźniej łatka microsoft nie rozwiązuje w pelni problemu. Przed chwilą znów dostałem ten błąd. Wszystkim którzy go mieli radze sciągnąć wwdc i mieć go na wszelki wypadek. Jesli nic nie bedzie się działo to dobrze, jesli znów pojawi się błąd trzeba zablokować te porty. Ja znów muszę jechać na zablokowanych 135 i 445. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 A zainstalowales te dwie latki? : WindowsXP-KB894391-x86-PLK, WindowsXP-KB921883-x86-PLK Ja wczesniej mialem tylko tą drugą. i wczoraj wyskoczyl mi blad. Zainstalowalem wczoraj tą pierwszą i jak narazie cisza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 A ja od paru dni jadę jedynie na zablokowanych portach, bez żadnych łatek i chodzi jak trzeba. Problemów z internetem żadnych, wsio chodzi jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Uwaga - ważne! Najwyraźniej łatka microsoft nie rozwiązuje w pelni problemu. Przed chwilą znów dostałem ten błąd. Wszystkim którzy go mieli radze sciągnąć wwdc i mieć go na wszelki wypadek. gdzie sqj ? niech przybędzie i znowu zaświergoce "a u mnie jak zwykle nic - aż nudno " albo coś w tym stylu, zalokowane porty na razie bez potknięć i jakby torrenty fajniej chodzily [:P] jedyne co zauważyliśmy z kumplem to fakt iż w programiku do wirtualnego pulpitu ( jakiś alternatywny dla tego windowsowskiego vnc bodajże ) trzeba porty zmienić żeby działało :) Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) gdzie sqj ? niech przybędzie i znowu zaświergoce "a u mnie jak zwykle nic - aż nudno " albo coś w tym stylu,Moze nie jestem sgj, ale u 80 kompow pracuje bez oznak tego problemu, jakby choc raz wyskoczyl to bym o tym wiedzial (zaraz by przybiegli) ;) Wszystkie kompy maja Win 2k i sa aktualizowane codziennie w nocy (moze zassaly aktualizacje, nie chce mi sie sprawdzac), dodatkowo firewall sprzetowy i spokoj ;) EDIT: sprawdziłem, latka zostala udostepniona 4 sierpnia i juz wtedy MSUS pobral u mnie ta aktualizacje, a u was problemy zaczely sie 12 ;) Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Ja nie mam firewala, a system zaktualizowalem dopiero 2 dni temu(był nieaktualizowany 2 miesiace) i tez problemu nie ma. Tyle ze mam server 2003. I jak już instalujecie aktualizacje to WSZYSTKIE, a nie jedną czy dwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Kurde, chyba sie pospieszyłem, pomimo zablokowania wszystkich portów prócz Netbios, przed chwila mi znów ten błąd wyskoczył, na razie zainstalowałem łatkę którą sqj podał oraz paseq, i zobaczymy teraz. Prócz tego oczywiście blokada portów. Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez KamilM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 A nie macie przypadkiem w kompach FlashGeta ?? ja ostatnio pobrałam FlashGet 1.72 Build 128 PL i po zainstalowaniu miałam ten błąd i mi neta wywalało :( a jak odinstalowałam to było wszystko ok . Może w tym tkwi problem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymkowsky Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Mialem takie same jazdy pare dni temu. Mam udostepnione neo na xp pro w domu (pietro wyzej) i po paru minutach od reseta wywalal mi sie generic host processes. Bieganie co pare minut do gory - %^*%^&%#$%$@#@. Niewazne. Wywalilem SP2 i zainstalowalem go jeszcze raz, bo myslalem, ze nadpisanie plikow cos pomoze. Nie pomoglo (za to przez te pare godzin, kiedy nie mialem sp2 NON STOP mialem ataki na kompa! Usluga poslaniec, trojany itp. - rzeczy, o ktorych dawno zapomnialem). Za to ciekawa rzecz - jak mialem samego SP1, net chodzil bezproblemowo. Ponowna instalacja SP2 - wysypka. Pomoglo przywrocenie systemu z data gdzies sprzed tygodnia (mimo, ze po resecie wyskoczyl mi komunikat, ze nie mozna wrocic do konkretnego punktu, bo nic sie przez ten czas w systemie nie podzialo). Poki co trzeci dzien chodzi normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNs Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) hm dziwne to bo znalazlem gdzie jakas latke co miala 700kb moze zaraz najde link i nie wyskakiwalo ale podejrzewame ze byla on powodem tego ze po ilus tam godzinach poprostu net mi przestal dzialac ( mam lana ) , jakos o tak o przestaly dochodzic pakiety, mylslaem ze cos z netem, odpalilem na ubuntu - net dziala, wracam do windy tez dziaala O_O wywalilem dzisiaj ta latke i znowu to samo :/ , znalazlem inna ( 2mb ) i tez wyskkauje tylko ze teraz nie moge jej usunac XDD z tymi portami to imho srednio mi sie widzi ;p no ale jak mus to mus zaraz obadam ta latke 894 ... ta pierwsza co podales peseq to ja wlasnie chyba mialem, tylko mowie po jakims czasie tak jakby o net przestal dzialac, zainstaluje jeszcze raz i odrazu jak mi padnie w razie czego na ubuntu skocze i sprawdze, IMHO DZIWNE zaraz mnie cos strzeli zainstalowalem to smao jeszcze raz co dzialalo wczesniej a teraz sie kisi i mi wyskakuje to znowu -.- Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez iNs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 u mnie znowu cos innego .. po zainstalowaniu tych latek .. po wlaczeniu np. emule czy innego prgramu P2p pojawia sie blue screan i reset .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 u mnie dziala. Żona ma przez LAN net odemnie z kompa. Nie mam routera itp.. u niej nie bylo i nie ma tego bledu (jej windy nie aktualizowalem chyba od 4 miesiecy:). A mi z latka ok. Wsio gra i buczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 A u mnie dalej to samo ;/ :mur: :mur: Zainstalowałem łątki WindowsXP-KB894391-x86-PLK, WindowsXP-KB921883-x86-PLK, najnowszego Autopatchera Sierpień 2006 do tego wyłączyłem porty 145 i 445 i dalej sie krzaczy :angry: Help !!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 I jak już instalujecie aktualizacje to WSZYSTKIE, a nie jedną czy dwie.dokładnie albo żadnej - też zwykle działa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Ahmed Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Miałem taki sam problem... mam Win Xp + sp2 (wyłączone aktualizacje). Nie mam firewalli itp. Kaspersky niczego nie znalazł. Nod32 niczego nie znalazł. Mks_Vir znalzał jednego wirusa ale nie pomogło. Norton AV 2003 znalzał jednego wirusa ale nie pomogło. Norton AV 2006 znalazł Spaywera którego zablokowałem. Net działa do dziś. Po odinstalowaniu NAV 2k6 problem wrócił :mur:. Zainstalowałem spowrotem NAV 2k6 i wsio działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakon Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 witam wszystkich jestem tutaj nowy, ale tez mialem ten blad... instalowalem firewalle, skonowalem komputer, probowalem blokowac porty, defragmetowalem dyski i nic. Ale wczoraj sciagnelem poprawke i wszystko dziala internet chodzi juz 13 h i nie ma bledu :D to byla ta poprawka KB921883, a oto link do niej [http://skocz.net/ibhw] życze wam żebyście sobie poradzili z problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilgerfortz Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 u mnie znowu cos innego .. po zainstalowaniu tych latek .. po wlaczeniu np. emule czy innego prgramu P2p pojawia sie blue screan i reset .. U mnie to samo. Generic Host juz nie wyskakuje ale za to widuje niebieskie ekrany i reset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Sprobojcie zamiast łatek tylko zablokować porty. U mnie eMule z łatką i blokadą działa bez problemu. Zainstalujcie jeszcze raz te programy, moze przekonfigurują się i juz te zablokowane porty nie beda im przeszkadzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GonZo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Sprobojcie zamiast łatek tylko zablokować porty. U mnie eMule z łatką i blokadą działa bez problemu. Zainstalujcie jeszcze raz te programy, moze przekonfigurują się i juz te zablokowane porty nie beda im przeszkadzac. No u mnie to dziala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 grrrr pozyczylem dla brata swoj router na weekend, bo dwa kompy ma do netu podpiete. na jego miejsce wzialem d-linka modem... problem nie dopadl... da sie to jakos usunac? np gdy juz bede mial swoj router spowrotem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Przeciez masz to dokladnie opisane w tym topicu. Łatka MS + WWDC i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 dokladnie tak zrobilem, ale dopiero teraz zaczynam doceniac mojego asmaxa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Przeciez masz to dokladnie opisane w tym topicu. Łatka MS + WWDC i po sprawie. Ja zablokowalem porty tym WWDC i zainstalowalem latke i nadal sie sypie generic host :] Mam iPlusa i lacze sie przez telefon. A na dodatek po zainstalowaniu latki sypie sie jeszcze svhost :] po prostu super... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 ja mialem cos takiego podlaczajac modem od neostrady zeby posmigac na szybszym laczu :D max 2 min i wywala... standartowo na routerze problemu nie ma... przyczyna jest latka microsoftu wprowadzajaca zmiany do WFirewalla ktora dokladnie postaram sie znalesc. bedzie to klopotliwe poniewaz kazda po koleji bede musial usuwac. sprawdzone Win xp z sp1 dziala jak szalony.. z sp2 i WU dziala z [gluteus maximus]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 A na dodatek po zainstalowaniu latki sypie sie jeszcze svhostCzy to jak napisałeś svhost.exe czy może svchost.exe ? - to spora różnica ,ten pierwszy nie jest procesem systemowym lecz szkodnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...