Skocz do zawartości
kfgz

Fujitsu-siemens Amilo Pro V2060: Problem Z Urządzeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kolega kupił w/w laptopa i niestety przyniósł go do mnie żebym mu zainstalował system. Po długiej walce udało mi się postawić w2k3 z prawie wszystkimi sterownikami. Prawie, bo zostało jedno urządzenie do zainstalowania. W menedżerze urządzeń figuruje po hasłem PCI Device. Za żadne Chiny Ludowe nie mogę dojść co to jest. Lista już zainstalowanych sterowników:

Płyta główna

Karta graficzna

Karta dźwiękowa

Karta sieciowa

Bezprzewodowa karta sieciowa

Modem

Pcmcia

Czytnik pamięci Flash

Sterowniki dysku SATA

Jeżeli ktoś wie czego brakuje to proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Krzysiek

Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest nówka, czy od kogoś?

Nówka.

Sprawdziłem co siedzi na tej magistrali PCI za pomocą Everesta. Okazało się, że jest to kontroler firmy Texas Instruments, a dokładniej: "Texas Instruments Secure Digital Host Controller", klasa urządzenia: 085 (Base System Peripheral).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A właśnie skoro jest temat o czytniku kart to może się podepne :D

Mam Acera 3024 WLMi, on też ma czytnik kart.

Wszystkie drivery poinstalowane, jednak nie mogę znaleźć rzadnej aplikacji do odczytu/zapisu danych z/do karty...

Czy do tego nie potrzeba aplikacji i po włorzeniu karty pamięci do czytnika ma wyskoczyć monit o podłączeniu "zewnętrznego dysku"? Czy jak to ma być?

Bo gdy wkładam karte pamięci GoodRAM x100 2GB to nic sie nie dzieje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Czy do tego nie potrzeba aplikacji i po włorzeniu karty pamięci do czytnika ma wyskoczyć monit o podłączeniu "zewnętrznego dysku"? Czy jak to ma być?

Jeśli wszystko jest wporządku to po włożeniu karty do slotu powinna ona być widoczna jako kolejny dysk( w "Mój komputer") Nie potrzeba do tego jakichś dodatkowych programów, bo operujesz na niej tak jak na zwykłej partycji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem tego, że nic się nie dzieje może być sama karta (jej pojemność). Ktoś już na forum pisał, że jak wkładał karte o dużej pojemności to czytnik nic nie widział, mniejsze działały bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi