kfgz Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, Kolega kupił w/w laptopa i niestety przyniósł go do mnie żebym mu zainstalował system. Po długiej walce udało mi się postawić w2k3 z prawie wszystkimi sterownikami. Prawie, bo zostało jedno urządzenie do zainstalowania. W menedżerze urządzeń figuruje po hasłem PCI Device. Za żadne Chiny Ludowe nie mogę dojść co to jest. Lista już zainstalowanych sterowników: Płyta główna Karta graficzna Karta dźwiękowa Karta sieciowa Bezprzewodowa karta sieciowa Modem Pcmcia Czytnik pamięci Flash Sterowniki dysku SATA Jeżeli ktoś wie czego brakuje to proszę o pomoc. Pozdrawiam, Krzysiek Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Może kontroler ACPI? To jest nówka, czy od kogoś? Może ktoś dorzucił Bluetooth'a? Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 To jest nówka, czy od kogoś?Nówka. Sprawdziłem co siedzi na tej magistrali PCI za pomocą Everesta. Okazało się, że jest to kontroler firmy Texas Instruments, a dokładniej: "Texas Instruments Secure Digital Host Controller", klasa urządzenia: 085 (Base System Peripheral). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 To jest czytnik kart, spróbuj tych sterowników: http://myhome.hanafos.com/~superex7/drivers/sdbus.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 A właśnie skoro jest temat o czytniku kart to może się podepne :D Mam Acera 3024 WLMi, on też ma czytnik kart. Wszystkie drivery poinstalowane, jednak nie mogę znaleźć rzadnej aplikacji do odczytu/zapisu danych z/do karty... Czy do tego nie potrzeba aplikacji i po włorzeniu karty pamięci do czytnika ma wyskoczyć monit o podłączeniu "zewnętrznego dysku"? Czy jak to ma być? Bo gdy wkładam karte pamięci GoodRAM x100 2GB to nic sie nie dzieje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) @L.Asten, dzięki, o to właśnie chodziło. Swoją drogą domyśliłem się, że chodzi o czytnik kart ale o 4 nad ranem ciężko się szuka sterownika. Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 ... Czy do tego nie potrzeba aplikacji i po włorzeniu karty pamięci do czytnika ma wyskoczyć monit o podłączeniu "zewnętrznego dysku"? Czy jak to ma być? Bo gdy wkładam karte pamięci GoodRAM x100 2GB to nic sie nie dzieje :( Jeśli wszystko jest wporządku to po włożeniu karty do slotu powinna ona być widoczna jako kolejny dysk( w "Mój komputer") Nie potrzeba do tego jakichś dodatkowych programów, bo operujesz na niej tak jak na zwykłej partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Bo gdy wkładam karte pamięci GoodRAM x100 2GB to nic sie nie dzieje :(Problemem tego, że nic się nie dzieje może być sama karta (jej pojemność). Ktoś już na forum pisał, że jak wkładał karte o dużej pojemności to czytnik nic nie widział, mniejsze działały bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 A drugim problemem jej szybkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Aha, czyli już wiem dlaczego nie śmiga :/ W każdym razie, dzięki za odpowiedź, bo miałe z tym duży dylemat... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...