djsilence Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) model: NEC ND4550a wyglada na to ze nie radzi sobie z duzymi plikami. male wypala bez problemu (kilkaset mb) a przy duzych strasznie sie meczy bufor i przy okolo 25% wywala NO SEEK COMPLETE. Juz updateowalem firmware i instalowalem nowego nero. Jedyny sposob na nagranie duzych plikow to RAR :/ Jaka moze byc przyczyna tego? sama nagrywarka? system do reinstalacji? Wydaje mi sie ze problemy zaczely sie mniej wiecej gdy zainstalowalem jakis opensourceowy wypalator (autoburnerXP czy jakos tak), ale nie jestem pewien, bo przedtem nie uzywalem jej zbytnio. oczywiscie tego programu juz nie ma, rejestr czesto sprzatany, a wirow/ trojanow/ rootkitow nie ma. Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zainstaluj Burn4Free. Jeśli pod nim będzie ok, to zapewne zostały zainstalowane jakieś sterowniki ASPI, które "podłapał" Nero. Inna sprawa, że ostatnio u mnie Nero też coś uwala płyty. Sprawdź też, czy masz miejsce na dysku C - wiem, że głupie, ale brak miejsca może być przyczyną takich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 a moze to ma coś wspólnego z systemem plików? niektóre programy ustawiają automatycznie UTF dla dużych plików a niektóre nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Dzieki za RE i sorry ze sie nie odzywalem, ale w robocie maly kryzys i tyram 79h/tydzien. Jutro powinienem zlapac chwile czasu to sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 nero w normalnym trybie więcej niż 2 gb nie moze nagrać, wyierasz z listy tryb UDF i można wiecej nagrywac, ale może to nie od tego, być może sprawdź czy masz taśmy wszystko zworke dobrze wpiete, i najważniejsze kabel od zasilania ja miałem podobnie nagrywarka czytała, nagle stop, bagrywała stop a problem tkwił w kabelku od zasilania jakoś nie stykał dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 UDF juz probowalem, co nie przynioslo pozytywnych rezultatow. Kabelek albo ASPI wiec. THX odezwe sie popoludniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) rozwiązaniem okazal sie program ForceASPI 1.7. Zainstalowanie tego opensource-owego programu ktory kiedys zainstalowalem zmnienil stery aspi na jakies sitne. http://cdrs.vel.pl/sterowniki/forceaspi_1.7.rar Polecam wszystkim uruchomic sobie aspicheck w tej paczce. Dzieki za pomoc. pozdro. Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...