xten Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Witam! Poszukuje router do neostrady, kablowy. Jednak zależało bym mi, aby miał możliwośc administracji do tego stopnia, bym mogł na każdy slot ustawic indywidualny maksymalny transfer i ilosc pobranych danych. Zdaza sie, że dzieli ktos sobie neostrade albo inne łącze i na jednym kompie zapuszcza Emule, ktore pożera cały dostepny transfer i przez to drugi komputer ma problem z szybkim otwieraniem stron. A ja bym chciał tego uniknąc. Proszę o jakies konkretne modele. Cena? Sądze, ze 300 złotych to raczej max. P.S. Jesli jest podobny temat prosze o usuniecie tego i podesłanie mi linka. PZDR. Z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=206260&hl= każdy router z QoS zrobi to o czym napisałeś (ustawisz odpowiednie priorytety dla www, p2p itp. i emule cie nie 'zje' całego transferu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 ale w qos nie ustawisz pasma dla poszczegolnego uzytkownika wiec jak jeden zapusci p2p to juz drugi przez p2p nie posciaga taksamo przy www szukaj routera z mozliwoscia przydzialu pasma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xten Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Aha. A znasz moze jakies konkretne modele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Cena? Sądze, ze 300 złotych to raczej max. za taka kase to bedzie ciezko chyba, cos dobrego dostac przyklad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Witam! Poszukuje router do neostrady, kablowy. Jednak zależało bym mi, aby miał możliwośc administracji do tego stopnia, bym mogł na każdy slot ustawic indywidualny maksymalny transfer i ilosc pobranych danych. Zdaza sie, że dzieli ktos sobie neostrade albo inne łącze i na jednym kompie zapuszcza Emule, ktore pożera cały dostepny transfer i przez to drugi komputer ma problem z szybkim otwieraniem stron. A ja bym chciał tego uniknąc. Proszę o jakies konkretne modele. Cena? Sądze, ze 300 złotych to raczej max. P.S. Jesli jest podobny temat prosze o usuniecie tego i podesłanie mi linka. PZDR. Z góry dzieki. WRT54GL + alternatywny soft. Poustaiwasz sobie wszystko jak chcesz - limity, priorytety itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 WRT54GL + alternatywny soft. Poustaiwasz sobie wszystko jak chcesz - limity, priorytety itd. a czy do tego sprzeciku mozna dolaczyc zewnetrzna antene przez rpsma? bo jakos nigdzie nie widze aby bylo napisane ze mozna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...