Skocz do zawartości
Robertcik

Unreal 2: The Awakening

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro wytykamy błedy to ja dorzuce jeden - fizyka i słynny Karma engine.

Nie ma tam żadnego z reklamowanych efektów - jakos w wakcje pojawił się filmik "Unreal 2 technology movie" czy coś takiego. Filmik pokazywał co może Karma, np modele realistycznie przewracające się, upadające, dym rozwiewany wybuchami rakiet itp.

W grze jest TYLKO efekt realistycznych upadków modeli, np jak nas załatwią na jakimś zboczu górki to nasze ciało fajnie zeslizguje się na dół, ale nic ponadto.

Jest za krótki, ale motyw ze śmiercią głównych bochaterów (Aida :-))))))) na koncu jest dobry :twisted:

UNRAL 2 SUX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma tam żadnego z reklamowanych efektów - jakos w wakcje pojawił się filmik "Unreal 2 technology movie" czy coś takiego. Filmik pokazywał co może Karma, np modele realistycznie przewracające się, upadające, dym rozwiewany wybuchami rakiet itp.

W grze jest TYLKO efekt realistycznych upadków modeli, np jak nas załatwią na jakimś zboczu górki to nasze ciało fajnie zeslizguje się na dół, ale nic ponadto.

Jest za krótki, ale motyw ze śmiercią głównych bochaterów (Aida :-))))))) na koncu jest dobry :twisted: 

UNRAL 2 SUX

.........Ale efekt z rozwiewanym dymem jest.......ale w unreal2003 :).....moze to co teraz mieliśmy okazje zobaczyć to nie była wersja finalna tylko jakiś kał do testów jka doom3alpha...... hm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UNRAL 2 SUX

Przetestowali te efekty zawarte w Karma Engine i doszli do wniosku, ze kazdy powinien posiadac PIV 3.06, R9700pro, 512 ddr 400 wiec wylaczyli to wszycho.

Pewnie ten silnik w przyszlosci pokaze na co go stac. W U2 jest sredni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy (bo oficjalnie ani DN4ever, ani Doom 3 sie nie liczą) powiem że grafa w Unreal 2 wymiata i jest najlepsza z tego co sie ukazało do tej pory. Nigdzie nie ma tak ostrych teksturek z mapowaniem środowiskowym i wypukłości. Jedyne co można sie przyczepić to szwankujące oświetlenie i (przynajmniej na R9000) brak cieni , czego tak podczas gry nie widać.

to chyba masz cos nie tak ze sterownikami bo u mnie jest lux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

załączam UNRALA II ustawiam max. roździelczośc detale też załanczam gre nic sie nietnie ale (!!!) patrze na ludzi i szok całkowicie zamazani no ale ide dalej spotykam jakąś kobiete i nie jest zamazana a dalej wszyscy inni są zamazani !!!!!! POMOCY napiszcie dlaczego tak się dzieje może to wina szprzętu a może mam coś z UNRALEM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zaczalem w nia grac. Zajebcza grafika ale naprawde godny uwagi jest dzwiek. Na 5.1 glosnikach odglosy z w tej grze sa niesamowite. Czytalem ze krutka - (tylko 9 poziomow) dlatego tez wlaczylem sobie na najtrudniejszy stopien w ten sposob dluzej pogram w to cudo ! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Giera jest świetna! Full detale 1024/768 i gierka nawet sie nie zatnie na sekundę!!! Cos macie zrąbane w configach, bo u mnie wszystko w sterach wymuszone na jakość. Świetna gra i klimacik- przekonuję sie do Unreala :) Trochę szkoda, że podobno krótka, ale ja jestem prawie na samym początku , wiec jeszcze trochę przede mną. I te Skarj- niezłe bydlaki ;)

PS- byłem nad takim stawem koło bazy, tuż obok miejsca, gdzie zginął ten koleś z artefaktem. Leżał tam dychający Skarj- i nie atakował. Dziwne ;) Gierka full wypas, bronie nareszcie jakieś w miarę. Co najleprze- grafika prezentuje sie bardzo dobrze, co prawda nie ma w niej jakiś porażeń, ale jest płynna i przebija wszystko, co dotąd widziałem w FPP. Nie mam do niej zastrzeżeń :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie cos ten unreal nie powalil na kolana :-(. Wiecej zawiodlem sie...tak jak przy jedynce pamietam srałem w gacie tak tutaj....phiii....przypomina mi to raczej C&c: renegade. Zadnego specjalnego klimatu tylko idziesz i nawalasz w te potwory....szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wina bibliotek EAX (OpenAL) w grze i właśnie ściągnąłem sobie łatkę w wersji beta ze strony supportu infogrames (poprzez stronkę www.unreal2.com).

Ten problem jest faktycznie najczęściej pojawiającym się w tej grze.

Mam nadzieję, że łatka da rady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie cos ten unreal nie powalil na kolana :-(. Wiecej zawiodlem sie...tak jak przy jedynce pamietam srałem w gacie tak tutaj....phiii....przypomina mi to raczej C&c: renegade. Zadnego specjalnego klimatu tylko idziesz i nawalasz w te potwory....szkoda.

eee-tam, zbyt wiele gier rozpieściło Cię już efektami (a właściwie to chyba za często puszczasz sobie wyjechane benchmarki heh)

tak prawdę mówiąc to trochę smak zepsuło wcześniejsze pojawienie się UT2003 (bo jakby wyszły razem to wszyscy bez wyjątku by klękali z zachwytu przed U2). Czego się spodziwaliście??? ja tego, co mój sprzęt uciągnie.

Ale niedługo wyjdzie DeusEx 2 i wtedy sobie pooglądamy :) (100% dynamicznych świateł i karma dla wszystkich obiektów które da się ruszyć)

Polecam artykuł na GameSpot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wim o co wam chodzi mnie gra  śmiga jak trza, a co do open gl to raczej nie mozliwe

HAHAHAHAH :) "gra ci śmiga".....jasne......na radkach 9700 schodzi do 35 fps to jak tobie może śmigać.........no chyba że nie przeszkadza ci schodzenie poniżej 14 fps to moze tak. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z was zauważył, ze w u2 niema muliplaya? 

Mam oryginal wersje i fizycznie tego multiplaya niema!

czy zauwazyles ze sam unreal byl tworzony zmysla o singlu, a tournament o multiplayer`ze ? chyba z jakiegos powodu tak je nazwali ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama w sobie gra jest taka sobie. Nic specialnego. Dla mnie grafika jest bardzo fadna i dlatego mi sie ta gra tak podoba. Ale troche mi sie zacina gra niestety. Moze to dlatego ze mam ICQ, KAZAA i eMule wlaczone jak gram :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi