Skocz do zawartości
Robertcik

Unreal 2: The Awakening

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj odpaliłem i.... szukałem szczeny na podłodze przez pół godziny :twisted: Gra mnie rowaliła na maxa i absolutnie nic sie nie wywaliło/zwiesiło/wykrzaczyło.

Jedynie koniecznścią była instalacja nowych dentek 41.09 bo znikały texturki, ale pozatym śmiga aż miło. Dziś dokupuje dodatkowe 256Ram bo troszkę swap'uje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ci skrina poslac ??

daj na forum, a jak niemozesz to podeslij mi, a ja juz wstawie na serva

Srednio to bedzie on miąl dopiero jak zrobi timedemo.......a nie sugerowac sie chwilowym zliczaniem fps.

Mając 50 fps w jednej chwili za moment mozna miec 15 i wtedy to nie jest gra tylko fotoplastikon.

Wczoraj testowałem u kolesia na gf44200 atlon 2.0 i 512 wiec wiem jak to wygląda......nie idzie grać normalnie...........kaszana.....

Na moim gf3ti200 to samo...........żeby mozna było powiedziec ze gra chodzi dobrze to minimalna liczba fps ( dla mnie) nie moze spaść ponieżej 40. Nie mówie oczywiscie o grze w q3 bo tam musze miec najmniej 80 zebym sie nie denerwował. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odpaliłem i.... szukałem szczeny na podłodze przez pół godziny :twisted:  Gra mnie rowaliła na maxa i absolutnie nic sie nie wywaliło/zwiesiło/wykrzaczyło.

Jedynie koniecznścią była instalacja nowych dentek 41.09 bo znikały texturki, ale pozatym śmiga aż miło. Dziś dokupuje dodatkowe 256Ram bo troszkę swap'uje.

co do zjadania tekstur, to detki 40.72 faktycznie. mam fajne przyklady:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

beda widoczne, jak interia zacznie dzialac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A posylaj screeny i tak Ci nie uwierze, ze se pykasz plynnie na maxdetalach na takim sprzecie.

ja tez nie. moze ma w grze max detale, a w rivatunerze, czy gdzie poblokowane wszystko, ale i tak nie sadze, zeby na srednich albo nawet na niskich mial tak framerate. bez obrazy Blantmen. :wink: nie ten procesor przede wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, kumpel juz przeszedl a ja jestem w 7 misji (jest 10) a gralem moze z 3h dopiero (w tym troche rozgladania sie, podziwiania terenow :)), ogolnie rzecz biorac zawiodlem sie na gierce... Grafika wcale nie powala (na high), gra jest strasznie liniowa (moglby sie ktos w koncu przemoc), klimat sredniawy, nie wiem jak mozna go porownywac do klimatu HL (nie pamietam gdzie to czytalem), ogolnie gra przereklamowana.

Moze fanom serii U sie spodoba, ale na mnie zrobila wrazenie jedynie negatywne.

ano racja, mnie wkurzulo jedno a wiec to ze nie ma praktyczie zadnego powiazania z Unreal 1 ktory mial zajebisty klimat a U2 to juz bardziej rozwalanka jak wiekszosc innych z tym ze grafa ladna

Racja......unreal2 to kał i tyle.......czekałem i sie zawiodłem jak nie wiem co......nie ma w niej ani naprawde dobrej muzy na którą liczyłem......ani merytorycznie nie jest dobra......a grafa miejscami wygląda chyba gorzej jak unreal 1.........nie wiem skąd sie biora takie wymagania tej gry .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ten motyw z winda jest jednym z najlepszych. Sluchawy na uszach, winda zaiwania w dol, hamulce bezpieczenstwa piszcza a tu nagle na dach (szklany :P ) spada skaarj. Omal sie nie posralem z wrazenia - a bylo nieziemskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to czytam to sie zastanawiam czy to napewno a drugiego unreala chodzi....

widzisz, super grafika nie musi oznaczac olbrzymich wymagan sprzetowych, dobrze zoptymalizowany kod oraz efekty 3d jest glownych artybutem calej serii Unreal'a, a Doom III w wersji beta jest po prostu pozbawiony tej optymalizacji, dlatego to chodzi jak chodzi, a posiada mniej efektow 3d od U2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaks sądzicie jest sens zebym sobie sciągał 2jkę dodam ze 2003 chodzi spoko tzn 20-40fp  

moszka tak sie glupio sklada ze nie zobaczysz roznicy miedzy 40a 80 .. w unrealu i w q3 tez...

masz racje, ze w Unreal'u nie widac zbytnio roznicy miedzy 40, a 80 klatkami, ale w Q3, to juz inna sprawa, tam musi byc conajmiej te 80fps by sie dobrze gralo, inaczej ciezko z raila wycelowac ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaks sądzicie jest sens zebym sobie sciągał 2jkę dodam ze 2003 chodzi spoko tzn 20-40fp  

moszka tak sie glupio sklada ze nie zobaczysz roznicy miedzy 40a 80 .. w unrealu i w q3 tez...

Wlasnie to jest dziwne bo gra wyglada tak samo - a moze w niektorych miejscach gorzej od ut2k3 a jest 2x bardziej wymagajaca - przynajmniej jezeli chodzi o ram - mi 256 nie starcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie to jest dziwne bo gra wyglada tak samo - a moze w niektorych miejscach gorzej od ut2k3 a jest 2x bardziej wymagajaca - przynajmniej jezeli chodzi o ram - mi 256 nie starcza.

jakbys nie zauwazyl, to UT2k3, to pojedyncze mapy, na ktorych walczy, a w U2 sie przechodzi przez kolejne plansze, ktore sa duze i bardzo rozbudowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to czytam to sie zastanawiam czy to napewno a drugiego unreala chodzi....

widzisz, super grafika nie musi oznaczac olbrzymich wymagan sprzetowych, dobrze zoptymalizowany kod oraz efekty 3d jest glownych artybutem calej serii Unreal'a, a Doom III w wersji beta jest po prostu pozbawiony tej optymalizacji, dlatego to chodzi jak chodzi, a posiada mniej efektow 3d od U2 :)

to dlatego ze ta beta doom III to alfa. nie wiem dlaczego to porównujesz....

z jednej strony w pełni skonczona gra jaką jest u2 a z drugiej d3 ktory nawet nie jest dobrze zaczęty.

co do wymagan: nie chodzi mi o to ze watpie w dobrą optymalzacje gry, tylko o to ze ktos kto spełnie wymagania prawia minimalne (zwłaszcza jesli chodzi o 128mb ramu i gf4mx420) gra na max detalach... ten fakt wydaje mi sie wątpliwy... no ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi