elmo123 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 planuje kupić taki zestaw -Gygabyte Ds4 -C2D E6400 -GeForce 7600 GT Gigabyte Silent Pipe II 256MB TV & DVI -GoodRam DDR2 2 x 1GB 667MHz jaki mam dotego kupic zasilacz za 250 zł .... PS. ważne żeby był cichy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Gdybyś miał 20 zeta więcej to seasonic 380W. A tak coś z oferty Armacroxa wybierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vampirr Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 witam ja planuje kupic taki zestawik : AsRock AM2XLI-ESATA2 Galaxy GeForce 7600GS 256Mb GDDR3 1.2 ns AMD Athlon 64 X2 4000+ BOX (Socket AM2) GeIL Dual 2x 512MB DDR2 800 MHz czy do tego tez nada sie Seasonic S-12 (380W) ? bardzo zalezy mi na cichej pracy a poza tym w wadach jest napisane "brak wtyczek 6pin dla kart graficznych PCI-E..." ocb ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 bardzo zalezy mi na cichej pracy a poza tym w wadach jest napisane "brak wtyczek 6pin dla kart graficznych PCI-E..." ocb ? :blink:Brakuje mu tej pierwszej wtyczki od prawej: Oznacza to że nie podłączysz napięcia do mocniejszej karty PCI-E (będziesz skazany na przejściówki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vampirr Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Tagan TG380-U01 Black RoHS, 380W wystarczy te 380 do konfiguracji którą podałem ? czy lepiej doplacac do Tagana 420W i ten silniejszy model jest taki sam pod względem emitowanego halasu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 wolałbym seasonica bo to nowsza konstrukcja. tagan fajny ale to już ma trochę lat i są lepsze zasiłki (choćby ten seasonic 380w) choc juz na 2 rdzenie brałbym 420w. a jak oc wchodzi w gre to...juz troche wiecej :) co dwa rdzenie to nie jeden... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vampirr Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) no to dajmy na to ze zdecyduje sie na Seasonic S12-430. Jemu tez brakuje złącza pod PCI-E . Wiec pytanie moje jest takie . Co to znaczy "mocniejsza karta pod PCI-E" . Planuje kupic Galaxy GeForce 7600GS 256 DDR3 1,2 ns. Czy w jakikolwiek sposób mnie ograniczy brak tej złączki zakladając ze mysle o podkręceniu karty w przyszłosci i czy w takim razie nie lepiej kupic Enermax Liberty ELT400AWT, 400W tyle ze nie wiem jak u nich z ciszą [ ma mniej opinii od seasonica ] Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez vampirr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Akurat karta, którą chcesz kupić nie wymaga złącza PCI-E. A zamiast Seasonica S12-430W proponuję Ci Enermaxa Liberty 400W. Ma mocniejszą linię 12V i może pociągnąć nawet x1900XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 no to dajmy na to ze zdecyduje sie na Seasonic S12-430. Jemu tez brakuje złącza pod PCI-E . Wiec pytanie moje jest takie . Co to znaczy "mocniejsza karta pod PCI-E" . Planuje kupic Galaxy GeForce 7600GS 256 DDR3 1,2 ns. Czy w jakikolwiek sposób mnie ograniczy brak tej złączki zakladając ze mysle o podkręceniu karty w przyszłosci i czy w takim razie nie lepiej kupic Enermax Liberty ELT400AWT, 400W tyle ze nie wiem jak u nich z ciszą [ ma mniej opinii od seasonica ] Do tej katy nie trzeba podpinać dodatkowego zasilania, czyli nie będzie różnicy czy masz tą wtyczkę czy nie. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A co za problem jak coś użyć przejściówki? To przecież nic nie boli, karty z reguły mają przejściówki w komplecie.. co za problem jak coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo123 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ale jak myślićie ten seasonic 380 wystarczy na ten c2d E6400 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ale jak myślićie ten seasonic 380 wystarczy na ten c2d E6400 ??? Do 3Ghz powinien wystarczyć zależy jeszcze jak mocno będziesz kręcił grafę ile dysków. Myślę,m że warto dopłacić kilka złotych do mocniejszego SeaSonica przy okazji będzie ciszej bo im większa moc tym ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 no to dajmy na to ze zdecyduje sie na Seasonic S12-430. Jemu tez brakuje złącza pod PCI-E . Wiec pytanie moje jest takie . Co to znaczy "mocniejsza karta pod PCI-E" . Planuje kupic Galaxy GeForce 7600GS 256 DDR3 1,2 ns. Czy w jakikolwiek sposób mnie ograniczy brak tej złączki zakladając ze mysle o podkręceniu karty w przyszłosci i czy w takim razie nie lepiej kupic Enermax Liberty ELT400AWT, 400W tyle ze nie wiem jak u nich z ciszą [ ma mniej opinii od seasonica ] Ten Enermax Liberty 400 AWT jest bardzo cichy wiatrak chodzi na 935 obrotów max jakie odnotowałem na moim konfigu.Poprzedni Chieftec 420w od Sirteca w porównaniu do tego Enermaxa to odkurzacz no może przesadziłem ale jest dużo głosniejszy wiatrak w nim chodził na 1500obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo123 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 bede miał jden dysk ..ale moze później kupie sobie raptora ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BilGejtZ Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Jeśli cenisz ciszę to w zasadzie najlepszy będzie HuntKey HK-400AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Jeśli cenisz ciszę to w zasadzie najlepszy będzie HuntKey HK-400AP.napewno nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a po co 400 jak 350 to identyczny zasilacz z inną naklejką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 :lol: Huntkey cichszy od SeaSonica? :lol: Hentkey w porównaniu do SeaSonica lub Tagana U01 to suszarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vampirr Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 wziąłem Enermaxa i mam nadzieje ze to byl dobry wybór ;] zobaczymy jak dojdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Odnośnie tego Enermax'a. http://video.google.pl/videoplay?docid=-20...6&q=enermax Pod tym linkiem znajdziecie piękną prezentacje tego wspaniałego zasilacza. Można posłuchać też jak głośno chodzi* :lol2: * - to znaczy nie słychać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ' date='21 sie 2006, 17:41' post='2281560'] ... * - to znaczy nie słychać :P jak nie słychać, jak słychać :blink: z czego słyszę to ta zasiłka to niezła suszarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 jak nie słychać, jak słychać :blink: z czego słyszę to ta zasiłka to niezła suszarka Bez jaj że to suszarka :blink: Mój obecny PSU firmy xXx jest głośniejszy niż ten Enermax! Zresztą, nikt nie wyprodukował wentyl o 0dB :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 jak nie słychać, jak słychać :blink: z czego słyszę to ta zasiłka to niezła suszarka to szum tego flasha podglosnij glosniki i zobacz ze to ta prezentacja tak szumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Szumi nie szumi, jest bez obciążenia i temu ten test jest do bani :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Trzeba się wogóle zastanowić czy to był test.... Raczej prezentacja produktu który był testowany. Autorzy pewnie chcieli tylko pokazać na że wentylek w tym Enermax'sie jest bardzo cichy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 za 200zl masz Topowera P5 400W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 za 200zl masz Topowera P5 400W...za 150zł Tagana U01 380w (dział sprzedam) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 BENITO testował tego Topowera P5 na zjeździe i przy prawie maksymalnym obciążeniu linii 12V, linia 5V podwyższa się do 5,31, jak to w P5. Jeśli obie linie są obciążone równomiernie problem nie występuje. Na moim konfigu napięcia są idealne. Co do samej zasiłki to jest bardzo cicha i za 200 zł to bardzo dobry zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vampirr Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 takie pytanie : jaki zasilacz mozliwie o najnizszej mocy bedzie mi wystarczal do tego zestawu AsRock AM2XLI-ESATA2 Galaxy GeForce 7600GS 256Mb GDDR3 1.2 ns AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX (Socket AM2) GeIL Dual 2x 512MB DDR2 800 MHz czekam na zasilacz i są jakies problemy z dostawa wiec mysle czy nie podpiąc tego do jakiegos pozyczonego na chwile zasilacza bo obawiam sie ze moj stary FSP250-60GTA to raczej tego nie uciągnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ten będzie dobry http://zenfist.pl/pID/208.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...