KOala Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 1. Czy prawdą jest, że Duronów nie można smarować pastą srebrną, gdy chłodzone są miedzianym radiatorem z coolerem? Sprzedawca poinformował mnie, że tworzy się ogniwo przy połączeniu AG i Cu, które niekorzystnie wpływa na jądro procesora. 2. Co to jest -CPU Vio Select- opcja w BIOS-ie, może przyjmować dwie wartości 3,3 i 3,45V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 1. pisze slysze 2. lepiej zostaw 3.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 W jakim sklepie ci tak powiedzieli ? Ile osób ma taki zestaw i żyją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Ja mam teraz miedziany blok wodny i srebrna paste :wink: . Wczesniej mialem miedzianego spire i paste, proca athlona :wink: . Wszystko dziala jak ta lala bez problemow. Cos mi sie wydaje, ze ten sprzedawca jakies glupoty pitolil 8O :? . Gdyby byly jakies problemos to by nikt nie produkowal miedziakow na AMD i nie zalecal stosowania srebrnych past :wink: :P . Olej sprzedawce i smaruj :P ja mam juz tak od dobrego pol roku i jest git :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Co to jest -CPU Vio Select- opcja w BIOS-ie, może przyjmować dwie wartości 3,3 i 3,45V? CPU Vio to napięcie zasilania układów wejścia -wyjścia proca. Nie podnoś za żadne skarby, szyba że chcesz go puścić na szynie 300MHz (oczywiście z tym FSB to żart, ale myślę że obrazuje on sens podnoszenia tego napięcia). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 A jeszcze odnośnie pasty i radiatora: Moim zdaniem gość cię nastraszył żebyś przypadkiem ne nasmarował zbyt uczciwie tą pastą proca, po jak byś usmarował mostki albo te kondziołki to różne cuda mogłyby się dziać (pasta srebrna przewodzi). Ale kropelkę na rdzeń to nic nie będzie. I zalecam podłączenie radiatora jakimś kaelkiem z masą (np. obudową). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 A może do tej srebrnej pasty chciał ci dowalić jakiś radiatorek na srebrnej podstaweczce za grubo powyżej przeciętnej :?: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Koala w którym sklepie jest ten inteligentny gość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 1. Czy prawdą jest, że Duronów nie można smarować pastą srebrną, gdy chłodzone są miedzianym radiatorem z coolerem? Sprzedawca poinformował mnie, że tworzy się ogniwo przy połączeniu AG i Cu, które niekorzystnie wpływa na jądro procesora. 2. Co to jest -CPU Vio Select- opcja w BIOS-ie, może przyjmować dwie wartości 3,3 i 3,45V? Wg mnie grozi to niskątemperaturą.A tak poważnie to gościu gadał głupoty o jakich pierwszy raz słyszę.Pewno próbował ci cośdroższego wcisnąc sugerując zostawienie u niego trochę PLN.A zamiast miedzinego coolera to wybrał bym i tak Titana.A z miedzianych to bym się zastanowił nad tym nowym titanem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiQs Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 W życiu nie słyszałem nic głupszego. Ja ciągne na Spire'u miedzianym ze srebrną pastą, którą oni sami dają w komplecie z coolerem i od ponad roku wszystko jest OK. Złożyłem już wiele kompów na takich właśnie coolerach z taką pastą i nikt mi się jeszcze nie skarżył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 coś ten gość zalewa. ja mam miedzianego coolermaster-a srebrną pastę mój kumpel to samo a takich głupot to w życiu nie słyszałem ani ja ani on :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Ten spszedafca to jakis idota kompletny ! Przeciez kazdy porzadny radiator jest z miedzi ( no moze ze srebra bylby porzadniejszy) Kazda porzadna pasta, jest na srebrze No wiec jakim cudem wszyscy zalecaja stosowanie past Ag do radia Cu ??? Wiekszosc z nas ("kretaczy" i nie tylko) uzywa takich radiatorow lub WB z Cu i smaruje tymi pastami i w dodatku ma swietne wyniki 8O :?: :?: Olej spszedafce sikiem modulowanym poprzecznie i smaruj proca Arctic Silverem III najlepiej 8) Napewno proc sie nie "obrazi" a wrecz dowrotnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Jak podlaczysz radiator do 220V to faktycznie lepiej go odizolowac od proca silikonem, ale jesli nie robisze tego typu sztuczek, to ci nic nie grozi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Koniec końcem kupiłem wentylator Colorful za 70,00 cały z miedzi 5000 obr/min. Jest dość cichy i mały (zmieścił się na styk między elektrolitami na MSI K7Pro2) z Titanem niestety byłby duży problem. Temperatura około 48-49 st.C przy max obciążeniu proca w te letnie dni. Procesor Dureń 1000@1206 (11,5 x 105). Jako pastę zastosowałem dodaną do coolerka pastę silikonową. Chyba zostanę przy silikonie, jestem zadowolony z tej temperatury i chyba nie zdecyduję się na pastę opartą na srebrze. A swoją drogą jestem ciekaw o ile mogłbym jeszcze zbić temperaturę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Koniec końcem kupiłem wentylator Colorful za 70,00 cały z miedzi 5000 obr/min. Jest dość cichy i mały (zmieścił się na styk między elektrolitami na MSI K7Pro2) z Titanem niestety byłby duży problem. Temperatura około 48-49 st.C przy max obciążeniu proca w te letnie dni. Procesor Dureń 1000@1206 (11,5 x 105). Jako pastę zastosowałem dodaną do coolerka pastę silikonową. Chyba zostanę przy silikonie, jestem zadowolony z tej temperatury i chyba nie zdecyduję się na pastę opartą na srebrze. A swoją drogą jestem ciekaw o ile mogłbym jeszcze zbić temperaturę? Dobra pasta na srebrze powinna być duuużo skuteczniejsza od siliconowej.Tak ze 3-4 stopnie powinieneś mieć mniej.Jak masz kasę to kup arctic silver3 i po kłopocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Koniec końcem kupiłem wentylator Colorful za 70,00 cały z miedzi 5000 obr/min. Jest dość cichy i mały (zmieścił się na styk między elektrolitami na MSI K7Pro2) z Titanem niestety byłby duży problem. Temperatura około 48-49 st.C przy max obciążeniu proca w te letnie dni. Procesor Dureń 1000@1206 (11,5 x 105). Jako pastę zastosowałem dodaną do coolerka pastę silikonową. Chyba zostanę przy silikonie, jestem zadowolony z tej temperatury i chyba nie zdecyduję się na pastę opartą na srebrze. A swoją drogą jestem ciekaw o ile mogłbym jeszcze zbić temperaturę? Dobra pasta na srebrze powinna być duuużo skuteczniejsza od siliconowej.Tak ze 3-4 stopnie powinieneś mieć mniej.Jak masz kasę to kup arctic silver3 i po kłopocie. Dokładnie - pasta na bazie sreberka obniży Ci temperaturkę jeszcze kilka stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Chciałbym podziękować za wszelkie rady i spostrzeżenia tym kórzy coś mądrego napisali!!! Z czystej ciekawości zakupię tą srebrną pastę i zobaczę czy będzie rzeczywiście mniej!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...