qrczaq3 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Witam jest następujący problem mam zintegrowana karta dzwiekowa na płycie głównej ASRock P4i45D po podkręceniu mojego celerona 2200 na 2500 wszystko stabilnie przy uruchamianiu systemu dokładnie ladowanie jądra zawiesił mi sie nacisnąłem reset i od tego czasu nie mam dziwieku wogóle. Gdy włączyłem program TeamSpeak (komunikator) wyskoczył mi następujący błąd TDSOUNDOUT.OPEN(DirectSoundCreate): NO sound driver is available use na płycie ze sterownikami od dzwieku nie dało sie ich zainstalowac (poprostu ich nie było) próbowałem zainstalować ręcznie i wyskakiwał mi następujący komunikat Our audio chip provides multi-speaker surround and realistic sound effects Due to the fact that your computer is not equipped with our audio chip, you can not avail yourself of these advenced fatures uninstalowałem stare stery od dzwieku ale i tak występuje ten sam błąd nie wiem co robić POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...