Skocz do zawartości
morph231

P4+ht Northwood, Czy Prescott Do Oc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zle sie wyrazilem, tak jak napisales, to one wszystkie ida, odpala sie komp, ale juz niestabilnie, a powyzej sie jzu komp nie odpala :/ nie wiem, mzoe zorganizowac kingmaxom albo twinmosom do pary 512 w jednym kawalku i pojechac 1gb na singlu poki co... ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurcze, ja nie dyskutuje, tylko nie wiedzialem, ktory ;), w koncu juz tylko ten mi zostal ;), wlasnie mam 3:2, FSB 260, na pamieci psozlo okolo 180 (wiocha ;)) i leca 2 primy rownolegle... przy 5:4 kladly sie doslownie po chwili a tu poki co juz leca ze 4 min :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurcze, ja nie dyskutuje, tylko nie wiedzialem, ktory ;), w koncu juz tylko ten mi zostal ;), wlasnie mam 3:2, FSB 260, na pamieci psozlo okolo 180 (wiocha ;)) i leca 2 primy rownolegle... przy 5:4 kladly sie doslownie po chwili a tu poki co juz leca ze 4 min :D

No i widzisz, jak chcesz to potrafisz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalej 0 bledow (wiem, ze to zadna filozofia), ale przedtem restart byl murowany juz z 15 razy :P kurde zaraz zaczne wiezyc, ze te wszystkie jazdy to nie przez mobo, nie przez proca a przez moje przebrzydle memki :P BTW, kurcze, ale mi komp laguje przy pisaniu do was :P (normalnie mam jakiegos zloma :P)

Edytowane przez morph231

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalej 0 bledow (wiem, ze to zadna filozofia), ale przedtem restart byl murowany juz z 15 razy :P kurde zaraz zaczne wiezyc, ze te wszystkie jazdy to nie przez mobo, nie przez proca a przez moje przebrzydle memki :P BTW, kurcze, ale mi komp laguje przy pisaniu do was :P (normalnie mam jakiegos zloma :P)

lolku to zmieniłeś zasilacz, a cały czas jechałeś na dzielniku 5:4 i sie dziwisz czemu komp ci sie kaszani :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezle :D ale juz nie chcialbym sie ladowac w 256, jak cos to 2 klocki po 512, narazie niezle idzie zaczynam 2x prime przy 266, pamieci nie ruszalem, ale dalej nie qmam czemu sie kaszanilo, przeciez na pamieci szla czestotliwosc 200Mhz (tak mi pokazywalo), wczesniej na celinie przy 1:1 tak szlo bez zajakniecia...

P.S. najnowsze doniesienia z frontu, po napisaniu posta i odpaleniu primy totalna zwiecha (czysto procesorowy stop-freeze), skoczylem z napieciem o jeden krok wyzej mam teraz 1,485, czy nie ruszac napiecia ??

Edytowane przez morph231

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisalem moje stabilne przygody z oc tego proca skonczyly sie na fsb 260, przy timingach 2,5-3-3-6 i dzielniku 3:2 (pamieci sa na 173MHz az wstyd sie przyznac). Sluchajcie mysle, ze jedynym sensownym rozwiazaniem w tej chwili jest zakup jakichs normalnych pamieci, patrzylem ,ze na allegro moje kosci powinny pojsc za okolo 300zł, moglbym dodac jakies 100zł, znajdziemy cos wartego uwagi do 400zł ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi