surix Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 dlaczego chcesz abita? asus nie styka? ;) ja bym wolal p4c800/delux [;IC7 ma wyrobioną bdb opinie :wink: a szczególnie jeśli chodzi o O/Ca ten mój Asus to jednym słowem KASTRAT :? 2.65V na DDR MAX :lol: :lol: już 2 razy wymieniane mosfety itp.. chociaz kolegi p4p800se chodzi jak piorun :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 IC7 ma wyrobioną bdb opinie :wink: a szczególnie jeśli chodzi o O/Ca ten mój Asus to jednym słowem KASTRAT :? 2.65V na DDR MAX :lol: :lol: już 2 razy wymieniane mosfety itp.. chociaz kolegi p4p800se chodzi jak piorun :-PIC7* tez ma tylko 2.8V, ale zawsze to troche wiecej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) IC7 ma wyrobioną bdb opinie :wink: a szczególnie jeśli chodzi o O/Ca ten mój Asus to jednym słowem KASTRAT :? 2.65V na DDR MAX :lol: :lol: już 2 razy wymieniane mosfety itp.. chociaz kolegi p4p800se chodzi jak piorun :-P mowie Ci kup p4c800, to jest plytka, a nie jakies p4p800 czy se ;) i tez ma tylko 2,8 na ddr Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dlaczego twoim zdaniem ona jest lepsza od IC7? :-P A 2.8V już mnie satysfakcjonuje bo D43 nie potrzebują wysokiego V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 mowie Ci kup p4c800, to jest plytka, a nie jakies p4p800 czy se ;) i tez ma tylko 2,8 na ddr Widzialem na allegro 2 egzemplarze tej plytki, musialbym na glowe upasc, zeby inwestowac prawie 600zł w plyte pod s478, w tej cenie, mozna juz szukac czegos pod core 2. Nie ma sensu w robic takiego czegos, osobiscie jestem fanem s478, ale sa granice gdzie sentyment zaczyna rpzechodzic w szalenstwo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Widzialem na allegro 2 egzemplarze tej plytki, musialbym na glowe upasc, zeby inwestowac prawie 600zł w plyte pod s478, w tej cenie, mozna juz szukac czegos pod core 2. Nie ma sensu w robic takiego czegos, osobiscie jestem fanem s478, ale sa granice gdzie sentyment zaczyna rpzechodzic w szalenstwo ;) chcesz powiediec, ze one lataja az po 600 zł? O_o kurde nawet sie nie spodziewalem.... // etam, nie az tyle: http://www.allegro.pl/item121627844_legend...resc_od_ss.html tu z procem a tu jakas stara aukcja: http://www.allegro.pl/item116874025_asus_p4c800_deluxe.html mozna wychasczyc pewnie za 400, tyle chcialem za moja ale nikt nie chcial to czeka na lepsze czasy :D a imo jest to najlepsza plytka pod 478, bezapelacyyjnie ;) a nie tam ic7 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Powiem Ci ,ze Ic7 jest niczego sobie, sam ja mam i smiga ;) dodam jeszcze ze glupia IS7 (moze akurat moj egzemplarz) tez robi porzadek, bo po rpzesiadce z IS7 na IC7 roznicy zadnej nie odczulem, ani w wydajnosci, ani w OC :) co do coen to faktycznie przesadzilem... A jak Twoja bedzie czekac na lepsze czasy to doczekasz sie i bedziesz musial pchnac za 200 ;) mysle, ze w tej chwili masz jeszcze szaqnse pchnac ja za 350, ale za 400 ciesko bedzie znalezc kogos, kto to wezmie... Czasy sie zmeiniaja, technika uidzie na przod, ceny ida w dol ;) Trzeba uwazac, zeby nie obudzic sie z reka w nocniku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Do 300zł moge wydać ale za dość dobrą oferte, ostatnio typ miał IC7 ze złamanymi zatrzaskami na ram, wogóle przerobionym chłodzeniem na NB pod WC i ogólnie to płyta=złom, pomyśle nad tym asusem ale już troche zraziłem się do mojej chociaż jednak to jest wogóle inny przedział cenowy i jakościowy, a na 775 nie chce wymieniać 5900XT tyle stracił na wartości i poszczególne komponenty że trzymam się narazie tego :-P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 A Sempronów mi nie obrażać ! Ja bym wybrał Abita IC-7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (...) http://www.allegro.pl/item121627844_legend...resc_od_ss.html(...) tu z procem 50zl. wiecej dalem za Precotta 531+MSI i965 NEO(plyta nie rewelacyjna jezeli chodzi o OC ale tania byla i na i965 a OC mnie nie interesuje a zawsze moge pozniej zmienic na core2duo) Procek do mnie przyszedl niestety jeszcze grafa na PCI-E nie dotarla(dopiero jutro dojedzie :/) wiec nie mam jak zlozyc bo na PCI mam tylko s3Virge a on raczej dobrze nie wspolpracowalby z LCD w 1280x1024 ;). Wiec skladanie dopiero jutro. Seria procka: 531 SL9CB MALAY 3.00GHZ/1M/800/04A Q622A457 (B4-chyba B :P) Przepusalem wszytko bo z seriami Inteala mialem malo do czynienia ;) A tak chcialby juz go zlozyc i zobaczyc jak dziala a tutaj jeszcze dzien czekania :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Powiem Ci ,ze Ic7 jest niczego sobie, sam ja mam i smiga ;) dodam jeszcze ze glupia IS7 (moze akurat moj egzemplarz) tez robi porzadek, bo po rpzesiadce z IS7 na IC7 roznicy zadnej nie odczulem, ani w wydajnosci, ani w OC :) co do coen to faktycznie przesadzilem... A jak Twoja bedzie czekac na lepsze czasy to doczekasz sie i bedziesz musial pchnac za 200 ;) mysle, ze w tej chwili masz jeszcze szaqnse pchnac ja za 350, ale za 400 ciesko bedzie znalezc kogos, kto to wezmie... Czasy sie zmeiniaja, technika uidzie na przod, ceny ida w dol ;) Trzeba uwazac, zeby nie obudzic sie z reka w nocniku ;) lepsze czasy - czytaj kupie przejsciwke na 479 i odpale na niej jakiegos dottiego ;) na fc czy LN2 moze zrobic jakis ladny wyniczek ;) szkoda mi jej oddawac, tak samo jak moich bh5 - nie czesto widac 280mhz 2-2-2-5... Teraz mam ddr2 i lga775 - ale stary stuff niech lezy, co mi tam, sentyment czuje ;) 50zl. wiecej dalem za Precotta 531+MSI i965 NEO(plyta nie rewelacyjna jezeli chodzi o OC ale tania byla i na i965 a OC mnie nie interesuje a zawsze moge pozniej zmienic na core2duo) Procek do mnie przyszedl niestety jeszcze grafa na PCI-E nie dotarla(dopiero jutro dojedzie :/) wiec nie mam jak zlozyc bo na PCI mam tylko s3Virge a on raczej dobrze nie wspolpracowalby z LCD w 1280x1024 ;). Wiec skladanie dopiero jutro. Seria procka: 531 SL9CB MALAY 3.00GHZ/1M/800/04A Q622A457 (B4-chyba B :P) Przepusalem wszytko bo z seriami Inteala mialem malo do czynienia ;) A tak chcialby juz go zlozyc i zobaczyc jak dziala a tutaj jeszcze dzien czekania :/ No i co? dlaes wiecej i myslisz ze to lepsze? wcale nie. Masz tylko cholernie grzejacego sie preshotta, na plytce msi... jedyne co to musisz miec ddr2, a na starym dobrym 478 mogles postawic niegrzejacego sie northwooda, czy nawet dothana, ktory wydajnoscia polknie ta Twoja pentiawe na sniejdanie. No ale masz nowszy socket - i co z tego?! kazdy kupuje co chce, ale ja bym sie w to nie pchal, btw to za 280 zł mozna kupic celerona na cedarmillu - imo kolerjny lepszy wobor niz ten odgrzewany preshot. ale ja lama jestem i sie nei znam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Totalny LOL!! kupi Pentiuma 531 w cenie Celerona na Ceder Mill :mur: :mur: imo ja za swojego dalem 200zl wiec duzo nie przepłaciłem :) MSI to shit :D jak celeron na prescott :D @sucker do ciebie to <_< co do mojego proca to mi sie nawet ładna perełka trafiła :D Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Totalny LOL!! kupi Pentiuma 531 w cenie Celerona na Ceder Mill :mur: :mur: imo ja za swojego dalem 200zl wiec duzo nie przepłaciłem :) MSI to shit :D jak celeron na prescott :D @sucker do ciebie to <_< co do mojego proca to mi sie nawet ładna perełka trafiła :DMnie zalezy na procku ktory potrafi dzialac z SMP bo inaczej kupilbym Semrpona a nie badziweiastego balerona, jaki LOL z ciebie kupiles BALERONA a mogles kupic semprona :mur: Ja potrzebuje stabilnego procka wiec OC nie wchodzi w ggre. Potrzebuje procka z SMP jak wspomnialem aby podczas kompresji obrazu mozna bylo na kompie normalnie pracowac. Nie kazdy kupuje sprzet dla OC a za 320zl. dostalem procka ktory dziala rewelacyjnie z obrobka video i tylko na tym mi zalezalo a nie bicie kolejnych pustych rekordow w OC. To ze MSI to nic specjalnego wiem ale kupilem ja nie dla OC(co juz napisalem) ale dla tego aby w przyslosci(rok, dwa) bez problemu mozna bylo wepchac tam np. core 2 duo a plyta posiada wszystko co mi potrzeba i wiecej nie potrzebowalem wydawac. Nie wszyscy kupuja sprzet z mysla o graniu i OC bo w gry gram bardzo malo. Wiec idz podniecaj sie swoim baleronem ze mozesz z niego miec xGHz i ciesz sie ze SuperPi dziala ci o 0,5s szybciej niz porzednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Dotarl do mnie dzisiaj Topowerek P5 ;) Wieczorem sie pochwale co i jak... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Totalny LOL!! kupi Pentiuma 531 w cenie Celerona na Ceder Mill :mur: :mur: imo ja za swojego dalem 200zl wiec duzo nie przepłaciłem :) MSI to shit :D jak celeron na prescott :D @sucker do ciebie to <_< co do mojego proca to mi sie nawet ładna perełka trafiła :D wyluuuuuuj troche ;) Mnie zalezy na procku ktory potrafi dzialac z SMP bo inaczej kupilbym Semrpona a nie badziweiastego balerona, jaki LOL z ciebie kupiles BALERONA a mogles kupic semprona :mur: Ja potrzebuje stabilnego procka wiec OC nie wchodzi w ggre. Potrzebuje procka z SMP jak wspomnialem aby podczas kompresji obrazu mozna bylo na kompie normalnie pracowac. Nie kazdy kupuje sprzet dla OC a za 320zl. dostalem procka ktory dziala rewelacyjnie z obrobka video i tylko na tym mi zalezalo a nie bicie kolejnych pustych rekordow w OC. To ze MSI to nic specjalnego wiem ale kupilem ja nie dla OC(co juz napisalem) ale dla tego aby w przyslosci(rok, dwa) bez problemu mozna bylo wepchac tam np. core 2 duo a plyta posiada wszystko co mi potrzeba i wiecej nie potrzebowalem wydawac. Nie wszyscy kupuja sprzet z mysla o graniu i OC bo w gry gram bardzo malo. Wiec idz podniecaj sie swoim baleronem ze mozesz z niego miec xGHz i ciesz sie ze SuperPi dziala ci o 0,5s szybciej niz porzednio. Sempron? hmmm ,raczej nie, niestety, ale sempron przegrywa z celkiem352. To treoche inna architektura niz stare celki na prescotcie i duzo lepiej sie ten proc zachowuje od semprona, wiec to co napisales nie ejst prawda. Zawsze jesty to celek, a nie pentium, ale 631 jest cholernie drogi, a trzebsa pamietac ze wiekszy cache daje niewiele, a fsb133 w celku nie wymaga super mobo do tego aby go wykrecic. Na poziomie 4,5 ghz spokojnie pobije kazdego semprona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Tu masz racje z tym p4c800 można załatwić przejściówe, dothana i masz super wydajność, wystarczy powiedzieć że 1.75Ghz liczy 1m w SPI tyle co mój prescott :lol: , na mojej płytce nie ma wsparcia dla 479 :-| i abit też tego nie umożliwia..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Swieta racja, abit nie chapnie 479 :(( ale dothana tez nie jest latwo dostac ;), a jak juz nawet to sa cholernie drogie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) wyluuuuuuj troche ;) Sempron? hmmm ,raczej nie, niestety, ale sempron przegrywa z celkiem352. To treoche inna architektura niz stare celki na prescotcie i duzo lepiej sie ten proc zachowuje od semprona, wiec to co napisales nie ejst prawda. Zawsze jesty to celek, a nie pentium, ale 631 jest cholernie drogi, a trzebsa pamietac ze wiekszy cache daje niewiele, a fsb133 w celku nie wymaga super mobo do tego aby go wykrecic. Na poziomie 4,5 ghz spokojnie pobije kazdego semprona. Jak juz to Cedar Mill a po drugie to od starszego celerona rozni sie procesem produkcyjnym(0,065um stary 0,09um) oraz 2x wieksza iloscia cache a pozatym to te procki sa identyczne, maja ta sama architekture netburst, taki sam dlugi potok. Cena tego celka i PIV 531 prawie identyczna(15-20zl. to nie roznica) PIV 531 jest w 0.09um wiec na pewno bedzie sie slabiej krecil(co mnie nie interesuje) za to ma 2x wiecej cache, posiada HT czego nie ma celeron. Gdyby nie HT to nie kupilbym PIV a tym bardziej celerona. Semprona tez mozna podkrecic i wyciagniecie z niego 2,8GHz nie stanowi problemu a wtedy te 4,5GHz w celeronie moze sie chowac, nie wspominajac ze za podobna cene mozna kupic A64 3000+ a chyba nawet 3200+. Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez sucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jak juz to Cedar Mill a po drugie to od starszego celerona rozni sie procesem produkcyjnym(0,065um stary 0,09um) oraz 2x wieksza iloscia cache a pozatym to te procki sa identyczne, maja ta sama architekture netburst, taki sam dlugi potok. Cena tego celka i PIV 531 prawie identyczna(15-20zl. to nie roznica) PIV 531 jest w 0.09um wiec na pewno bedzie sie slabiej krecil(co mnie nie interesuje) za to ma 2x wiecej cache, posiada HT czego nie ma celeron. Gdyby nie HT to nie kupilbym PIV a tym bardziej celerona. Semprona tez mozna podkrecic i wyciagniecie z niego 2,8GHz nie stanowi problemu a wtedy te 4,5GHz w celeronie moze sie chowac, nie wspominajac ze za podobna cene mozna kupic A64 3000+ a chyba nawet 3200+. Heh no kłucił bym sie (chodzi o to podkreslone) ciezko uzyskac w spi 16m 10:XX na dzisiejszych athlonach 3k/3.2k <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak juz to Cedar Mill a po drugie to od starszego celerona rozni sie procesem produkcyjnym(0,065um stary 0,09um) oraz 2x wieksza iloscia cache a pozatym to te procki sa identyczne, maja ta sama architekture netburst, taki sam dlugi potok. Cena tego celka i PIV 531 prawie identyczna(15-20zl. to nie roznica) PIV 531 jest w 0.09um wiec na pewno bedzie sie slabiej krecil(co mnie nie interesuje) za to ma 2x wiecej cache, posiada HT czego nie ma celeron. Gdyby nie HT to nie kupilbym PIV a tym bardziej celerona. Semprona tez mozna podkrecic i wyciagniecie z niego 2,8GHz nie stanowi problemu a wtedy te 4,5GHz w celeronie moze sie chowac, nie wspominajac ze za podobna cene mozna kupic A64 3000+ a chyba nawet 3200+. napisalem gdzies inaczej niz cedarmill? Niestety nie za bardzo, pozniewaz w zegar w zegar jest duzo szybszy od starych celkow, wiec nie ejst to zasluga tylko cache. Co do podkrecalnosci semprona - przecietny kreci sie na 2,6ghz moj robil 2,7 na w miare normlanym napieciu, u mnie chodzil 2,9 ghz @1,75v na codzien z full load, ale toi sa takty ekstremalne przy nieinnym napieciu, celek zrobi tak 5 ghz i wiecej i bedzie duzo lepszy od semprona (oba na dobrych mobo, bo lanparty samp i p5wd2 celek) a cala rozmowa nie jest o to ze 352 lepszy od 531, tylko ze kupowanie zlomu na 775 jest bez sensu, bo lepiej kupioc DOBRY sprzet na 478 w tej samej cenie, a nawet 50 zł nizszej 9jak sam zauwazyles) Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 napisalem gdzies inaczej niz cedarmill? Niestety nie za bardzo, pozniewaz w zegar w zegar jest duzo szybszy od starych celkow, wiec nie ejst to zasluga tylko cache. Co do podkrecalnosci semprona - przecietny kreci sie na 2,6ghz moj robil 2,7 na w miare normlanym napieciu, u mnie chodzil 2,9 ghz @1,75v na codzien z full load, ale toi sa takty ekstremalne przy nieinnym napieciu, celek zrobi tak 5 ghz i wiecej i bedzie duzo lepszy od semprona (oba na dobrych mobo, bo lanparty samp i p5wd2 celek) a cala rozmowa nie jest o to ze 352 lepszy od 531, tylko ze kupowanie zlomu na 775 jest bez sensu, bo lepiej kupioc DOBRY sprzet na 478 w tej samej cenie, a nawet 50 zł nizszej 9jak sam zauwazyles) To z cedar/ceder bylo do teat(nie zaznaczylem sorki). A cala sprawa tyczy sie tego ze tamten sprzet to byl procek 2,4GHz i jego koszt razem z MOBO jest wiekszy niz sprzet na s.775 ktory jest mimo wszystko bardziej przyszosciowy bo np. na s.478 chyba nie ma nowych celeronow D? Do tego w moim przypadku mam mozliwosc w przyszlsoci wsadzic do kompa C2C czego nie zrobie na s.755. Dla mnie najwazniejsza byla cena, OC nie wchodzi w gre(stabilnosc przedewszystkim) oraz SMP. I ten procek dal mi to wszstko. Zastanawialem sie nad s.478 ale ceny uzywanych(czesto bez gwarancji) MOBO sa bardzo wysokie a nie mialem zamiaru kupowac wynalazkow od sis'a czy via. Interesowaly mnie tylko i865/875 a ceny tych MOBO sa wysokie i to bez gwarancji bo miesiac rozruchowej trudno nazwac gwarancja ;). Ja uwazam ze kazdy kupuje sprzet ktory bedzie najlepszy dla niego. Jezeli nie bede robil OC to nie potrzebuje MOBO ktora nadaje sie do ekstremalnego OC. Nie bede kupowal procka, ktory dopiero pokazuje swoja moc po OC. Juz pare raz napisalem dlaczego zdecydowalem sie na taka a nie inna konfiguracje. Wyszla mnie ona najtaniej i dostalem to co chcialem a nie lubie dokladac kasy na cos z czego korzystac nie bede. Dziekuje Peace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 "To z cedar/ceder bylo do teat(nie zaznaczylem sorki)...." kazdy moze sie pomylic, niema ludzi idealnych... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Wlasnie, szkoda czasu na nerwy;) ja tu mam stresowa sytuacje, mam nowa zasilke a tu kurcze 4GHz jak nie chcialo peknac tak kurcze nie chce dalej:/ zrobilem: klik na: klik Sorki, ze nie walnalem cpuz od razu, (wrocilem wlasnie z roboty i po ludzku zapomnialem, zaraz zapuszcze od nowa i zrobie Wam wszystko razem ;) (dla niedowiarkow) z reszta co tu niedowierzac... kurde marne 3,8, bez pata, na takich sobie timingach, nie wiem cos nie halo, temp proca max 52st w totalnym stresie po godzinie z 2 primami ;) jesli macie jakies sugestie to slucham;) tylko bez dowcipow typu sprzedaj to co masz i kup... ;) P.S. I jeszcze jedno... Sluchajcie nie reinstalowalem windy po przesiadce z celiny na pentiuma, jest sens ??? czy to czysta formalnosc ?? Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Raczej to czysta formalność bo stery od mobo są takie same, a ty tylko proca zmieniłeś więc nie ma sensu ot chcesz opchnąc ic7? :E :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Mnie ostatnio nachodzi czyby nie opchnac 805 na allegro i nie podzialac na jakims celeronie przynajmniej na rachunkach za prad oszczedze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Heh no zaoszczedzisz z 5zł <_< ja bym sie nie przesiadał na celerona mimo to wolal bym na sempa na 754/939/am2;] napewno było by mniej na rachunku :) co do tego pentiuma @morph231 walcz :) jakie masz chłodzenie? EDIT: goń mojego pentiuma :D Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Raczej to czysta formalność bo stery od mobo są takie same, a ty tylko proca zmieniłeś więc nie ma sensu ot chcesz opchnąc ic7? :E :lol: Hehe jakbys wiedzial co przeszla to bys jej nie chcial, zmienony cooler chipsetu na konkretny radiator z P3 ;), modzik stabilizyjacy napiecia na chipsecie w stresie (kondensatorek), no i mialem raz nieciekawa historie, wsadzilem grafe kolegi i sfajczyla mi sie jedna sciezka ze slotu AGP :], odbudowalem ja slicznie i smiga, ale wiesz sa ludzie, ktorym takie cos juz psuje humor ;) A tak na marginesie wcale nie chce sie jej pozbywac ;) fajna jest ;) Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Hehe jakbys wiedzial co przeszla to bys jej nie chcial, zmienony cooler chipsetu na konkretny radiator z P3 ;), modzik stabilizyjacy napiecia na chipsecie w stresie (kondensatorek), no i mialem raz nieciekawa historie, wsadzilem grafe kolegi i sfajczyla mi sie jedna sciezka ze slotu AGP :], odbudowalem ja slicznie i smiga, ale wiesz sa ludzie, ktorym takie cos juz psuje humor ;) A tak na marginesie wcale nie chce sie jej pozbywac ;) fajna jest ;)Heh;] widze ze masz kozacką płyte :-P osobiscie lubie takie ;] daj wieksze v na proca i napisz jakie masz chlodzenie na proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) AC Freezer 4 w tej chwili napiecie 1,425V. Ale przy wyzszych napieciach i wyzszym FSB juz tez sie kopie i nie chce isc wyzej... Nie wiem czemu :( chyba egzemplarz proca... P.S. myslalem o lepszym chlodzeniu (niekoniecznie WC), moze cos polecicie ?? jakis zalman, pentagram scythe ?? I czy w ogole jest sens zmieniac freezera ;) Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 AC Freezer 4 w tej chwili napiecie 1,425V. Ale przy wyzszych napieciach i wyzszym FSB juz tez sie kopie i nie chce isc wyzej... Nie wiem czemu :( chyba egzemplarz proca...a jaki dzielnik i fsb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...