morph231 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Sluchajcie ostatnie pytanie, czy warto w moim wypadku (chcialbym walnac moda na pamieci) i pojechac 1:1 kupic : klik Mysle powalczyc do 450zł, jak nie pojda to chyba lepiej KH, albo LLK ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Wydaje mi się ze warto, ale nie jestem ekspertem od pamieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Sluchajcie ostatnie pytanie, czy warto w moim wypadku (chcialbym walnac moda na pamieci) i pojechac 1:1 kupic : klik Mysle powalczyc do 450zł, jak nie pojda to chyba lepiej KH, albo LLK ?? po modzie mysle że by było okolo 250 mhz 2-2-2-5 napewno bedą lepsze od llk ja miałem kiedyś geile ultra bez X (są na tych samych kościach co patriot llk) i kreciły sie na 210mhz przy 3.0v wieksze napiecie nic nie dawało moim zdaniem lepiej brac KH a jeszcze lepiej ultraX Edytowane 13 Września 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 210 ?? Chyba Ci sie pomylilo ?? na 210 to chodzi teraz moj zestaw przy 2,8 na tych timingach co podalem :D Mi zalezy, zeby walnac to 1:1 tak jak pisalem i pocisnac fsb okolo 260 ( jesli sie da) juz pal diabli czy bedzie 2-2-2-5, czy 3-3-3-6, grunt zeby poszlo na synchro :) Jak sie uda to bedzie hardcore, bo widze, ze nasz kolega sprzed paru stron, cos sie ociaga ze swoimi wnikami z synchro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 210 ?? Chyba Ci sie pomylilo ?? na 210 to chodzi teraz moj zestaw przy 2,8 na tych timingach co podalem :D Mi zalezy, zeby walnac to 1:1 tak jak pisalem i pocisnac fsb okolo 260 ( jesli sie da) juz pal diabli czy bedzie 2-2-2-5, czy 3-3-3-6, grunt zeby poszlo na synchro :) Jak sie uda to bedzie hardcore, bo widze, ze nasz kolega sprzed paru stron, cos sie ociaga ze swoimi wnikami z synchro ;)Jaki kolega? :D p.s jest jakaś roznica miedzy synchro a asynchro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Nie chce cytowac, ale od dawna czekam na wyniki Żeliego w kwestii jego osiagow i nic :(( a roznica miedzy synchro a asynchro mysle, ze bedzie spora, bo kiedy uda mi sie wycisnac synchro 3,8Ghz na moim procu to pamieci beda zamiatac ponad 500Mhz, a nie tak jak obecnie 428 ;), a myśle, ze to da kopniaka... ( o 4 Ghz na synchro nawet nie smiem snic ;)) Edytowane 13 Września 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Aha, musze sie jutro pobawic z tym asynchro :D moze jakies 1s zbije :-P w spi 1m :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Nie nabijaj sie ;) Tylko lepiej wreszcie sprzedaj ta motorole i kup jakis sluszny telefon ;) (sorki za OT), nie licze na sekunde, tylko przynajmniej ze 3 :D no i cos jeszcze samo poczucie, ze mam wreszcie high endowy sprzet :D mobo jest, procek jest, chlodzenie tez spoko, teraz pamiatki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 210 ?? Chyba Ci sie pomylilo ?? na 210 to chodzi teraz moj zestaw przy 2,8 na tych timingach co podalem :D Mi zalezy, zeby walnac to 1:1 tak jak pisalem i pocisnac fsb okolo 260 ( jesli sie da) juz pal diabli czy bedzie 2-2-2-5, czy 3-3-3-6, grunt zeby poszlo na synchro :) Jak sie uda to bedzie hardcore, bo widze, ze nasz kolega sprzed paru stron, cos sie ociaga ze swoimi wnikami z synchro ;)nic mie sie nie pomyliło pamieci na tych kostkach tyle śmigają przy 2-3-3-5 czy ileś tam pozatym jak juz to winbondy lepiej sie krecą przy 2-2-2-5 niż 2.5 albo 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Rozumiem, po porstu zle zinterpretowalem Twojego posta :) no nic to poluje na ultra x'y i tyle, poki co musze pchnac moje obecne pamiatki, juz siedza na allegro iczekaja na szczesliwego nabywce :) Słuchajcie mam jeszcze jedno pytanie, jest opcja skalibrowania temperatur wyswietlanych przez bios ??, bo cholipa u mnie dzieje sie niezla szopka, radiator chlodny, heat pipy tez pomiedzy procem a radiatorem AS5 a wyswietla mi w idlu 49st ( ten IC 7 od poczatku przeklamywal, jak przesiadlem sie z IS7 to od razu zobaczylem roznice z 8 st w gore). Edytowane 14 Września 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Rozumiem, po porstu zle zinterpretowalem Twojego posta :) no nic to poluje na ultra x'y i tyle, poki co musze pchnac moje obecne pamiatki, juz siedza na allegro iczekaja na szczesliwego nabywce :) Słuchajcie mam jeszcze jedno pytanie, jest opcja skalibrowania temperatur wyswietlanych przez bios ??, bo cholipa u mnie dzieje sie niezla szopka, radiator chlodny, heat pipy tez pomiedzy procem a radiatorem AS5 a wyswietla mi w idlu 49st ( ten IC 7 od poczatku przeklamywal, jak przesiadlem sie z IS7 to od razu zobaczylem roznice z 8 st w gore).bo o tyle ic7 zawyża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Nie nabijaj sie ;) Tylko lepiej wreszcie sprzedaj ta motorole i kup jakis sluszny telefon ;) (sorki za OT), nie licze na sekunde, tylko przynajmniej ze 3 :D no i cos jeszcze samo poczucie, ze mam wreszcie high endowy sprzet :D mobo jest, procek jest, chlodzenie tez spoko, teraz pamiatki :D Nie nabijam się <_< jak chcesz to kup :D p.s nikt sie nie odzywa o ten telefon :mur: sory za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Morph123 ... chcesz namiar na tych co handlują noname'ami takimi jak moje ?? :D Rotfl... może byłoby warto po 69 pln za sztukę popróbować :P Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ok droop mod i Vdimm mod zrobione, napiecie na memkach 3,2v, zakupilem patriotki KH, coz moge powiedziec, wszystko wyglada tak: klik Sluchajcie jak myslicie, podnosic jeszcze napiecie i cisnac dalej ?? Na tym co teraz mam przeszlo 2 rownolegle idace spi 32M, jak obnizam timingi (ktorykolwiek) to od razu sa restarty i wielki foch ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ok droop mod i Vdimm mod zrobione, napiecie na memkach 3,2v, zakupilem patriotki KH, coz moge powiedziec, wszystko wyglada tak: klik Sluchajcie jak myslicie, podnosic jeszcze napiecie i cisnac dalej ?? Na tym co teraz mam przeszlo 2 rownolegle idace spi 32M, jak obnizam timingi (ktorykolwiek) to od razu sa restarty i wielki foch ;) Na jakich kostkach masz te patrioty? Cl3 nie wygląda mi na winbondy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Na jakich kostkach masz te patrioty? Cl3 nie wygląda mi na winbondy :blink: LOL od kiedy patrioty są na winbonadach ? BTW. hardcorowy jesteś jak dajesz na nie 3.2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Juz opuscilem na 3,0 :) Mysle, ze nie ma szans na jakies lepsze kostki, bo mowie, na tych timingach stabilnie, jak tylko chce cokolwiek obnizyc to od razu sie kopie... Czyli raczej nic wiecej z nich nie wycisne ?? Czy demontowac radiatory i sprawdzec z czym mamy do czynienia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Juz opuscilem na 3,0 :) Mysle, ze nie ma szans na jakies lepsze kostki, bo mowie, na tych timingach stabilnie, jak tylko chce cokolwiek obnizyc to od razu sie kopie... Czyli raczej nic wiecej z nich nie wycisne ?? Czy demontowac radiatory i sprawdzec z czym mamy do czynienia ??no 3.0v nie radze przekraczać na tych kostkach - pamieciach Czy demontowac radiatory i sprawdzec z czym mamy do czynienia ??szkoda gwary na takie sprawdzanie Edytowane 16 Września 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 No nic, nie powiem, zeby synchro dalo duzego kopa :] Teat mial racje ;) No nic, ale poko co testuje fsb 270 i odziwo idzie :D No nic, ide walczyc, najgorsze ze wyczerpalem mozliwosci modowania i powoli dochodze do momentu, w ktorym nie mam nic ciekawego do robienia poza kozystaniem z kompa :P. Zostaje jeszcze WC ale nie poto kupilem scytcha zeby teraz pakowac kase w WC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 No nic, nie powiem, zeby synchro dalo duzego kopa :] Teat mial racje ;) No nic, ale poko co testuje fsb 270 i odziwo idzie :D No nic, ide walczyc, najgorsze ze wyczerpalem mozliwosci modowania i powoli dochodze do momentu, w ktorym nie mam nic ciekawego do robienia poza kozystaniem z kompa :P. Zostaje jeszcze WC ale nie poto kupilem scytcha zeby teraz pakowac kase w WC ;)e tam na wc dużo wiecej nie wyciągniesz chyba ze bys dawał jakieś gigantyczne v core Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Czyli co moglem, to zrobilem :] 32 sek w spi 1m, w sumie zadna rewelacja, ale powiedzmy, ze poki co to mi wystarczy ;) Jak mi sie znudzi to walne conroe'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) A poki co dorobilem sie takich efektow, teraz zaprezentuje stabilnosc, pozniej dorzuce wyniki spi. Pozdrawiam i dzieki za pomoc i wszystkie rady, ten droop mod jest jakis taki sobie, nie dosc, ze w kwestii napiec nic nie pomogl, a obawiam sie ,ze czasem komp nie chce mi sie przez to odpalic (wlaczam a tu monitor nie startuje, lapie dopiero po resecie). http://img146.imageshack.us/img146/8687/testid6.jpg Edytowane 21 Września 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Spox. fajna sztuka ci sie trafila :D szkoda ze moj chociaz nie ma bus speed 800 tylko 533 :angry: ale itak krece do 908 :D p.s jade do 1000 przynajmniej bede sie starał <_< hehe watpie ze mi sie uda :? mam taka nadzieje( nadzieja matka glupich) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Walcz walcz, ja usunalem droop moda, bo mi sie niezle przez niego kaszanilo, kiedys zaserwuje go jeszcze raz, ale poki co jest ok wiec nic nie ruszam :), cholipa chcialbym przekroczyc te 4GHz, widzialem paru kolegow z forum, ktorym sie udalo, no sam nie wiem, temperaturke max mam 52st, wiec wcale nie jest mu tak goraco... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Ta temp. jest na tym co podałeś na screenie?? Jeśli tak to rzeczywiście mało, może troche czujnik przekłamuje na płycie? Też bym pokręcił ale musze skombinowć ic7 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Moja Ic7 przeklamuje o dobre 8 stopni, wiec tym co pokazal abit EQ w ogole sie nie sugeruj, jak mialem IS7 i przesiadlem sie na IC7 ja tym samym sprzecie temperatury skoczyli mi o 10st do gory, wiec wiesz ;) pasta rozprowadzona dobrze, a radiator chlodny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 W takim razie scythe daje rade, wątpie że miałbym tak niską temp. na freezerze... mój prescott ma serie sl7kb spotkałem kolesia z identycznym procem i dawał rade na 4.5Ghz więc jakaś nadzieja jest :-P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 No jesli jest szansa to nie odpuscilbym, dopoki nie mialbym przynajmniej 4,3 ;) scythe wymiata, mialem wczesniej freezera, roznica jest taka: okolo 6 st w idlu i stresie, ale tajemnica polega na jeszcze czyms, mianowicie, zanim freezer sie schlodzil ze stresu do idla mijalo dobre 10 min, a scythe robi sie chlodny w jakies 2 :) No i trzeba pamietac zem oja IC7 jest prawie w pelni zmodowana, nie mam tylko droop moda (tak jak pisalem, wkurzyl mnie) no i vagp moda(nie chcialem drapac plyty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 No właśnie ty masz wypasiona płyte, na mojej max V na DDR to 2.65 :lol: :lol: :mur: i musze kombinować coś mocniejszego bo ta już 2 razy była w serwisie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 @morph231 jakieś postepy? ostatnio tu niezaglądalem bo nie mialem czasu(szkoła :angry: ) :) jak tam twoje ddr'y p.s moja mobo ma tylko vdroop <_< z ktorego jestem zadowolony :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...