Skocz do zawartości
morph231

P4+ht Northwood, Czy Prescott Do Oc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Usunalem droopa i zaczal mi sie kaszanic, musialem obnizyc fbs o 1 (266) i timingi zmienic z 3-4-3-7, na 3-4-4-7, co w efekcie obnizylo mi wynik w 3d marku 2001 i 100 punktow :D a w spi 1m dalej mam 32 sekundy :D, Chyba jednak przywroce tego moda tylko kupie nowy potencjometr bo tamten od pcozatku mi sie nie podobal... i zastanawiam sie nad agp modem i dolutowaniem cewki i kondensatorkow (rownolegle) tak jak opisuja, choc nie wiem czy kondensatorki duzo dadza, a co do vagp odraza mnie drapanie plyty, poki co kazdego moda moge usunac bez sladu, a jak ja podrapie to przy sprzedazy (choc nie wiem ,czy bede chcial sie tego cuda pozbyc) jakis pajac bedzie marudzic... Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usunalem droopa i zaczal mi sie kaszanic, musialem obnizyc fbs o 1 (266) i timingi zmienic z 3-4-3-7, na 3-4-4-7, co w efekcie obnizylo mi wynik w 3d marku 2001 i 100 punktow :D a w spi 1m dalej mam 32 sekundy :D, Chyba jednak przywroce tego moda tylko kupie nowy potencjometr bo tamten od pcozatku mi sie nie podobal... i zastanawiam sie nad agp modem i dolutowaniem cewki i kondensatorkow (rownolegle) tak jak opisuja, choc nie wiem czy kondensatorki duzo dadza, a co do vagp odraza mnie drapanie plyty, poki co kazdego moda moge usunac bez sladu, a jak ja podrapie to przy sprzedazy (choc nie wiem ,czy bede chcial sie tego cuda pozbyc) jakis pajac bedzie marudzic... Pozdrawiam :D

Nie znasz 3D mark 2001 :mur: on zawsze kłamie :) p.s co ty sie z taką grafiką bawisz w smarka 01 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wiesz, 2001 jeszcze pokazywal roznice przy OC proca i pamieci, wiec jako wykladnik OC proca i pamieci sluzy mi spi i 3d mark 2001, ze o grach nie wspomne ;) bo jesli chodzi o 2003 i 2005 to stoje na jednym poziomie i ani kroku dalej :D Zmieni sie cos jak grafe zmienie, ale poki co nic takiego sie nie kroi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, szczerze nie wiedziałem ze na wynik w 3d mark 2001 wpływają mhz proca, dzielnik i mhz ramu <_< pierwszy raz o tym slysze :) sory za OT

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, szczerze nie wiedziałem ze na wynik w 3d mark 2001 wpływają mhz proca, dzielnik i mhz ramu <_< pierwszy raz o tym slysze :) sory za OT

bardziej wplywa proc i memki niz grafa :D na c2d dostaje taki dopał, ze nawet super wykrecona grafa na starej platformie nie ma efektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz zawsze mozna sie czegos nowego nauczyc i dowiedziec :D No niestety 2k1 jest tak skonstruowany, ze mhz proca i pamieci daja duzo wiecej niz krecenie samej grafy ;)

P.s. Wrocilem dzisiaj do droop moda :D mysle, zeby jeszcze dowalic ta cewke, i rownolegle kondensatorki do tych od zasilania proca, zeby ustabilizowac napiecia :D

Edytowane przez morph231

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi