morph231 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Usunalem droopa i zaczal mi sie kaszanic, musialem obnizyc fbs o 1 (266) i timingi zmienic z 3-4-3-7, na 3-4-4-7, co w efekcie obnizylo mi wynik w 3d marku 2001 i 100 punktow :D a w spi 1m dalej mam 32 sekundy :D, Chyba jednak przywroce tego moda tylko kupie nowy potencjometr bo tamten od pcozatku mi sie nie podobal... i zastanawiam sie nad agp modem i dolutowaniem cewki i kondensatorkow (rownolegle) tak jak opisuja, choc nie wiem czy kondensatorki duzo dadza, a co do vagp odraza mnie drapanie plyty, poki co kazdego moda moge usunac bez sladu, a jak ja podrapie to przy sprzedazy (choc nie wiem ,czy bede chcial sie tego cuda pozbyc) jakis pajac bedzie marudzic... Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Usunalem droopa i zaczal mi sie kaszanic, musialem obnizyc fbs o 1 (266) i timingi zmienic z 3-4-3-7, na 3-4-4-7, co w efekcie obnizylo mi wynik w 3d marku 2001 i 100 punktow :D a w spi 1m dalej mam 32 sekundy :D, Chyba jednak przywroce tego moda tylko kupie nowy potencjometr bo tamten od pcozatku mi sie nie podobal... i zastanawiam sie nad agp modem i dolutowaniem cewki i kondensatorkow (rownolegle) tak jak opisuja, choc nie wiem czy kondensatorki duzo dadza, a co do vagp odraza mnie drapanie plyty, poki co kazdego moda moge usunac bez sladu, a jak ja podrapie to przy sprzedazy (choc nie wiem ,czy bede chcial sie tego cuda pozbyc) jakis pajac bedzie marudzic... Pozdrawiam :DNie znasz 3D mark 2001 :mur: on zawsze kłamie :) p.s co ty sie z taką grafiką bawisz w smarka 01 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Bo wiesz, 2001 jeszcze pokazywal roznice przy OC proca i pamieci, wiec jako wykladnik OC proca i pamieci sluzy mi spi i 3d mark 2001, ze o grach nie wspomne ;) bo jesli chodzi o 2003 i 2005 to stoje na jednym poziomie i ani kroku dalej :D Zmieni sie cos jak grafe zmienie, ale poki co nic takiego sie nie kroi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Heh, szczerze nie wiedziałem ze na wynik w 3d mark 2001 wpływają mhz proca, dzielnik i mhz ramu <_< pierwszy raz o tym slysze :) sory za OT Edytowane 26 Września 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Heh, szczerze nie wiedziałem ze na wynik w 3d mark 2001 wpływają mhz proca, dzielnik i mhz ramu <_< pierwszy raz o tym slysze :) sory za OT bardziej wplywa proc i memki niz grafa :D na c2d dostaje taki dopał, ze nawet super wykrecona grafa na starej platformie nie ma efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Heh, szczerze nie wiedziałem ze na wynik w 3d mark 2001 wpływają mhz proca, dzielnik i mhz ramu <_< pierwszy raz o tym slysze :) sory za OT Widzisz zawsze mozna sie czegos nowego nauczyc i dowiedziec :D No niestety 2k1 jest tak skonstruowany, ze mhz proca i pamieci daja duzo wiecej niz krecenie samej grafy ;) P.s. Wrocilem dzisiaj do droop moda :D mysle, zeby jeszcze dowalic ta cewke, i rownolegle kondensatorki do tych od zasilania proca, zeby ustabilizowac napiecia :D Edytowane 26 Września 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...