Skocz do zawartości
sensei

Co Warto Przywiezc Z U.s.a. Na Handel

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie

Widze ze Torwald zalozyl podobny temat, ale tu sytuacja jest troszke inna, dlatego pozwalam sobie na osobny topik.

Mlodszy brat - student siedzi na wschodnim wybrzezu i w pocie czola zasuwa w drukarni po nocach.. wraca poczatkiem listopada

ale powoli zaczyna sie rozgladac za towarem do opchniecia u nas po atrakcyjnej cenie. Wymyslilem takie wyznaczniki :

- jesli cos z elektroniki to raczej rzeczy niezawodne, tak aby brak gwarancji nie byl mankamentem przey zakupie

- cos co bedzie mozna w miare latwo przewiezc, ewentualnie cos co moze wygladac jako wlasnosc brata

- cos co bedzie mozna wyslac paczka do Polski bez wzbudzania podejrzen.

Moj pierwszy pomysl to byl zakup kilku kompletow jakichs wyczesanych zestawow pamieci 2x1GB pod Conroe

takie co to w stanach rzadza na xbits a u nas sa trudno dostepne lub b. drogie. Gwara bylaby mimo wszystko

na podstawie RMA, no ale pamieci raczej sie nie psuja..

Brachol wymyslil sobie ze wezmie jakas wypasiona gitare elektryczna :gitarzysta2: najpierw myslalem ze to glupi

pomysl, ale w sumie jak sie zastanowic ty chyba moglo by byc - mialby ja w jakims twardym case i moze powiedziec

ze to jego - nie wiem czy taki numer przejdzie na lotnisku, ale w sumie czemu nie :?:

Procki i grafy raczej odpadaja - wiadomo, ze to raczej ludzie wola miec z gwara..

Wszystko byloby brane ze sklepow online, a towar znajdowany przez wyszukiwarke http://www.pricegrabber.com

Kod pocztowy brata 53027 - jak sie go wpisze to widac jaka jest konkretna cena za dany towar, bo cena

rozni sie w zaleznosci gdzie stuff ma byc wysylany.

Jest jeszcze opcja ze czesc towaru przywiezie ze soba jako goly sprzet np. laptopa, a pudlo i reszte wysle paczka

do polski, takze na miejscu bedzie kompletny sprzecik do opchniecia, tyle ze chyba bez gwary miedzynarodowej no bo brak cla...

No wiec panowie, jak macie jakies pomysly/doswiadczenia to zapraszam, dolar leci na leb na szyje i waluty

niezabardzo oplaca sie przywozic :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co?? Sprzęt do paintball'a!! Cenu sprzętu w U.S.A są od 20% do nawet 60% nizsze niż w Polsce... aaa co do wysyłania paczek z U.S.A to już ktoś pisał na forum, ze najlepiej niech brat przepakuje sprzęt w inny karton do środka wsadzi list typu "Odsyłam Ci ten sprzęt ponieważ mi się tu nie przyda i niepotrzebnie go zabierałem z Polski..." jak panowie celnicy to przeczytają to może nie dowalą cła ;)

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pomysl z listem fajny, mam nadzieje ze panowie celnicy tu nie zagladaja :wink: a co do PB to hmm

raz wielkosc, a dwa - biorac pod uwage obecna sytuacje z czerwonym alarmem w USA/GB to

podejrzewam ze na widok takiego Kałacha do PB panowie celnicy wszczeliby niezly raban i na drugi

dzien bracholka obudzilaby brygada S.W.A.T okrzykiem "Freeeezzz !! you f...d terrorist" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W najbliższym czasie chcę skorzystać z obecności brata w USA i poprosić go, by kupił mi tam parę części do komputera.

Zastanawia mnie fakt, jak da się ominąć cło na paczkę. Ostatnio w gazecie (chyba Dziennik: Poska, Europa, Świat) czytałem, że wystarczy napisać, że paczka, to prezent i wtedy nie płaci się cła. Czy tak jest w przypadku każdej paczki, nawet tej, co ma wartość powiedzmy 1000$ ???

Proszę osoby mające doświadczenie w tego typu zaopatrywaniu się w częsci komputerowe o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi